måndag 31 augusti 2015

PMSmonsterMALIN

Hejsan! Trevlig måndag, idag har jag fått en sak gjord som jag borde ha gjort för flera månader sedan. Äntligen är Adams 3års granskning till tandläkaren bokad (vi missade den första tiden som vi fick #dåligmamma) dessutom satte jag mig själv i kö för tid till tandläkare. *HURRA FÖR MIG!* Efter min graviditet med Adam och sen amningen på det så var mina tänder helt förstörda, förväntar mig samma elände denna gång. Behöver jag säga att jag HATAR tandläkaren? Nåja nödvändigt ont typ.

Nu kan vi ju också tänka på roligare saker än det. Fast om jag skall vara ärlig har jag varit rätt så svart i mina tankar idag. PMS i allra högsta grad, hoppas jag! För annars är jag nog bara en dag eller två ifrån ett psykbryt. Mina nerver är lika med noll, och jag är INTE avis på Lelle som chillat med mig hela eftermiddagen. Vi åkte till Åbo en hastig sväng för att köpa presenter till Anton, han fyller år i morgon (jodå jag är minsann ute i god tid I KNOW!), och under den resan sade jag NOLL, ZERO, NADA positiva saker. Allt var fel, allt var skit, allt var dåligt, ja allt sög helt enkelt. Konstaterade ändå att det är TUR att Lelle känner mig, för annars hade hon väl gett mig en rak höger och tagit bussen hem. Hihi, men istället hörde hon tålmodigt på och skrattade år mig, då jag var förbannad på rusningstrafiken, på andra bilister, på cyklister och på mitt egna värdelösa körande. Nej vet ni, idag har jag inte varit en trevlig människa alls.

Anton var gullig och fixade middag, vilken jag slevade i mig i all hast för att sedan rusa vidare till gymmet. Och precis som vanligt var det just det som behövdes för att få mig att se lite ljusare på livet igen. Dubbelpass, måndagen till ära, och OJ så gott dom gjorde. ÄNTLIGEN lite mindre bitter på livet. Det bästa med träningen är ju att man inte hinner tänka och fundera så mycket och efteråt är man full av endorfiner och lite för trött för att älta och välta alla tankar. Nej tacka vet jag träningen och vänskapen. OCH ja FAMILJEN såklart!! Vi håller tummarna för en lite mer samlad och positiv Malin imorgon. I morgon ska jag också börja svara på frågorna från frågestunden, verkligen roligt att så många frågor kommit in, KIITOS!


två bilder från i lördags, ska försöka smaila lite mer i morgon!


söndag 30 augusti 2015

fornEldarna 2015

Hej hej! (först och främst måste jag be om ursäkt att jag ett flertal gånger nu stavat forneldarna med Ä istället för E.. har faktiskt papper på att jag har dyslexi, så ni får bara leva med att jag inte alltid okej ALDRIG stavar allt rätt..) Förstår att ni alla varit VÄLDIGT oroliga för hur det egentligen gick för den desperata hemmamamman, hon som började dricka cider direkt som barnen försvann ut genom dörren. Och jag kan faktiskt berätta att det denna gång gick riktigt bra. Vi hade en super skojig kväll. 


Tvingade Anton att fota lite bilder på mig innan vi åkte iväg, måste nog säga att jag är SÅ nöjd med min tröja! Alla andra tycker väl att man inte skall använda samma tröja på alla tillställningar på en sommar. Men det skiter jag högaktningnsfullt i. Hahahah



Hos Karin och Kim blev vi bjudna på tacos och vi åt tills vi nästan sprack. Sen klämde vi ännu i oss efterrätt, SLURP!


Vi försökte oss på att fota lite fina pics också, gick väl sådär. Men denna gillar jag i alla fall. Vi tackar och bockar för en trevlig kväll i ypperligt trevligt sällskap.

Efter maten och efterrätten "sprang" vi till gästhamnen för att hinna se raketerna. Vi hann just och just fram innan dom började, HURRA! Sen yrade vi omkring några timmar, pratade med folk och stod i WC-kön. Perus forneldarna alltså, vid halv 3 var vi hemma och väckarklockan ringde på nytt vid halv 9. DET kändes inte helt okej och var inte så skojigt alls.



lördag 29 augusti 2015

Du vet att du är en småbarnsmamma..


När du tar en cider samtidigt som du plockar undan i hemmet. Alla leksaker i sina lådor, disken i maskinen och kastar om från bykmaskin till tumlare. Förfest då det är som bäst, eller hur?!? Eller förfesten till förfesten blir det ju! För nu ska vi sticka iväg till KK och umgås och prata och äta. KUL!



Ja se bara så ivrig jag är. Hoppas ni alla får en fin kväll ikväll, oberoende om ni bara sitter hemma och myser eller om ni också skall ut på gulej. Kanske vi ses under fyrverkerierna i gästhamnen? Kom fram och säg hej i så fall (om jag verkar vara i det skcket..haha okej förlåt inte så roligt egentligen)


Ni ser ju hur lovande det verkar redan! Trevlig fornäldarnas natt till er alla <3

Ibland behövs en extra morot

Redan igår på kvällen bestämde jag att det får bli styrketräning idag på morgonen, har slarvat lite med den de senaste veckorna så nu ska jag vara lite extra duktig igen (minst två pass i veckan!). Dessutom har jag lite problem med att gå och tvätta håret om jag inte tränat, känns liksom rätt så onödigt. Nu har jag ju sällan det problemet eftersom jag tränar så ofta, och alltid tvättar håret efter träning. Men just idag t.ex. då vi skall ut på kvällen *hurra!* så tvättar jag ju nog håret oberoende. Känns bättre att jag då tränat på samma gång, två flugor i en smäll! (Det är tydligen rätt så jobbigt att tvätta håret enligt mig, och JO egentligen är det ju nog det..det tar en hiskeligt lång tid. Ni vet stackars mig med mitt långa tjocka hår, inga sympatier?!? nehe int då!)

 Man ska inte styrketräna på tom mage så därför började dagen helt som vanligt, med frulle. Då jag satt där i matbordet och slevade in kvarg (ja ja jag var lat och orkade inte koka gröt, ni vet det är ju så tungt..) kände jag hur jag blev lite lat, "ska jag faktiskt orka släpa mig till gymmet nu ren? kanske jag väntar till efter maten? eller så gör jag det i morgon?" (jodå ibland är också jag lat, tro det eller ej. Speciellt då det kommer till att träna ensam..). Ett super tips om man känner sig lite små slö är att försöka få sällskap, för då KAN du inte backa ur längre. Såg att Lelle var online på FB och skickade snabbt och frågade om hon joinar. Och efter lite funderande, först for hon t.ex. offline då jag frågade och ja bara, "okej nå kiitos liksom, svara nu ändå och dissa mig inte!" så blev det så! 







 HURRA! 

Nu är jag taggad igen.

fredag 28 augusti 2015

bara JAG och min icke fungerande telefon

Har varit mycket idag, dagis, frissa för båda barnen, Lunch med Lelle, kaffe med Lelle, pizzaperjantai hos mamma. På kvällen kände jag bara att jag behövde lite motion, tänkte först på gymmet. Eftersom det inte behövs så mycket sällskap då, men kände i kroppen att jag borde ta det lugnt. Lite sådär halvmör efter all träning hittills denna vecka. Det fick bli en promenix istället. Tänkte njuta av min favoritpodd (fredagspodden med Hannah & Amanda) så länge, men njuta fick jag inte. Min telefon tappade internet cirka gurka 100 gånger på dom 9 kilometrarna som jag hann traska. Frustrerande måste jag säga, att få lyssna någon minut och sen bröts allt igen en gång. Det var ändå skönt att gå ensam, att låta tankarna spinna iväg lite. Att bara få tänka på allt och inget alls. ELLER okej, det gick riktigt bra. Rätt så tråkigt var det nog, hade gärna haft sällis, men de flesta vill väl vara hemma på fredagskvällarna?!? 

saknade ditt sällskap ikväll Karin <3



Tråkigt eller inte så gjorde promenaden gott för mig, det surrar verkligen 1000 tankar i mitt huvud just nu. Massa frågor, känslor, funderingar och planeringar. Jag brukar ju älska träning just för att man inte behöver tänka på annat, men under dagens promenix hann jag tänka och kanske till och med hitta lite lösningar. Och så blev jag ju så trött nu efteråt, hoppas verkligen att jag får sova en LÅNG och skön natt nu. Har sovit som en kratta de senaste nätterna, förra natten var riktigt skit. Det är barn som är vakna, det är tankar som surrar i huvudet, det är för varmt och så är det för kallt. Jag brukar inte vara den som inte somnar, men det är väl lite mycket just nu.

Hoppas ni har/haft en mysig fredagskväll. Nu ska jag mysa ner mig i Antons famn och somna här i soffan. Fredagsmys på hög nivå, om de inte skulle vara för skitfilmen han kollar på. (lär väl ta fram telefonen om 2 minuter igen för att ha något att göra.. #rastlös #värdelös på att mysa #beroende av min telefon )

vad snurrar i skallen på mig idag då?


- Hoppas Saga vaknar snart, vi ska på lunch med Lelle då saga vaknar och jag är HUNGRIG! Vill ha mat NU!

- Skönt att Adam inte ens började gråta då jag lämnade honom på dagis i morse. Förra veckan var nog rätt så jobbig för oss alla, men nu känns det så mycket bättre. SKÖNT!

- Jag har så många fina människor i mitt liv, bästa shakke fakstikt! <3 

- Jag blir så glad då människor i min omgivning visar att dom bryr sig om mig, känner mig riktigt varm i kroppen! Måste själv bli bättre på att berätta hur mycket jag uppskattar dem, hur viktiga dom är för mig och hur mycket jag tycker om dem. Mer kärlek till alla <3

- Alltså detta köksgolv, ingen har tvättat det denna vecka HELLER! vafan? alltså i helgen måste jag göra det. Så inte alls najs med ett fläckigt golv. ÄCKLIGT!

- I morgon är det fornäldarna och vi har barnvakt. Halleluja, tumistid med KK ( Kim och Karin, vi sysslar nog inte med något som kan kopplas ihop med deras smeknamn "KK" tycker bara det är skoj att kalla dem så) Måste se till att jag inte har krabbis på söndagen bara, för vi ska på kalas på morgonen med mammabbarngruppen. Känns ju inte helt optimalt att dyka upp där bakfull eller komma med taxi för att man inte kan köra bil. HAHAHA nej skojade bara, ska nog ta det lugnt. Lärde mig lite från sist..

- SHIT! Anton fyller år på tisdagen och han önskar sig sådär billiga små saker typ en ny dator. Morjens, jag har väl typ 13 € på kontot. Får man ge KÄRLEK som gåva? Nehe, inte det? Nå får väl panta flaskor och hitta på något då bara.

- Jisses så det orkar regna idag ändå. 

- På söndag flyttar syrran till Vasa. *snyft*

- Gårdagens dubbelpass var minsann tungt. Först spinning och sen step&box, jobbigt, svettigt och helt ljuvligt. ÄLSKAR båda och därför kan jag inte välja ena eller andra. Haha då får man bara bita ihop och köra dubbelpass. Gymmet kan ju inte anpassa schemat enligt vad JAG vill träna, synd är det ju nog för det skulle vara NAJS. Hahaha skämtar!!

- Nä, nu går jag och väcker Saga, hinner snart inte äta innan Adde ska hämtas..


fredagsfiilis till er alla från mig och en FORTFARANDE sovande Saga!


Du har väl koll på reglerna på instagram?


Via Peppes blogg hittade jag en länk till en artikel, som handlade om vilka regler det finns på instagram. Insåg ju rätt snabbt att jag bryter mot många av dessa regler och är en riktigt looser då det kommer till just instagram. På skoj ska vi ta och kolla igenom "reglerna" lite. Jag tolkar detta som 100% skoj, alla postar ju precis vilka bilder de vill. Sitter alltså inte här och gråter just nu för att jag så tydligt är en looser!



Regel nummer 1.

Om du inte är en matbloggare så skall du posta väldigt sparsamt med matbilder. Ingen bryr sig om hur just din kaffekopp ser ut.

Här bryter jag inte reglerna så ofta, postar sällan bilder på mat. Någon smoothie och lite jordgubbar hittar man i min feed, okej då sen fanns där godis, glass, chokladmousse.. Är ju sällan intresserad av andras matbilder heller, om det inte är ett "matkonto" med tips och recept. Då är det intressant nog! Prickades alltså direkt på första regeln, FAIL!



Regel nummer 2.

Posta aldrig cheesy quotes, ingen vill läsa dem. Speciellt förbjudet är alla dessa Keep calm and ...

Faktiskt hittar man inte ett enda quote i min feed. Hurra för mig! Godkänt igen!



Regel nummer 3.

Lägg inte upp cirkel of feet / hand bilder (om inte skorna är helt otroligt snygga och unika..) Tydligen tolkas det främst som att du vill tagga dina vänner men inte tycker att de ser tillräckligt snygga ut.

Inte heller här blir jag prickad, har faktiskt inte någon bild på flera människors skor. Dock flera bilder på bara mina egna, räknas det?!? Vet inte riktigt nu, men det är ju inte någon cirkel heller. Godkänt med ett litet minus, eftersom jag ändå postar bilder på bara mina skor. Kan ju bara tolkas som försök till cirkel bilder, lite sad bara att jag inte har någon att fota dem med.. hahahha



Regel nummer 4.

Posta ALDRIG fler än 3 bilder på en dag, undantagen är: en otrolig semesterresa, födelsedagar och fashion week.

Mer än 3 bilder, nej det gör jag nog sällan. Någon enstaka gång har jag råkat ha 3 bilder men faktiskt aldrig mer än det. Så intressant liv har jag inte. Kan faktist bli lite stressad om någon lägger ut 10 blider på typ samma sak. Liksom "jojo vi förstod att du åker båt nu.." Men om någon gör mycket på en dag så tycker jag ju nog att fler än 3 bilder är okej, bara det inte är samma motiv på alla.. Godkänt för mig igen!



Regel nummer 5.

Det enda filtrer som man bör använda är Valencia, och det bör man använda på ca 80% av sina bilder. Filtret Kelvin bör undvikas till 100%.

Jag provar nog hejvilt med olika filter vilket som ser bäst ut, så här blir jag not tolkat underkänd. Dessutom orkar jag inte ens alltid lägga på något filter alls. FAIL!




Regel nummer 6.

Använd aldrig mer än 4 hashtags, dessutom bör dessa hashtags inte vara helt random.

Hahahaha, mina hashtags är typ ALLTID random. I alla fall något av dem. Dessutom använder jag nog ofta fler än 4. Men jag tycker ju dom är så roliga, mina random hashtags. FAIL!



Regel nummer 7.

Om du har mer än 100 följare och din bild inte får mer än 11 likes skall du ta bort bilden. 

Jo detta göra jag nog, om en bild inte får tillräckligt med likes så tar jag bort den. OM det inte är en bild som man liksom inte gillar, typ att någon är sjuk eller så. Då är det ju lite elakt att gilla, eller?!? Hur tänker ni? Godkänt!



Regel nummer 8.

Selfies är väldigt sällan okej, undantagen är om du jobbar inom mode och skall visa någon spektakulär outfit eller om du upplever något helt otroligt och det inte finns NÅGON som kan ta en bild av dig.

Här failar jag nog riktigt hårt. Halva min feed på instagram är ju selfies på mig själv. Hupsis! Men inte har jag ju alltid någon med mig som kan ta en bild heller. Och INTE sku jag nu börja fråga någon random på t.ex. gymmet. "hej kan du ta ett foto på mig till min instagram" Nåja, FAIL!



Regel nummer 9.

Alla selfies med "pussmunn-minen" är totalt förbjudna. 

Den gör jag bara på fyllan, för DÅ tror jag att den är så jävla snygg. Inser alltid dagen efter att NEJ inte denna gång heller! FAIL!



Regel nummer 10.

Selfiesticken är bara okej om man tillhör familjen Kardashian.

Äger ingen, so no problems. Godkänt!



Regel nummer 11.

#TBT (throwback thursdays) får bara användas på torsdagar, och HÖGST två veckor i rad. Och posta aldrig bilden på morgonen, för då är det för tydligt att du väntat hela veckan på att få visa den.

Gör typ aldrig #TBT så inget problem här heller. Tycker dock att det är skoj då andra gör det. Godkänt!



Regel nummer 12.

Videos får färre likes än bilder, folk orkar inte kolla på den 15 sekunder långa filmen utan skrålar istället vidare.

Och jag som gillar filmer, nå jag postar nog någon film alltid mellan varven. FAIL!



Regel nummer 13.

Bilder på BARN och hudvalpar får alltid mycket likes. Men det är inte okej att posta mer än 1 bild / vecka på dessa. Katter bör undvikas totalt.

HAHAHAHAHAHA en gång i veckan. Oj nej, en gång / dag passar bättre. Postar nog många "för många" bilder på mina kids. Djurbilder hittar man nog inte i min feed. Men FAILAR nog rätt hårt i alla fall på denna punkt.



Regel nummer 14.

Det är aldrig okej att instagramma från sjukhus, begravningar osv.

Har gjort båda. Eller inte live under själva begravningen men nog på minnesstunden. Hups. FAIL!


Regel nummer 15.

Träningsbilder eller bilder från gymmet är ALDRIG okej, om du inte är Jay Z eller Beyoncé. Ingen bryr sig om du tränat eller inte.

Okej, FAIL FAIL FAIL FAIL, har ju bara träningsrelaterade bilder i min feed. Utom bilderna på barnen typ. Hahaha. Enligt artikeln borde jag väl bara lägga ner hela mitt konto och göra något annat istället. FAIL!



Jag FAILAR alltså på 9/15 punkter. 

Hur bra följer du "reglerna" på instagram?

torsdag 27 augusti 2015

Carros 10-1 lista

Carro hade knåpat ihop en skojig lista, och såklart vill jag ju fylla i den. Jag gillar dethär med listor, så hoppas att ni inte är sådär jätte trötta på dem ännu.

10 saker jag gör varje dag

- pussar mina barn
- äter kvarg med jordnötssmör
- bortsar mina tänder
- plockar undan leksaker
- whatsappar med Lelle
- kokar kaffe
- läser bloggar
- äter mat
- slösurfar och kollar på träningskläder 
(borde sluta med det, hitta för mycket fint!)
- somnar till någon TV-serie

9 senaste meningarna från fb-chatten 
(ändrar det till whatsapp, för det var inte speciellt spännande på FB chatten..)


och om någon undrar varför det är en Kanin bakom namnet så är det för att Karin i något skede (like 5 år sedan säkert!) kallade sig själv till KärtsäKanin. INGEN MOBBING HÄR INTE! Gillar dej Karin <3


8 smeknamn jag haft genom tiderna

Fan då jag aldrig haft ett riktigt smeknamn heller.. och 8(!?!?!??!)

Maltzu
Mamma
Molly (ett desperat försök en sommar i lågstadiet, men det blev inget mer av det)
MalinA
Älskling
Gumman (det gillar jag inte alls)
Kulti (fammo kallade alltid mig för det <3)
lilla_tatrusen (mitt namn på IRC-galleria.. #cool)

Sidu bara hittade nog 8 stycken tillslut


7 serier jag sett 

Friends
Sex and the city

How i met your mother
OC

Modern Family
Johan Falk
Solsidan

6 vänner jag tänker på ofta men talar med mer sällan

Malin B <3
Maria
Simon
Alexandra
Jessica
Carro

5 saker jag gjort på fyllan

Spytt oändliga gånger, rekordet är att vi stannat 6 (!!) gånger på vägen hem från Åbo (22km..)
Snusat och tyckt att jag är skitcool.
Gjort megafina dansvideos, tur att kvaiteten på telefonkamerorna var skit på den tiden..
Tappat min telefon i havet
Ringt gråtande till min mamma




4 husdjur jag haft 

En gång hade jag några små fiskar, (som vi fick från en fiskeodling typ ?!?) i en chipsskål. Dom dog under natten och spolades sedan ner i WC byttan. Cocis, sprite och Pommac hette dom i alla fall.

Nu har vi en garagekatt som heter Hobbe. 

3 gånger jag ångrat något jag gjort

Ångrar att jag inte kämpade lite mera med skolan då jag ännu var gravid med Saga. Nu suger det rätt hårt att ha all praktik kvar.

Ångrar att jag började någon jävla soppdiet och inte kunde äta något normalt på vårt förlovnignskaffe, 2010 var året. Soppdieter SUGER, och inte blev jag smal av det heller

Varje morgon som jag vaknar och inte plockat undan all disk från dagen innan. Ångrar då att jag inte gjorde det redan på kvällen. Ändå tyckt jag glömma detta rätt så ofta.


2 senaste gåvorna jag fått

Muminmugg

Träningskläder




1 sak jag älskar att göra

TRÄNA!