tisdag 30 juni 2015

hej jag heter Malin och jag är SOME beroende..

Alla ni i en kör: Hej Malin! (ni vet sådär som på ett AA möte)

Tror nästan att någon smög sig in i vårt sovrum igår och fick inspiration till denna bild. SERIÖST, jag låg vaken till nästan 2, bara för att jag. Ja, Spelade slut mina liv i candy crush. Idiot beteende måste jag säga, speciellt efter som jag ju VET att barnen vaknar senast klockan 7. Att jag är så korkad att jag, frivilligt utsätter mig själv för att bara sova 5 timmar på en natt gör att jag blir lite tusans trött på mig själv.
bilden är lånad fån denna roliga blogg

Ja, alltså vad gjorde jag? Kollade instagram, kollade FB, kollade bloggar, kollade insta igen osv osv. Spelade slut mina liv i candy rush, där emellan. Idiot beteende måste jag säga, speciellt efter som jag ju VET att barnen vaknar senast klockan 7. Att jag är så korkad, att jag frivilligt utsätter mig själv för att bara sova 5 timmar på en natt, gör att jag blir lite tusans trött på mig själv.

Ibland bara fastnar jag med telefonen i handen på kvällen/natten och sysslar med en massa nonsens. Borde verkligen bli bättre på att sätta bort telefonen innan jag går i säng, men det verkar vara svårt. Hörde just att forskning visar att allt flera människor är SOME (alltså sociala medier) beroende. Man ersätter ju ofta ett beroende med något annat, och jag gissar att mitt sockerberoende gått över till att kolla instagram 20 gånger i timmen. Haha nå nej inte riktigt, men jag märker ju själv att jag kollar det mycket oftare än förr. Eller så följer jag bara mera spännande människor?!? (förnekelse är väl en del av beroendet?!? )

måndag 29 juni 2015

denna måndag var inte en "snyggdag"

om jag igår hade en "snyggdag" så var det raka motsatsen idag. 



Igår var jag så nöjd och stolt och till och med gillade mina ben?!? Kan säga att allt detta var som bortblåst idag, har känt mig uppblåst, pösig och inte alls sådär najs som igår. (skyller allt på pizzan, jäkla mjöl som jäser i magen och sväller) Då jag vaknade och steg upp ur sängen kände jag bara BLÄÄÄ, vet inte ens varför men det var bara inte en "snyggdag" idag. Kände mig inte alls på topp idag, inte ens på zumban! Det tog flera låtar innan jag blev på G, såg bara en massa fel i spegeln och blev lite less på mig själv. Gjorde fel moves typ heltiden och allt gick lite trögt. Men som tur kan man inte vara sur och "ful" på zumban. Så efter några låtar kände jag mig nästan lika bra som igår, men bara nästan. 

Men hej, det finns sådana dagar också, dagar då man vara ser sina fel och brister. Bara för att jag blir mindre och mindre betyder det inte att alla dagar bara är solsken och regnbågar och glitter. Jag tycker att det är viktigt att vara ärlig med det också, att alla dagar inte är superdagar. Alla dagar är liksom inte "snyggdagar" 

Det viktiga med idag var ju ändå att jag tränade, jag åt rätt och gav inte upp. Vi hade en fin dag, ett försök till strandhäng, även om solen dissade oss just då vi kom till stranden (bitterheten växte lite här) Nu efter zumban känns ändå allt så mycket bättre, lyckades tillslut bli glad igen. Eller glad är kanske fel ord, snygg menade jag ju! Det är ju så konstigt, för man är ju allt annat än snygg efter en träning (är man snygg har man inte tränat tillräckligt hårt ;) ) men ändå känner man sig bra, ändå känner man sig snygg på något vis. Någon som känner igen sig? nehe det är bara jag som gillar att se mig själv som svettig, okej då det är jag som är konstig..

Tack och godnatt, jag hoppas på en snyggare dag i morgon.

min träningslista

Tänkte kicka igång veckan med en egenkomponerad träningslista. Du får gärna låna denna lista, fylla i den själv och sedan länka till inlägget här. Skulle vara skoj (blink blink)

Så här kommer alltså:


Hur ofta tränar du?
Jag tränar i snitt 6-7 gånger / vecka, men då tränar jag t.ex. 2 gånger på måndagar. Minst en vilodag i veckan är min regel just nu.

Vad är din favorit träningsform?
Så svårt fråga (bra att jag ställde den till mig själv) men favoriten just nu är nog ändå step & cardio intrevall.

Varför?
För att det är grym musik, grym fiilis och svettigt som sjutton. Det är en mix av intervall tränign och muskelträning. Jag gillar det massor. Dessutom är stepbrädan med, som i början var skrämmande men nu är rolig. 

Favorit övning?
Benpress med riktigt tunga vikter (haha tunga för mig, andra har säkert dubbelt mera)

Favorit muskelgrupp?
ben & rumpa, tätt följt av axlar. Gillar egentligen det mesta, men ryggen är lite tråkig tycker jag.

Var tränar du helst?
På gymmet absolut! Får aldrig till en lika bra träning hemma. Jag kommer alltid i rätt stämning då jag packar väskan och åker iväg.

Någon träningsform som du skulle vilja prova på?
nu på onsdag ska jag prova på spinning, något som jag testat bara någon enstaka gång förr. Ska bli spännande och lite skrämmande också. En annan träningsform som låter skoj är boxning, vi har ju lite sparkar och slag i step & box men skulle vara skoj att slå en sånär säck också. 

Vad är målet med din träning?
Just nu är målet att gå ner i vikt, samtidigt som jag vill bygga upp en stark och frisk kropp. Sen har jag ett hemligt mål med mig själv, skulle så gärna klara av att göra 5 st leukan utan gummiband.

Vad finns i din gymväska?
En svetthandduk (ren!), träningsskor, drickaflaska (oftast, utom de gånger som jag diskat dem och glömt att sätta en i väskan, men då får man låna från gymmet! har hänt lite för många gånger) deodorant, hårsnoddar, magnesiumspray, strumpor, 

Vad har du helst på dig då du tränar?
En träningstopp och träningstights. Vill ha kläder som sitter tight, för det är så mycket mer bekvämt. Förstår inte hur man kan träna i t-skjorta eller långärmat? Men ser ju att många gör det så det fungerar säkert bra det också. Och sen då bekväma träningsskor, skulle aldrig träna barfota eller strumpfota, skulle kännas obekvämt.

Vad lyssnar du helst på då du tränar?
Om jag tränar ensam lyssnar jag helst på någon av mina favoritpoddcasts, finns en hel rad med festliga poddar i min telefon så oftast finns det något att lyssna på, men finns det inte är det någon playlist på spotify som gäller. Diana, som drar timmarna på gymmet, har t.ex. några grymma playlists med musik från timmarna. Det ger mig alltid en extra energikick då det behövs.

Tränar du helst ensam eller i grupp?
Jag styrketränar helst ensam, men all annan sorts träning gör jag mer än gärna med sällskap. Jag tackar nog inte heller nej till sällskap i salen, nu då jag tänker efter. Nej jag vill nog ha sällskap hellre än att vara ensam!

Vad äter du helst efter ett svettigt tränigspass?
Jag äter helst kvarg, kvarg med jornötssmör, mullbär, färska jordgubbar och kakaonibs.

Vem är din förebild då det gäller träning?
Då det kommer till förebilder måste jag nästan dra till med tjejerna på gymmet. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av "riktiga" kändisar och idoler, däremot har jag förebilder i min vardag. Linda och Diana är nog mina förebilder då det kommer till träningen.  Dom får allt att verka roligt, trotts att det är tungt och svettigt. De har den rätta inställning till hälsa och träning och det inspirerar mig. Vanliga människor som lever hälsosamt och tränar hårt. Bra förebilder eller hur? Dom bästa faktiskt då jag tänker efter! :)

Sådär ja, det var några punkter om träning, skoj? eller bara tråkigt? 

om att börja känna sig..

..bekväm med shorts. Jag har ju redan skrivit om att jag verkligen haft komplex över mina fula ben, tror jag i alla fall. Om inte så kan jag ju sådär kort säga att jag alltid tyckt att jag haft fula ben, men efter graviditeten med Saga blev dom helt galet fula.  Med tiden har jag ändå liksom kommit över det västa och bara insett att jag har fula ben och går ändå med shorts. Som yngre hade jag ALLTID knäbyxor för att visa så lite som möjligt. 

Men idag då jag drog på mig träningsshortsen insåg jag att benen inte såg så super hemska ut längre. Ja det är klart att solbrännan gör sitt också, men största skillnaden kommer nog från träningen och den rätta kosten. Redan det att jag går till gymmet i shorts är en stor grej för mig, verkligen alltså. För ett år sedan hade jag ALDRIG gjort det. 

Det kändes skoj, det kändes riktigt jäkligt najs att se sig själv i spegeln idag. 


Ni ser ju själva på den första bilden. Jag kommer ihåg att jag började grina då jag såg den bilden. Hade liksom inte förstått att mina ben såg ut sådär efter graviditeten med Saga. Känns så skönt att dom börjar återgå till det normala, eller mot det normalare hållet i alla fall. 

Mycket sitter ju mellan öronen, jag är så galet nöjd över mig själv och över alla de framsteg som jag gjort denna vår/sommar. Jag är så nöjd, även om jag fortfarande har fetma enligt mitt BMI. Nöjdheten och stoltheten sitter inte i vågen, inte i BMI siffrorna heller. Nöjdheten sitter i att jag ser mina framsteg, jag ser hur mycket jag satsar. Jag ser att jag KAN göra detta, och det känns bra. Ruskigt bra!

söndag 28 juni 2015

en blandning av pizza och träning

Hej! Hoppas att ni haft en lika solig söndag som jag. Äntligen lite värme och sol, håller verkligen tummar och tår för att det skall hållas kvar här nu resten av sommaren.

 Det ljuvligaste denna helg är ändå inte vädret utan det faktum att jag fått SOVA ut på morgonen både på lördag och söndag. I vanliga fall, eller va fan vanliga och vanliga, innan vi fick barn var jag den som lätt sov ända till 12 på helgerna. ÄLSKAR att sova på morgonen (och vara vaken sent på natten) men eftersom mina barn är av den åsikten att dagen börjar vid 7 så händer det sällan. Men som sagt denna helg har jag verkligen fyllt på energin rejält med TVÅ sovmornar. Tack ANTON!

Hur har livet annars löpt under helgen då? På fredagen hade jag vilodag från träningen. Blir alltid lite sådär halvdeppad under mina vilodagar, så vi försökte fylla dagen med lite annat skoj istället. Vi passade på att hälsa på guddottern och hennes fina mamma. Haha vi bjöd in oss själva och så blev vi dessutom bjudna på mellis #brakompis #ovesundberg. Tack snälla Karin, det var super najs!

Jag och lilla guddottern passade på att ta lite selfies också. Socker söt är den lilla tösen <3


På lördagen blev det mat hos mamma, följt av ett kalas innan det äntligen var dags för TRÄNING. Okej jag är inte sådär beroende av träningen, men alltså just nu är jag inne i ett sådant flyt att jag bara ÄLSKAR att träna. Det kommer säkert att komma dagar då det smakar trä att dra på sig träningskläderna men just nu tänker jag njuta av att jag verkligen NJUTER. 


Och så kom vi till söndagen. En dag som var nästan ledig i Antons kalender. Vi njöt av solen ute på gården och kom gemensamt fram till att ingen av oss vill gå in och laga mat. Vi bestämde oss istället för att testa ett nyöppnat ställe här i Pargas nämligen Råttis. Väldigt goda pizzor hade dom, ALLA i familjen gillade det. Kändes riktigt skönt att ta en pizza middag just idag. Fast jag annars är rätt så hälsosam så kändes det liksom bra med just pizza. Jag njöt verkligen av den och jag tror nästan att det gav lite extra energi till träningen senare på kvällen. Körde det nya programmet idag, och härer du milde så jag svettades, men mer om det senare.


nu sitter jag och kollar film, Anton jobbar (sällan?!?) och snart blir det sovdags för mig. Först ska jag bara äta upp dessa. Blev så sugen på något lite extra gott nu på kvällen (händer sällan nu för tiden) och vi hade mörkchoklad i skåpet. 


jag säger bara NAMI!




Årets galnaste sommarteater!

Jag TJÖT av glädje då jag fick veta att årets sommarteater, här i Pargas, skulle handla om Loranga och co. Vi har läst böckerna av Barbro Lindgren som små, eller det var min fammo och min faster som läste dem för oss. Hur som haver är böckerna så härligt galna och flönttiga som bara barnböcker kan vara. Läs dem!

bild lånad från sommarteaterns FB sida

"Barbro Lindgrens älskade barnböcker handlar om en minst sagt udda familj. Det är Pappa Loranga som inte vill jobba utan mycket hellre vill vara hemma och leka med sitt barn Masarin, som har stora röda öron och älskar glass med kaviar, och så farfar Dartanjang som verkar vara olika personer varje gång man ser honom. Och så finns det en arg gubbe från Pargas stad, en korvgubbe, en tjuv som heter Gustav, lite poliser, några ugglor … och tusen tigrar förstås …"
text kopierad härifrån

Nåja förra söndagen blev vi inbjudna att se genrepet och vi gick ju såklart mer än gärna och tittade. Vi velade lite av och an, ska vi ta Adam med eller inte? Pjäsen är ändå 2x 60 min + paus i mitten, vi var lite tveksamma om han skulle orka sitta stilla såpass länge. Men efter lite konsultation av självaste Loranga, som alltså spelas av Adams och Sagas farbror så bestämde vi oss för att prova.

OJ så glad jag är att vi provade, Adam hade jätte roligt. Skrattade, klappade och funderade. Lite läskigt var det med tigrar i ladan tyckte han, men alla galna påhitt satt han och fnissade åt där mitt i mellan mig och Anton. Adam är för liten för sagorna om Loranga ännu men han hängde nog bra med i pjäsen även om karaktärerna var nya. Rolig för barnen var också alla lekplatser, karusellen, bilen, båten.. Hela området är som en enda stor lekplats. Adam var med Anton på premiären också, då hade han redan kunnat berätta vad som skulle hända innan det hände på scenen, detta visar ju att han hade förstått vad det handlade om i alla fall.



Själv då, som gammalt Loranga fan måste jag säga att jag ÄLSKADE det. Anders som spelar Loranga gör det just så knasigt som det skall göras, min kompis Frida som spelar Masarin är också just precis sådan som jag alltid föreställt mig. Och Riddo som spelar Dartanjang gör också ett super jobb. Jag rekommenderar alla barnfamiljer här i nejden att åka och titta på årets galnaste sommarteater. Ni kommer då inte att bli besvikna

Här får ni ett litet smakprov:


Vill du beställa biljetter så kan du göra det HÄR

för mera info kan du kolla FB sidan, eller teaterboulagets hemsida.

detta är inte ett sponsorerat inlägg utan bara ett tips från mig till er.

fredag 26 juni 2015

som att duscha med en kokosboll

För jätte länge sen, blev jag kontaktad av kosmetik företaget Cosmetique, dom ville göra ett samarbete med min blogg och jag skulle då få testa lite olika produkter. Paketet skickades till mig, men försvann sedan tillbaka till Jakobstad. Efter några mail kom det som tur tillbaka hit till Pargas.

 Detta inlägg är alltså ett samarbete mellan minheltvanligavardag.com och cosmetique.


Den första produkten som jag valde att testa på var ett Candy Scrub i produktserien Odylique. 
Såhär beskrivs produkten på cosmetiques hemsida

"En djupt exfolierande och lyxig ekologisk kroppsscrub som ger enastående resultat och passar alla hudtyper. Den himmelska doften av kokos och kakaobönor ger dig känslan av att vara på en tropisk ö. Efteråt är huden skonsamt förnyad, polerad och silkeslen"

jag har någon liten förkärlek för kokos just nu och föll direkt för ett skrubb med kokosdoft. Det kan liksom inte bli för mycket kokos för mig just nu. Jag smörjer ju in hela mig i kokosolja efter dushcen också #galenkokostant.

Igår efter gymmet var det äntligen dags att testa den, både jag och Lelle (ja vi duschar hos oss  ibland efter gymmet, hahaha låter ju normalt) var ivriga som små barn. Och vi ojade och vojade oss om hur bra skrubbet var, och det doftade ju verkligen helt ljuvligt. Som att duscha med en kokosboll på ett bra sätt. Resultatet var också jätte bra, super mjuk hud och lite lite kokosdoft. Så otroligt somlig på något vis, och det är ju aldrig fel. Speciellt inte nu då sommaren lyser med sin frånvaro. 

Skrubbet kändes behagligt mot huden, blev inte klibbigt och inte heller för vasst. Riktig jätte skönt faktiskt, skulle vi ännu haft bastu skulle det varit perfekt. Men det är ju inte skrubbets fel att bastun inte var på. Jag är såld på denna produkt och ser redan framemot nästa skubbtillfälle, haha har väl inte någon hud eller solbränna kvar efter denna sommar om jag skubbar mig hela tiden. 

Vi ger den 5 av 5 koksonötter!



Vill du beställa hem den? Läsa mer om den eller kolla in alla andra superprodukter som cosmetique säljer så ska du klicka in dig HÄR, HÄR kommer du direkt till skrubbet. 

I paketet från cosmetique kom också 2 andra produkter, men mer om dem då vi testat dem.

Tusen tack till cosmetique som låtit mig testa detta!

skippa ursäkterna istället för träningen

Nu vill jag redan från början klargöra att jag på inget vis tycker att ALLA måste träna. Är du en person som absolut inte vill träna, så ska du sluta läsa nu. Om du blir irriterad på tips för hur man skall komma igång med träningen och skippa ursäkterna så är detta inte ett inlägg för dig! Detta är ett inlägg för dig som gärna skulle träna men som ändå inte riktigt kommit igång. För dig som skyller latheten på andra faktorer typ. Ett inlägg för dig som VILL träna. Jag är inte intresserad av varför man inte tränar, var och en väljer ju det själv. Jag tänkte bara försöka berätta hur jag skippat ursäkterna istället för att skippa träningen. Så nu har vi det på det klara, och så behöver inte någon ta illa upp. 

Då jag nu som hastigt funderade lite på vilka orsaker jag själv haft för att skippa träningen tidigare i mitt liv så kom jag fram till dessa 5 punkter. Tror att de är rätt så vanliga orsaker, eller så var det vara jag?


1. Pengar ja, träning kan ju nog kosta en hel del, den behöver absolut inte göra det men den KAN göra det. Om vi nu främst tänker på träning på gym så kostar (för mig alltså) medlemskapet och årsavgiften. Det svider ju rätt så hårt då räkningen kommer, men eftersom jag nu ändå använder det så aktivt så är det helt okej. Jag tror att jag i snitt betalar typ 2€ / gång jag tränar. Det blir billigare ju flera gånger jag tränar på en månad, men cirka gurka 2-3€. Jämför man det med en engångsavgift på gymmet så är det jätte billigt!

Jag förstår ju att det finns de som inte har pengar att sätta på ett gymkort (arbetslösa, studerande, mammalediga..), och man måste ju på inga vis träna på gym heller. Men jag tror också att många skyller på pengarna, för att det är så lätt att göra det. "nej jag tränar inte, jag skulle nog gärna men jag har inte råd" liksom. Detta var så JAG förr. Det handlar kanske lite om prioriteringar också. Jag tyckte ju nog själv också att det var dyrt att börja träna, men hade gladeligen rökt upp över 5 € /dag. Bara min rökning snittade väl på ca 150€ i månaden, medans gymkortet är kring 50€ / månad. Förutom själva gymmet så kostar ju träningskläderna en del, men också här kan man ju välja HUR mycket man vill satsa. Det finns ju både billigare och dyrare kläder, och man måste ju inte ha de senaste för att kunna träna. (nu skrattar ni som känner mig, för jag har ju som sagt lite shoppaholic problems.. men man MÅSTE ju inte..)

Om du vill träna men tycker att det känns för dyrt så kan du ju kolla lite vad du annat lägger pengar på. Onyttigmat är ju dyr, lika så läsk, ALKOHOL och godis. Man har snabbt sparat in dessa kostnader då man lever mer hälsosamt och då har man kanske råd med ett gymkort. Ett gymkort är ju (bara det används) en investering i din egna hälsa. Och anser man sig inte ha råd med ett gymkort så kan man ju faktiskt träna hemma också. Man kan göra massor av övningar med bara sin egna kroppsvikt som motstånd, så då behöver man inte någon utrustning alls. Ut och gå/springa kostar ju vad ett par skor kostar typ. Efter ett tag kanske man kommit igång så bra med tränignen att det känns värt pengarna att köpa ett gymkort. Olika gym har också ofta "prova på" erbjudanden, kolla med gymmet nära dig!

2. Och sen var det det där med att inte ha tid att träna. Här LOVAR jag att det till 90% handlar om prioriteringar. Visst kan det vara dagar, kanske veckor, som man inte hinner träna. Men vad har man gjort istället? Handlar det om att du inte hinner träna för att du sitter och läser bloggar på eftermiddagen/kvällen? Då måste du kanske lägga om dina prioriteringar lite, om du VILL träna alltså. För mig är det ju helt okej att man ligger på soffan hela kvällen också, eller bloggar, eller stickar eller vad som helst. Innan jag hade barn hade jag sällan tid att träna, vet i ärlighetens namn inte vad jag gjorde i stället heller. Jag TOG mig väl inte den tiden bara.

För oss är det i dagsläget, vissa veckor, ett stort projekt att få Antons jobb och min träning att synka. Men vi har gett oss FAN på att det ska gå, så vi tar hjälp från våra föräldrar, syskon och vänner. Inte skulle den tiden finnas för oss heller om vi inte tog oss den. Dessutom är vårt hem allt annat än tiptop städat alla dagar, jag väljer att hellre träna och vänta en kväll till innan jag hinner vika bykhögen t.ex. Prioriteringar, prioriteringar. Jag lägger absolut inte någon värdering i hur ni andra prioriterar, men om DU känner att du vill träna men inte hinner, så måste du kanske skippa något annat?

3. Viljan finns men inte kunskapen. HÄR har jag varit så många gånger, jag har velat börja träna men inte kommit igång med det för att jag inte vetat HUR. Klart jag har vetat hur man tränar, men jag har mest stått och glott som ett fån i salen. Osäkert gjort någon övning och känt mig helt lost. Klart man kan lära sig själv, men att hållas motiverad då man inte känner att man har koll är svårt. Vill du ha kunskap måste du söka reda på den, googla träningsprogram eller anlita en PT. Själv är jag ju en förespråkare för att ha en PT just för att du då får ett program som passar just dig och dina förutsättningar, men vill man inte det så hittar man ju 1000 och 1 olika träningsprogram på nätet. 

4. Jag HATAR all sorts träning, det passar inte mig alls! Jag har också varit här, verkligen trott att träning sådär överlag inte är något för mig. För att jag inte ens orkat ge det en chans. Jag hade bestämt att jag inte gillar att träna på gym, bara för att. OJ så glad jag är över att jag vågade ge det en chans. Alla kan ju inte gilla allt, men jag vågar nästan lova att alla kan hitta något som man gillar bara man vågar prova. Träning kan ju vara allt från gymmet, till att simma, golfa, plocka svamp eller rida. Om du "hatar" all träning så utmanar jag dig att i sommar försöka hitta någon aktivitet som du gillar.

5. Jag vill inte styrketräna för jag vill inte bli för musklig. Linda lovade mig att det inte finns någon chans i världen att jag i misstag skulle få för stora muskler. Jag sade ju sådär försiktigt vid vår första träff att jag ju inte vill bli någon muskelknutte, och då skrattade hon lite. För det händer nog verkligen inte i misstag. Alltså för att bygga stora synliga muskler så krävs det lite mer än att på vanligt sätt träna i salen. Många verkar ändå tro att man sväller upp som värsta muskelknutten efter bara någon gång i salen. Att styrketräna bygger ju i första hand upp kroppen. Tänk nu bara på alla bikinifitness tjejer, det är ju inte som att dom heller bara mitt i allt i misstag byggt upp alla sina muskler. Så man kan lugnt styrketräna utan att bli en muskelknutte :)

Så vad säger ni? Dags att skippa ursäkterna och komma igång?


onsdag 24 juni 2015

kvittot från midsommaren

Om vi inte räknar med det finfina sällskapet så bestod ju midsommar helgen främst av detta:



Och idag då jag kom till gymmet tyckte Linda att jag skulle få ett kvitto från midsommaren. Jag hade ju berättat om helgen som varit redan på måndagen, om vinet och maten och allt var det nu var. Så mest av nyfikenhet ställde jag mig på vågen idag. Själva resultatet viktmässigt var inte någon panik alls, 100g hade jag gått upp men det är då inte hela världen. Det som dock gav mig en liten chock var mängden vätska som jag hade i kroppen.


att alkohol binder vätska har jag ju hört, men inte trodde jag ju ändå att resultatet skulle vara såhär tydligt. Nu handlar det ju ändå inte om att jag jag druckit några hutlösa mängder, rosevin, rödvin och lite cider. Men det har då minsann satt sina spår på min kropp. Den saltiga maten (korv, sill..) gör ju inte saken bättre heller. Nu gäller det alltså att kämpa lite extra hårt för att bli av med detta. Jag blev i alla fall motiverad till att fortsätta leva nyttigt, och tänka 2 gånger innan jag dricker alkohol igen. 

Det är ju klart att man ska unna sig ibland, och jag tar på inga vis stress över detta. Tycker bara att det var bra att jag fick se det, svart på vitt, vad alkoholen gör i kroppen. Intressant också att jag samlat massa vätska men bara gått upp 100g, det betyder ju att jag hade gått ner rätt mycket om jag inte druckit alkohol. Nåja såhär blev det denna gång, och vi hade ju jätte roligt så det är absolut värt det. Nu gäller det att dricka extra mycket vatten, så ska väl vätskenivån vara i balans snart igen.



tisdag 23 juni 2015

Pirr i magen

I morgon ska jag vara på gymmet vid 9 tiden. Vi ska gå igenom mitt nya träningsschema och jag är nervös. Har nämligen färdigt ont i musklerna, kommer  typ att börja gråta. Haha nå nej så farligt ska det väl inte vara. Ser framemot att ha lite nya utmaningar att bita i, man blir ju lätt så bekväm i det man är van med.

Idag for jag till frissan, sådär härligt spontant som det blir då ens syster samtidigt är ens frissa. Hon hade en tom eftermiddag och jag var i behov av lite mer slingor till håret. Det blev jätte bra, var nog nöjd innan också men nu är det super. Fick massa beröm för det på gymmet, och sken ikapp med solen (fast solen var bakom molen och det regnade typ) 


Efter gymmet var det inte riktigt lika fint mera. Dagens pass var så svettigt att man kunde trott att vi varit och simmat. Men så otroligt skönt ändå, att riktigt känna hur svetten sprutar. "Hejdå chokladen som jag åt på helgen" typ. Nåja men som sagt, i morgon gäller det. Önska mig lycka till!

tillbaka på banan

Oj vilken skön måndag ( om vi för en stund glömmer bort nattningskaoset) det varit idag. Fina Lelle kom hit och lekte med kidsen på förmiddagen så att jag kunde åka iväg till gymmet och styrketräna lite. Ett riktigt bra pass blev det, skakiga muskler och svett. Precis så som det ska vara alltså, passade också på att boka in en tid för ett nytt träningsprogram. Så på onsdag gäller det, Linda lovade fixa ihop ett program som är extra effektivt då det gäller fettförbränningen. Känns lovande, men lite skrämmande också, jag VET ju att det kommer bli tufft.

Nåja annat idag då, vi har då verkligen inte gjort några stordåd idag heller, ätit lunch och middag, umgåtts och lekt. På eftermiddagen åkte vi (jag och Lelle) ensamma till sknassi. Vi (okej då jag) hade några snabba ärenden som vi (ja ja JAG) fixade, och så passade vi på att ta en kaffe.

Och vad vore väl en måndag utan måndagszumban? Inte mycket till måndag inte. Lika härligt som vanligt (börjar ni vara trötta på att läsa om min kärlek till zumban? haha känns som att jag skriver om det var och varannan dag, men ja jag gillar den ju bara SÅ mycket!)

Känns riktigt skönt att starta måndagen med dubbla träningspass, liksom en liten kickstart efter midsommarhelgen. Från detta är det ju bara att fortsätta vidare. 

Hur är det med er då? hade ni en najs midsommar? Har ni tränat något idag? Lite kommentarer skulle vara skoj! Har funderat på att laga ett videoinlägg också, önskningar på innehåll i den? En glad hälsning bara. Vad som helst :)

måndag 22 juni 2015

Den lite laddade stämningen

Ni vet fiilisen i ett rum efter att både pappan och mamman i huset försökt natta 2(!!) trötta barn. I se sådär 2 timmar. Barnen tycks tävla om vem som kan skrika mest och gällast, och då den ena äntligen blir tyst kopplar den andra i en andra växel och skriker för två.



 Nu är klockan redan över elva, äntligen sover dom båda! Snacka om kaos alltså, själv är man ju också trött och har längtat efter en tyst kväll med bastubad och umgänge efter gymmet. Ja just det ja, Lelle är ju här också. Kul kompis jag är som bjuder på bastu men istället serverar två skrikande barn. Voi huhhu!

söndag 21 juni 2015

Ett litet godnatt

Hejsan! Tyst här på bloggelito idag. Vi har väl inte utfört några stordåd men ändå haft fullt upp. På förmiddagen städade vi undan i korpo och körde sedan hem. Hemma försökte jag sola, men då jag lade mig ner i solstolen gick solen i moln, kiitos. 



Nu på kvällen har vi varit och tittat på genrep av årets sommarteater. Adam gjorde också premiär då det kommer till sommarteater, detta var nämligen hans första. Mer om det i morgon.



Måndag i morgon igen. Och äntligen en vecka som inte kommer innehålla något kalas, SKÖNT! Ska ge gärnet nästa vecka, men mer om det i morgon. Nu är det godnatt!

(Jag vet att mobilinlägg suger, MEN jag har muskelvärk i benen och röven från igår så jag orkar inte gå ner för trappan och hämta min dator. Tyvärr!) 

lördag 20 juni 2015

om att sakna gymmet



Nu fick det vara slut på ledigheten här ute på stugan, börjar ju redan sakna gymmet så jag klädde om till träningskläder och gick ut. I skönt sommar regn (ni märker hur positiv jag försöker vara) fick jag till ett riktigt bra pass, mycket övningar som jag bara använda mig av min egen kroppsvikt, men också lite övningar med mina kettlebells. (måste ju bevisa för alla att jag VISST använder dem, och att det INTE ALLS var onödigt att köpa dem) Skönt var det i alla fall att träna lite efter allt vi ätit de senaste dagarna. Jag har verkligen inte gått locco på något, men såklart ätit både MER och ohälsosammare än vanligt. Så ska det ju få vara på midsommar också, lite extra gott och lite extra lyx. Det är ju inte heller lika dåligt för kroppen att fuska lite om man ändå tränar också, ja så tänker jag i alla fall. Lite skoj att testa på något annat än gymmets sal, men nog måste jag ju säga att jag hellre är där. Men som sagt omväxling förnöjer.

Träningspasset avslutades med ett dopp i havet, och sedan värmande simning i badabunkan. En finfin dag idag igen. I morgon kallar verkligheten igen, men det tänker vi inte på idag. Ännu har vi en skön eftermiddag/kväll att njuta. Vi har en massa gott i kylskåpet som skall läggas på grillen och ätas upp.



de tre fiskarna i vår familj, TUR att mina barn ärvt min kärlek för att simma.


En midsommardröm

Hälsningar från Korpo, här har vi det riktigt jätte bra, solen lyser med sin frånvaro och vi är lite små bittra över att den verkar lysa på alla andra ställen än här. Nåja men vi har ju det bästa sällskapet istället, så vi måste väl unna andra människor att ha solsken istället.

Tänkte bjuda på lite bilder från vår midsommar, innan jag återgår till att slappa. Skön helg måste jag säga!


Midsommaren inleddes med NYPOTATIS, så gott! Premiär för i år och vi var alla överens om att det var precis så gott som vi hade tänkt. NAMI!


Som ni ser så satsade vi riktigt och hade bordsplacering "parmiddag style". hade så lyxigt att båda barnen råkade sova just då vi åt, så vi njöt lite extra av både maten och sällskapet!



Kärlek på en tallrik!


är det midsommar så är det, sade vi och gav en egen glass till 1 åringen, tror jag aldrig sett någon njuta så mycket av en glass. <3 hon blev inte ens klottig, så gott var det.


efter glassen var det dags att hoppa i bunkkan, barnen trivdes båda som fisken i vattnet. Adam speciellt är ju ett riktigt vattendjur och var mera under utan än ovanför.



med hopp om att göra lika fina kransar som "alla andra på instagram" traskade vi iväg till skogen, Lelle och jag. 


vi hittade väl inte jättemånga blommor, mest knoppar och gräs. 


efter några nervsammanbrott och fula ord hade vi råddat ihop varsin krans. Vi skrattade rätt mycket åt våra misslyckade knasar men poserade stolta ändå.



Då barnen somnat passade vi på att skåla in sommaren med varsitt glas perfectday rosé, eller okej, vi tömde flaskan och lite till. En härlig dag, kväll och natt. Detta lever vi länge på!



Skön fortsättning på helgen!

vi fortsätter i alla fall att njuta här ute på stugan tills i morgon.





torsdag 18 juni 2015

om att i smyg vilja köa till färjan

Vet ni vad kära läsare, jag känner att jag måste få bikta mig lite nu. Eller i alla fall erkänna en sak, mer kanske för mig själv än för någon annan.. 

Idag åker vi alla, hela familjen ut till Korpo. Vi ska tillsammans med Matte & Lelle fira midsommar på vår (okej då Antons föräldrars) sommarstuga. De andra i sällskapet åker ut med båt nu på dagen men jag ville inte missa steptimmen, så jag kör ut med bilen ikväll. Nu är ni säkert många som tycker att jag är skit löjlig som inte "kan missa" en steptimme, och det får ni mer än gärna tycka. Jag försöker nog verkligen att inte missa mer än nödvändigt då det kommer till just step timmarna. Dom gör mig på så gott humör så varför skulle jag frivilligt missa det?

Faktum är dock att det jag ser mest fram emot är några lediga timmar innan och efter själva steptimmen. Gänget guppar väl iväg här på eftermiddagen något slag och det ger ju mig lite FRITID I MITT EGET HEM, när händer det liksom? Att man är ensam hemma. Ja, mig händer det nu typ aldrig i alla fall. Har till och med tänkt städa nu innan dom åker iväg så att jag inte har några måsten alls efter att dom åkt.

Att köra ut till Korpo tar ju dessutom sin lilla tid, cirka gurka 1,5h om man INTE behöver köa till någon färja. Men eftersom det är midsommar i morgon och jag knappast är det enda som skall ut till skärgården ikväll så är jag ju inställd på köer. I smyg hoppas jag ju lite på köer också, har några podavsnitt som jag kan lyssna på och eftersom det bara är JAG i bilden så finns det ju ingen som kan bli arg för att köandet går långsamt.

Märks det att jag behöver lite ensam tid för bara mig själv? Jag märker det själv i alla fall, så i eftermiddag/kväll skall jag njuta. Sen är jag laddad med bra energi och lite längre nerver igen då jag kommer ut till stugan och då ska jag ju såklart fortsätta njuta med alla mina favoriter. Har på känn att det kommer bli en fin midsommar i år, inte vädermässigt då kanske, men sådär fiilismässigt. Vi har i alla fall laddat upp med de bästa sakerna, god mat, vin, härligt sällskap och en godispåse.

frulle, lunch, mellis & kvällis

Fick en förfrågan om jag kunde tipsa om lite olika hälsosamma saker som man kan äta som frulle, som lunch, som mellis eller som kvällis. Har försökt knäppa lite bilder på det jag ätit de senaste dagarna så nu ska jag visa er då också. Tyvärr är jag rätt så enformig då det kommer till frullen & kvällisen. Men ja här kommer nu i alla fall några tips:



bananplättar, så otroligt smaskigt. En plätt är ett perfekt mellis och äter man några till och tillsätter t.ex. kvarg så blir det en bra lunch eller ett kvällsmål. Går ju att variera i det oändliga, men jag gillar det mest med hallon på. receptet hittar ni HÄR


smoothies är ju ett super allternativ, speciellt om du känner att du inte får i dig tillräckligt med grönsaker och frukter/bär. Det är bara fantasin som sätter stopp för vad du kan blanda i din smoothie. Ett tips är att t.ex. blanda i fryst spenat, det ger inte någon smak till din smoothie men däremot ger det dig en massa hälsosamma vitaminer. Blanda ner det du råkar ha i kylskåpet, för en mer mättade smoothie kan du blanda ner kvarg istället för mjölk/yoghurt. Avocado brukar jag också blanda med, då får man i sig bra fetter och håller sig längre mätt. 

Och sen kan jag ju inte skippa min stora last, JORDNÖTSSMÖRET. Jordnötssmör är en deal breaker har jag märkt. Endera så ÄLSKAR man det eller så tycker man att det är jätte äckligt. Jag hör till kategori nummer 1 och skulle kunna äta en burk / dag. Det finns en massa bra saker i jordnötssmör, men kom ihåg att det också finns en massa kalorier i det (precis som i nötter över lag). Så i måttliga mängder är det bra, men överdriv inte (fast det är svårt, för det är så gott). Då du köper jordnötssmör ska du också se till att du köper ett bra jordnötssmör, UTAN SOCKER och utan en massa andra tillsatta skräpsaker. URTEKRAM har i alla fall 2 olika sorter som bara innehåller jordnötter och lite salt. Det finns en slät variant och en med bitar i, själv gillar jag båda och varierar ofta. Jordnötssmör är gott på allt, men speciellt gott på gröt, kvarg och yoghurt. Dessa varianter äter jag som frulle eller kvällsmat (jag försöker att äta jordnötssmör HÖGST en gång per dag, men ibland blir det nog flera *hups*) Som mellis fungerar jordnötssmöret bra som dipp till frukt. Päron, äppel, vindruvor, melon & banan. Prova dig fram och berätta gärna vad du tyckte. Hittills har jag lyckats övertyga både Lelle och Syrran.







För att piffa upp min kvarg brukar jag också strö över lite kakaonibs (finns att köpa i vanliga matbutiken) och gojibär eller mullbär. Nibsen ger ett härligt tuggmotstånd då man äter och så är dom fulla av nyttiga antioxidanter, lite beska i smaken men tillsammans med t.ex. söta mullbär blir det riktigt gott.

En annan viktigt sak som man ska komma ihåg är ju vattnet, eftersom jag nu som då har problem med sura uppstötningar så brukar jag försöka se till att jag får i mig citronvatten. Citronen verkar basande i kroppen, vilket ju är lite mysko med tanke på att den är sur.. men för mig fungerar detta bra. Har jag mer problem pressar jag en halv ekologisk citron i ett glas vatten, dricker det och så är problemen borta. Äppelcider vinäger har samma effekt men smakar skit ;) 


 Och sen då lunch/middag. Till vardags äter jag inte alls ris, potatis eller pasta. Jag serverar det nog till barnen, speciellt ris för det ÄLSKAR dom, pasta också (men då mörk fullkorns eller sen spelt pasta). Men istället äter jag då grönsaker, broccoli äter jag mycket av, blomkål också. Morot ibland och andra rotsaker lika så, rödbeta är gott (men jag får alltid fel i huvudet då jag kisar rött efter att jag ätit det..). Någon proteinkälla, fisk, kyckling eller nötkött. Jag försöker undvika gris för att det innehåller mycket fett, men nog äter jag ju det också. Fyller ofta på måltiden med ost (gott!) feta ost, mozzarella eller halloumi piffar ju upp vilken slö sallad som helst. Och sen då salladen, salladsblad med tomat och gurka, ibland lök, ibland paprika, ibland majs osv. Lagar oftast mat enligt "man tager vad man haver" metoden. Ägg är ju också bra, både som utfyllnad i maten och som kvällsmat eller frulle eller mellis för den delen. Mera ägg åt folket liksom.

 Och så lite bilder på det:




Jag försöker att inte äta rotsaker på eftermiddagen, för dom innehåller rätt så mycket kolhydrater. Det är bättre att äta dem på förmiddagen.

NU vill jag påpeka att jag INTE är någon expert, jag tipsar bara om hur JAG äter och vad JAG lärt mig. Alla kroppar fungerar på olika sätt och för att du skall få den kosten som passar just dig bäst rekommenderar jag professionell hjälp av t.ex. en kostrådgivare.