fredag 31 oktober 2014

tack för idag

Har fått städat här hemma och sedan fixade vi tacos tillsammans med Lelle och Matte. Gott gotti gott gott. Alltid trevligt att äta tillsammans med någon annan. Adam var helt galet trött och somnade skönt redan vid klockan 20. Så vi fick lite mer vuxen tid och lite mindre lek tid idag. Riktigt skönt det också. Nu lockar sängen, skall bli skönt att sova! I morgon är en lugn dag, vi har inget program och det känns väldigt skönt. GALET dock att det blir november!



På tal om att vara tacksam

Vet ni vad fin vänskap är? Jo det är att ena dagen bli bjuden på mat hos en vän och nästa dag få lämna 2 åringen hos en annan så att man får fredagsstädningen gjord. Alltså jag måste ju bara få skryta lite på vårt skyddsnät. Jag är helt säker på att vi skulle kunna klara vad som helst tack vare dessa fina människor, förutom Karin och Lelle har jag en massa andra fina vänner. Dessutom är banden till våra familjer väldigt starka. Jag vet var alla människor står och jag litar på dem till 100%. Jag vet att vi ALLTID är välkomna att bo hos min faster med familj vilket möjliggör kontakten med syrrorna och Pappa uppe i Jeppis. Ja och mina fina kusiner också så klart. 

Vi får barnvakt då vi behöver det, vilket är skönt eftersom att jag då kan åka och träna även de kvällar som Anton jobbar. Försöker att inte alltid se på det som barnvaktning heller, speciellt Adam börjar vara så stor nu att han gärna far ensam till någon. Han umgås ju med andra människor nu och behöver inte på samma vis vaktning som Saga ännu gör. Idag han jag inte ens byta 5 ord med Lelle innan Adam vinkade hejdå och stängde dörren. 

Jag är så glad att det finns så många fina människor i vår familjs vardag. Det är en enorm trygghet på något vis, att det finns så många som verkligen bryr sig om oss och hjälper oss då vi behöver det.



Sa jag redan att jag var väldigt TACKSAM? 

Dagens tips och trix


Nu då riktig mat blivit aktuell för Saga tänkte jag dela med mig av några tips och trix som underlättar matningen längre fram. Det är min mamma (som jobbat på dagis i 20 år snart som tipsat mig). 

En sak som jag tycker ät väldigt onödig är speciella babyskedar, varför behövd dom? Vi har alltid matat Adam med vanliga t-skedar. Det underlättar otroligt mycket att inte behöva ta med en sked överallt, man kan låna en t-sked hos vem som helst eller på vilket cafee som helst. Så tips nr. 

1. Mata barnet med helt vanlig t-sked.

En annan sak som är så otrolig onödig är haklappar i tyg, jag vet inte med andra barn med för Adam gjorde dessa INGEN nytta. Dom hårda t.ex. de från Babybjörn samlar bättre upp all mat och allt klått. Många barn som inte vant sig vid dessa från början kan sedan totalvägra dessa senare, och TRUST ME senast då barnet börjar äta själv är dessa mycket bättre en de i tyg. Dessutom är dessa lätta att rengöra efter maten, bara att diska ur dem ett varv och så är de rena och fräscha igen. Så tips nr.

2. Skaffa en ordentlig haklapp

En sista sak som jag tänker på som tips och trix är att helt enkelt skippa pipmuggen. Lär barnet dricka direkt från ett glas, då behöver man inte heller släpa på en pipmugg. Glas finns ju också hos alla på och alla ställen. Så tips nr.

3. Skippa pipmuggen


Sen tycker jag att mastunen skall vara rolig, det är okej att busa lite och klåtta. Adam började äta själv redan vid 8 månader just för att han fick vara med och hjälpa innan det. Klåttigt som synden men hur skall de annars lära sig? Det bästa är att utrusta sig med mycket papper och en bra trasa så att det är lätt att städa upp efter maten. Stressa inte och visa till barnet att det är roligt att äta.



Saga på den första bliden, Adam på dom två andra. Klått, klått och åter klått. 



den lilla gullefjun med mjuka silkes dun


Saga börjar bli flinttig, lilla gumman. PRECIS LIKA som Adam. Det nya håret som växer ut istället för bebishåret är väldigt ljust och det gör ju att hon ser lite halv flinttig ut ända tills hon får mera hår. Så söt är hon ju också, vår lilla kyckling bebis. 
Och nej mina barn får tydligen inte några normala smeknamn, Säggi är ju inte fint på något vis, men ja det har nu fastnat på. Adde kallades för Adamasken i något skede. Kanske ger jag dem en massa smeknamn för att jag själv aldrig haft något. 

torsdag 30 oktober 2014

vår torsdag

oj hjälp vad klockan hann bli mycket nu, har inte gjort något speciellt (tänker inte erkänna att jag ändå började kolla på PH, fast jag lovade mig själv att jag skulle skippa denna säsong..)

Efter familjecaffeet hade vi turen att bli bjudna på lunch hos Karin, det tackar vi för. Att inte behöva laga mat är ju rena rama lyxen! Vi åkte hem på eftermiddagen och passade på att njuta av de sista solstrålarna. Harmades lite åt att det var så fint väder idag och vi mest varit inne, men sådant händer. I morgon regnar det säkert då vi skall till parken..

Adam testade sina skor, och JA dom är helt vattentäta. Saga fick halvsitta lite i vagnen då vi var ute. Tråkig att ligga i vagnen liksom, snart får vi väl börja byta till sittdelen. Voi lilla skruttet som inte är så liten mera.

I morgon är en ny dag, fredag igen?!? 
Adde skall hänga med Lelle så att jag skall hinna städa lite. Kul för honom och skönt för mig, 
win win!





En morgon diskussion

Jag: God morgon Adam, idag skall vi åka på familjecaffe. Visst ska det bli roligt?


Adam: Nej Mamma, Adde stannar hemma


Jag: Men Adde familjecaffe är ju alltid så roligt, du kan klättra på ribbstolarna och leka med kompisarna


Adam: Nää


Jag: Men där finns ju kex också!
(väl medveten om min muta och mitt dåliga föräldraskap!)

Adam: Jeeee kex


Jag: woohoop (fast lite dåligt samvete
över min muta)



God morgon Torsdag(okej jag erkänner jag skrev ren onsdag och blev lite happy då jag insåg att det redan är torsdag). Nu skall vi strax hoppa i bilen och åka iväg till familjecaffeet, Vissa är ivriga på sällskap och andra är ivriga på kex..

20 fakta om mig



1. Jag ÄLSKAR julen och allt som hör till den
2. Jag är rädd för att jag skall få cancer eller någon annan hemsk sjukdom. Hypokondrisk ända ut i fingertopparna!
3. Jag tycker om när Anton killar mig på ryggen innan jag somnar
4. Jag måste ha TVn på då jag skall somna om jag är ensam
5. Jag har för bra fantasi för mitt eget bästa, är rädd för allt möjligt och omöjligt
6. Jag tycker inte om en massa konstiga ostar, äter vanlig ost, feta, och mozzarella typ
7. Jag har rökt, slutade då jag fick reda på att jag var gravid med Adam. Efter det har jag inte ens smakat, vågar inte heller eftersom jag är rädd för att det skall smaka för gott.
8. Jag har inte varit och ut festat med kompisar sedan september 2011 (fy vad deppigt det låter, men tyvärr stämmer det)
9. Jag är rädd för att flyga
10. Jag har inget drömjobb, och inte speciellt höga ambitioner då det kommer till mitt arbete. Tycker att min familj är viktigare och vill tycka det resten av livet.
11. Jag är rätt så långsint, blir jag ledsen eller arg över något glöms det inte bort sådär bara.
12. Älskar att stå på scen och spela teater, men efter barnen har jag inte haft tid för det.
13. Jag är seriöst inte speciellt modeintresserad, har gärna fina bekväma kläder men där tar intresset slut.
14. Jag kan inte gå i högklackat över huvudtaget
15. Jag älskar mitt hår, tjockt, rakt och fint.
16. Tycker att fötter är skit äckliga
17. Är en prylnisse och älskar känslan av att köpa något nytt
18. Har absolut inget tålamod, kommer jag på att jag vill något så skall det ske NU. Om inte så tappar jag intresset rätt så snabbt.
19. Jag har fått massor av födelsemärken efter mina 2 graviditeter, vilket inte känns sådär jätte skoj.
20. Jag är inte så bekväm framför kameran som jag skulle önska att jag skulle vara. Det skall jag bli bättre på!



onsdag 29 oktober 2014

Här kommer svaren på alla frågor


Först och främst, TACK för alla frågor. Så skoj att ni frågade något! Jag har nu försökt ge så bra svar som möjligt på alla era frågor. Så enjoy!


Ååh älskar när folk har frågestunder på bloggen :) 
ska ge några enkla frågor..
1. Favoritmat?
2. Favorit intresse?
3. Vad arbetar du som?
4. Vad ville du bli när du var liten?
5. Din allra högsta önskan?
6. Vilka bloggar läser du?
7. Gillar du att blogga?
8. Vilken kamera fotar du bilder med?
9. Favorit kläd affär?
10. Gillar du att shoppa? :)

1. Tacos, olika sorters sallader och grillmat på sommaren
2. Bloggen och att gå till gymmet. Som yngre spelade jag handboll, men det är nog redan 5 år sedan jag slutade med det. Jag har också varit med i revy och ungdomsshower, men också det börjar vara väldigt länge sen nu.
3. Arbetar inte ännu, studerar till socionom YH. Har tidigare jobbar i butik.
4. Jag ville bli dagistant, vilket jag nu också håller på att bli. Drömde faktiskt aldrig om att bli delfin skötare eller något annat lite mer exotiskt..
5. Jag önskar att alla i min familj skall få vara friska, allt annat känns inte på långt när lika viktigt. 
6. tänkte att jag listar bloggarna i ett skilt inlägg
7. Ja jag gillar att blogga! Speciellt nu då det känns som att folk läser det jag skriver och anors också så blomstrar finlandssvenska bloggvärlden just nu.
8. En canon D600
9. För mig själv är det nog ingen speciell, favorit klädmärket är nog odd molly (men jag har nog inte ekonomi för det). Jag gillar dom vanliga butikerna, H&M, Gina Tricot, Cubus osv. Men skulle gärna satsa mer på kläderna som sagt. Till barnen älskar jag bland annat polarn och pyret och sen kappahls new bie. 
10. Jag älskar att shoppa, kläder, inredning ja till och med mat ibland :) tror jag har ett litet beroende.

Vad var det som fick dig att börja blogga och vad är dina största drömmar med bloggen?

Oj jag började med min första blogg någon gång i gymnasiet, lite sådär halvhjärtat *hejsan idag har jag...* Bytte blogg rätt ofta så det blev inte riktigt till något. Seriöst började jag blogga då jag fick veta att jag var gravid med Adam i oktober 2011. Jag ville främst dokumentera graviditeten och mina tankar kring det, och dela med mig till släkt och vänner som jag inte träffar alla dagar. Mina största drömmar då det kommer till bloggen är att jag skall hitta min egna stil, att jag skall ha ett gäng trogna läsare som kommenterar och att jag skall få möjlighet att ha samarbete med olika företag som t.ex. säljer barnkläder eller inredning. Delvis känns det som att jag börjar nå mina mål nu, men mycket vill ha mer..

- Vad är svårast med att vara mamma?
- Jämför du dig med andra mammor eller hur gör du för att undvika det?
- Vad tycker du om att vara gravid? :D

Svårast med att vara mamma är nog att våga lite på sig själv. Att våga tro på att JAG vet vad som är bäst för just mina barn. Att inte ta åt mig av andra människors kommentarer och åsikter. Det är svårt. Sen är det också svårt att ofta känna sig otillräcklig, att inte hinna med både barn, hem och sambo (sig själv har man väl skippar för länge sen)

Jag ljuger nog om jag säger att jag inte jämför mig med andra, ibland för att känna mig bättre och ibland för att känna mig sämre. Försöker att inte ta stress för att jag inte är lika som någon annan men om jag har en dålig dag kan jag känna mig som världens sämsta mamma för att jag inte varit i skogen med barnen om jag ser att någon annan varit det. Men i det stora hela känner jag mig rätt säker i min mamma roll och ofta tycker jag att jag är en super mamma till mina barn. Försöker hålla kvar de tankarna i huvudet, då är det inte så farligt att jämföra lite ibland. Man kan ju få nya idéer genom jämförlig också så det behöver inte bara vara dåligt.

Graviditeten ja, vet inte riktigt. Mysigt på sitt sätt men inget som jag saknar.  Första gången var allt så nytt och spännande så då var det kanske roligare (njut alltså alla som är preggosar första gången). Nu andra gången hann jag inte riktigt med, hade fullt upp med Adam. Fick lite dåligt samvete över det också liksom mot bebisen i magen men ja vad kan man? Kan ju inte säga till Adam att mamma måste mysa lite med magen nu, lek med dig själv. Men jag har fått må rätt okej under mina graviditeter så ja jag tycker om att vara gravid men saknar det inte då jag inte är det. Typ så :)

Hurudan är Anton som pappa? 
Ja, var ska jag börja? Anton är seriöst den finaste människan som jag känner. Han är genom snäll och väldigt omtänksam. Som pappan är han väldigt lekfull, han har massa energi till att busa omkring med barnen. Anton leker också gärna med speciellt då Adam. Som mamma kan jag biland tycka att buset set lite väl livligt och fart fyllt ut, men hittills har ingen stött sig nämnvärt.
Även om Anton gärna leker med kidsen så sätter han också gränser och regler för dem. Han är rättvis men snäll. Trotts att Anton jobbar väldigt mycket ser han till att han umgås med barnen i alla fall en stund alla dagar. Jag tror att Anton är mer närvarande i våra barns liv än många andra pappor (som då jobbar mindre) är i deras barns liv. Nu då Adam har blivit lite större tar också Anton gärna honom med på olika jobb. Så klart är ju jobbet anpassar efter Adam. Adam är t.ex. inte med då Anton fäller träd. Jag kommer alltså inte på något negativt med Anton som pappa. JA! han har lärt Adam att säga SAKELI, och han har lite svårt att hålla minen då man försöker vara sträng med Adam. Men något annat kommer jag inte på. 
Han är helt enkelt världen bästa pappa!


Kul med frågestund! 
1. Hur gammal var du när ni flytta från Jeppis? Varför flytta ni?
2. Hur många barn tror du ni kommer få? 
3. Var Adam planerad?
4. Vad vill du uppnå med din träning? 

5. Favoritserier? Om du hinner se på nå ;)

1. Jag var 9 år då vi flyttade, sommaren 2000. Vi flyttade för att min mamma kommer härifrån Pargas, och eftersom mina föräldrar var skilda ville mamma hellre bo nära sin egna familj. Inte helt lätt att flytta just i den åldern men det blev ju bra i alla fall. Dock har jag en liten del av mig själv som alltid kommer att sakna Jeppis..
2. Oj hjälp vad svårt, jag skulle nog gissa på 3 eller 4. Lite beroende på hur det går med mina studier och om jag får jobb. Just nu är jag väldigt nöjd med våra 2, men jag menar jag har ju 10 år på mig ännu. En till bebis tror jag nog att vi kommer att få i alla fall.
3. Adam var inte helt planerad nej, men vi försökte inte förhindra det heller. Hade dock inte någon tanke på att jag kunde vara gravid före jag vaknade en morgon och bara tänkte att NU måste jag ta ett test. Var då redan i v.7. Så nej inte helt planerad men väldigt välkommen.
4. Nu till en början vill jag gå ner i vikt, men också stärka min kropp och mitt självförtroende. Jag vill vara en bra förebild för mina barn och leva hälsosamt.
5. Alltså sen vi flyttade har vi inte haft tid för något nytt, vi ser ofta på serier i sängen innan vi somnar men då ser vi bara på sådant som vi sett förut eftersom man ändå alltid somnar. Men de två bästa serierna är nog FRIENDS och HOW I MET YOUR MOTHER.


Tänker fråga en julrelaterad fråga! Hur tänker du och Anton kring barnens julklappar, hur många får dom, tänker du göra någon julklapp själv eller köper ni? Vad berättar ni för Adam om tomten osv?

Oj det är så svårt med julklappar till kidsen, man skulle så gärna ge dem så mycket men faktum är att de får en massa från alla andra också. Vi har lite tänkt som så att vi satsar på något lite större och så får det vara bra så. Nå jo hittills har det inte hållit speciellt bra eftersom man ändå hittar en massa fint till dem sen. MEN vi försöker att inte överdriva. Så något direkt antal kan jag inte säga, hittills har vi köpt en lite större sats till Adams tågbana. Sen blir det säkert någon bok och något sådant. Tror nog inte att det blir några hemgjorda julklappar i år, helt enkelt på grund av tidsbrist och brist på kreativitet. Adam vet nog inget om tomten ännu, känner av stämningen lite sen då det börjar finnas tomtar i alla hörn. Men vi kommer alltid att berätta av vem presenterna kommer, liksom det här är från mamma och pappa, det här är från Mommo osv. Jag tror att barn kan tro på tomten även fast han inte kommer utklädd på själva julafton. 



Sen skall jag ännu laga ihop en lista på vilka bloggar som jag läser. Får se om jag hinner bli klar med det i kväll ännu eller om det kommer någon annan dag. 
Verkligen skoj med alla frågor, om det är något ni undrar över så är det fritt fram att fråga även om det inte är frågestund. Så skoj!



Städning, park häng och tupplur

Idag gav vi oss ut i blåsten, det var nämligen dags för en dag i Ankarparken för oss alla (än så länge, så småningom kommer jag att börja lämna Adam där under korta stunder). Hittills visar Adam bara tecken på att trivas i parken. Och det förundrar inte mig över huvud taget. Han ÄLSKAR ju att vara ute. Men 2 h ute i parken satte sina spår på killen. Så nu vilar han en stund. Saga och jag har städat vårt badrum lite, det behövdes! Hade liksom tänkt att jag inte behöver städa där så mycket då vi skulle riva ut allt. Men ja eftersom vi inte river något nu så är det ju trevligare om det är rent. Alltså jag hatar att städa, så är det bara. Tänk om städningen skulle ske lite mer av sig självt, SÅ avis på min kompis Karin, hon klarar verkligen av att hålla sitt hem fint och ständigt heltiden..

Hurudana är ni? Pedantiska eller lite mer åt det lata hållet?


Saga har också hunnit äta lite potatis och morot idag, gick riktigt bra (förstår att intressesmurfarna hoppar riktig högt nu!) Nu ska Adde väckas..

ps. bilden lånad från Enjos hemsida

bekräftat mitt deltagande i bloggeventet

Nu har jag bekräftat att jag kommer att delta i detta roliga event, vill ännu påpeka att detta är ett event som man måste ha en inbjudan till!

Det är alltså homefun som tillsammans med Carro ordnar detta.

På tal om annat så vill jag påminna er om att frågestunden tar slut idag, HÄR kommer ni till frågeinlägget.

Sådär ja, nu kör vi igång denna onsdag

tisdag 28 oktober 2014

2 år, en evighet och ingen tid alls..

För två år sedan packade vi oss i bilen, Jag, Anton, Adam och syster. Vi visste redan då vi satt i bilen att läget var kritiskt. 6 veckor innan hade Fammo fått beskedet, beskedet att hon hade cancer. HUR kunde det går så? Hur kunde hon som klarade av allt bli sjuk? Världen rasade för mig. Adam var bara en liten bebis och jag bara kände hur marken försvann under mina fötter. VARFÖR? Jag grät i 6 veckor, grät för att jag var så rädd SÅ RÄDD för att det var försent.

Vi satte oss i bilen och åkte iväg, på vägen pratade jag med min faster som berättade att det inte alls var bra med Fammo längre. Den planerade behandlingen mot cancern kunde inte börja, Fammo var för svag. ÅNGEST panik, vrede. Har aldrig känt så mycket och inget alls.

Vi kom fram på kvällen och följande dag åkte vi till sjukhuset. Fammo låg i en säng, liten och svag. Lite som ett barn på något vis. Hon var trött så trött men sken ändå upp då vi kom. Hon blev så glad då hon såg Adam. Fammo skojade med honom och sade att hon låg där i sängen som en apa i en bur. Vi skrattade. Fammo var så sjuk så sjuk, jag försökte vara stark. Vi gick ut från rummet och då brast det, tårarna sprutade och vi bara kramades. Jag ringde Lelle, ringde och var så ledsen. Det var över nu, jag förstod ju det. Jag ville inte, men jag förstod.

Följande dag var den värsta dagen i mitt liv, så hemsk men ändå fin på något väldig underligt sätt. Läget var nu kritiskt, och man visste att det handlar om timmar. Jag och syster åkte till sjukhuset. Och där låg Fammo och jag såg att hon hade ont. Du kämpade. Jag höll din hand, pajade din kind och grät. Grät floder. Vi sjöng psalmer och bad, vi grät. Fammo var med oss men ändå redan borta.

På natten kom sedan beskedet, nu hade Fammo gått vidare. Fammo behövde inte kämpa mer, behövde inte vara sjuk längre. Hela familjen samlades där på sjukhuset kring sängen..

Tänk att det gått två år nu, två år. Det är så fruktansvärt länge sen du dog, samtidigt som det känns som igår. Är så glad över att Fammo fick träffa Adam, och så ledsen över att hon aldrig fick träffa Saga. Fast jag vet ju att hon är med oss, mer och mer för varje dag som går.



Jag vill avsluta detta inlägg men en dikt som min lillasyster Venny har skrivit, hon skrev den då hon var BARA 9 år gammal. Dikten lästes upp på Fammos begravning och jag tror inte att någon kunde hålla tårarna borta..

Jag saknar dig mer
När du blev sjuk blev jag rädd
och jag ville se dig varenda dag som jag inte hann 
jag saknar dig
jag saknar dig
mer och mer och mycket mer

Du var inte rädd du blev bara tröttare
och sen gick du till sjukhuset
jag saknar dig
jag saknar dig
mer och mer och mycket mer

Sen blev det så att cancern gick inte att ta bort
då är det så att 
jag gråter mer 
jag gråter mer
mer och mer och mycket mer

En dag sa mamma till mig att du var död
Är det okei att jag saknar dig?
jag saknar dig
jag saknar dig
mer och mer och mycket mer

Du var där varenda gång jag behövde dig
och jag är rädd nu
jag saknar dig
jag saknar dig
mer och mer och mycket mer

Du är världens bästa famu och kulaste
om jag bara kunde hålla dig nu
jag saknar dig 
jag saknar dig
mer och mer och mycket mer

Nu gråter jag för du var ju bäst
jag vill dig inte missa
jag saknar dig
jag saknar dig
famu, famu du är bäst


fortsättningen på sagan om Saga och maten


Tja va ska vi kommentera, blandningen potatis och morot gick i alla fall hem bättre än bara potatis. Så det var ju bra! Speciellt eftersom jag fryst in en del av det, skulle vara lite surt om fröken totalt ratat det. Det är rätt skönt att börja med mat först nu efter 5 månader. Man kan rätt fort öka på mängden och behöver inte var lika försiktig. Så historien fortsätter..

T som i Tisdag

Tisdag idag, en väldigt grå tisdag, en tisdag som skulle ha kunnat bli hur trist som helst. Men som tur fick vi besök av 3 fina tjejer. Lelle (som kom med Lunch (som ja ska betala LELLE påminn mig!!)) Karin och Minea. Så skoj att träffa alla, blev paus i umgänget så syster var hemma. Fast jag skämdes lite över hur det ser ut här hemma just nu, om vi säger som så att städivern inte är på topp! Tur att mina vänner vet att det inte ser ut såhär alla dagar.. Liksom skulle inte bjuda in vem som helst i detta kaos!

Igår läste jag på Carros blogg att hon tillsammans med ett företag kommer att ordna ett blogg event i Jeppis. OJ så skoj tänkte jag, men trodde inte att jag skulle bli bjuden (eventet är alltså bara för inbjudna bloggare) eftersom jag ju inte bor i Jeppis. MEN OJ så glad jag blev idag då jag fick ett mail med en inbjudan. Så mot slutet av november åker vi till Jeppis (faster får boka in oss då!)

min reaktion då jag såg mailet

och sen blev jag sååå glad

Detta förgyllde också denna tisdag! Ser så fram emot att få gå på ett bloggevent och träffa andra bloggare. SKOJ! Längtar redan. Mera info kommer att dyka upp här på bloggen i ett senare skede!


lilla Minea uppskattade alla spännande leksaker, Adam var inte helt med på noterna att hon skulle smaka på hans saker. Men rätt så bra gick det i alla fall. Han måste ju vänja sig med en liten tjej som stör och smakar på ALLT

Adam underhöll Saga tills hon nästan kiknade av skratt. Han verkar minsann vara det roligaste som Saga sett. Lite sårande att Adam får ett skratt bara han visar sig medans jag just och just får ett leende då jag spexar, sjunger och gör väldigt roliga miner (helt objektivt då alltså, jag själv tycker ju jag är skit rolig)




låt mig få presentera..



Följande skede blev att hon började kvälja, så sagan om Saga och potatisen slutade inte så lyckligt.

Som mamma är man ju sådär löjligt exalterad över smakisarna, så även om potatisen inte föll fröken i smaken så fortsätter vi. Idag står det morot på tur..spännande!

måndag 27 oktober 2014

Aldrig så läskigt som man tror

Jag klarade det, jag vågade åka iväg och hade riktigt roligt! Det var tungt som synden men det skall det ju vara, men inga jobbiga parövningar *tacksam* Ni vet känslan då stenen lyfts från axlarna, då man är så super nöjd över att man inte fegade ur utan tog tjuren vid hornen och gav sig fan på att klara de.

feelisen efter träningen, I MADE IT!!


Måste sluta tänka så skit om mig själv, vem bryr sig om hur jag tränar annat än jag? Nå fucking ingen, så varför skämmas? har liksom kommit över det på zumban och steppen, nu gäller det att göra det på cros nature och i salen. Halvvägs just nu. Men Rom byggdes ju inte heller på en dag.

obekväm är bara förnamnet

Hej hej och hemskt mycket hej! Idag är det ju måndag vilket betyder cros nature och zumba. Det lilla minuset idag är ju att min partner in crime är på jobb. SÅ jag måste åka iväg ENSAM på cros nature. Jag är SÅ inte alls bekväm med det egentligen men jag tvingar mig själv, kan ju inte anpassa min träning enligt hur Lelle jobbar!

min reaktion då Lelle meddelade att hon jobbar


Orsaken till min osäkerhet handlar ju om att man gör en del övningar i par och mardrömmen är ju att man skall lyfta sitt par eller ha dem på ryggen. Jo nej, det tänker jag inte ta ansvar över!

min reaktion på att bli buren, mitt pars reaktion på att bära..

Nu tror jag ju inte att vi någonsin kommer att ha en sådan övning heller men det hindrar ju inte mig från att få ångest. Känns så mycket lättare att vara par med någon som liksom vet vem man är, som vet att jag fått barn för 5 månader sen och inte tränat aktivt under graviditeten. (fan 5 månader, det går nog inte att skylla den dåliga formen på Saga längre....)

Min reaktion då jag märkte att det snart är ett halvt år sen Saga föddes

Första gången är alltid värst, bara jag kommer över att det inte är så farligt att åka iväg själv så blir det bättre. MEN det tröstar föga just nu. Om en timme är det dags och jag är seriöst nervös, men jag tänker inte ge vika för det. JAG är tuffare än SÅ.

ungefär såhär cool!


Detta ingår i att gå utanför sin comfort zone, och att våga göra något helt själv. Heija mig!

peppad till tårna

Helgens bloggträff var så mycket mer än bara en kaffe i gott sällskap. Jag och Paulina (hennes blogg) blev väldigt peppade att hitta på något roligt bloggevent här i Åboland. Är lite avis på allt som händer i Österbotten så vi tänkte kolla lite hur intresset ser ut här i våra trakter. Så idag tog vi första steget mot det och skapade en egen FB grupp för oss. Vi bjöd in de som vi vet att bloggar och som vi är vänner med på FB men om just DU bloggar och bor i Åboland så kom gärna med. För tillfället håller vi på att planera inför en bloggträff men möjligheterna är oändliga. Känns så skoj att bloggen nu blivit något mer än bara en dagbok.

klicka på bilden för att komma till FB sidan.

Man märker tydligt att de är ett uppsving för den finlandssvenska bloggvärlden just nu. Ett stort tack till de som grundade gruppen finlandssvenska bloggare, Alltså tidstjuven och ZiiO! Utan ert initiativ skulle inte mycket ha hänt! 

ingen fin människa på natten

Om jag skulle få ändra något hos mig själv som mamma så är det definitivt mitt humör på natten och tidigt på morgonen. Jag är så himla otrevlig, SUR och borta. Min sömn är så helig att det inte är sådär bara att störa mig. Nu gäller det inte Saga (så länge hon bara vaknar och äter) men jag har absolut noll nerver för "onödigt" gnäll på natten. På morgonen skäms jag sen, världen sämsta mamma som inte kan vara ljuv och förstående mitt i natten. Logiken säger ju klart och tydligt att kidsen också hellre skulle sova.

Tror rätt hårt på att vi får barn som sover på natten från början just av denna orsak, vill verkligen inte veta hur galen jag skulle bli med en kolik bebis. Fast jag vet ju att man klarar allt eftersom man inte har något barn. Men oändligt tacksam över sovande barn är jag! Och egentligen ska man väl inte klaga över att ett av två barn var vaken någon liten timme i natt. Med två barn under 2,5 år är det väl smällar man får ta.

Men för att hotta upp feelisen lite i morse passade jag på att inviga den fina presenten som syster hämtade till mig från sitt jobb i London. Behöver jag skriva att jag är liiite avis på henne som jobbar på VS. En helt ljuvligt doftande lotion.

Känner mig lite hipp också eftersom den är så ny. Sällan jag har något så nytt i min ägo. Tack syster!!

söndag 26 oktober 2014

söndag 26 oktober

I morse hatade jag vintertid, men när Adam somnade lite efter åtta (!!!) nu på kvällen kändes det lite bättre. Blev en lång lugn skön kväll för mig. Saga var nöjd och Anton var på jobb. Det har varit en bra dag idag. Behöver inte skämmas över min bloggs FB sida eftersom den fick över 10 likes! Vi har fått mat hos mamma, kaffe och paj hos mommo. Vi har simmat med Saga och umgåtts med syster. Väljer att inte tänka på att hela köket ser ut som Jerusalems förstörelse, att ingen bykt och att ingen orkade dammsuga under helgen. Vi har ju en hel lång vecka på oss att komma ikapp igen. 

Innan vi åkte iväg till mamma idag var pojkarna ute och jobbade lite. Ja eller jobba och jobba, dom var väl ute och hade det roligt. Ett radarpar utan dess like, Anton och Adam. Se själva!


Hos mamma klipptes Adams hår. Inte en helt lätt match, eftersom han tyckte att syrran minsann kunde klippa mammas hår istället. Men med lite mutor så gick det i alla fall, så nu är han fin i kalufsen igen. Får se till att syster hittar hem från London om några månader igen, så behöver jag inte hitta en frissa som kan klippa Addes hår.. och nej så klart inte bara därför jag vill ha syster hem! Hon är ju kul att umgås med också!


Efter maten var det simdags för Saga, mig och Anton. Adam var väääääldigt sårad över att inte få komma med och inte helt tänd på idéen att åka till min mommo tillsammans med min mamma och min syster under tiden. Men som tur gick det bra i alla fall.

Vi simmade våran halvtimme och sedan åkte jag och Saga också till min mommo. Kidsen var på väldigt gott humör och skrattade massor. Saga är så himla söt då hon skrattar, mest skrattar hon till Adam. Ååååh denna syskonkärlek. *gråter lite av lycka över mina fina barn*


Avslutar med en bild på Saga och min mommo <3 

En fin fin söndag, ett bra slut på veckan. Ja och hela veckoslutet har vi inte gjort annat än ätit. Skyller allt på att syrran kom hem! Ville ju inte vara den som är den liksom, jag menar är det mys i stora lass KAN man ju inte bara tugga på en morot. NYA TAG I MORGON (den har vi hört förr eller hur? snart börjar jag säga NYA TAG EFTER NYÅR..)



Min Helt Vanliga Vardag nu på FB


Så där ja, NU finns min helt vanliga vardag på Facebook också. Och gissa vad, det fanns andra människor som gillade sidan än Anton och mamma. Känns kul, liksom ännu ett steg i rätt riktning. 

klicka på bilden för att komma till sidan, och gilla den gärna!

Nu måste jag aktivera mig med annat än datorn, vi hörs senare.

Våga fråga!


Frågestunden kommer att avslutas på onsdagen, så tills dess FRÅGA FRÅGA FRÅGA

Vintertid

Frågar ni mig just idag så suger vintertid hårt! Adam sov dåligt i natt och vaknade vid klockan 2. Inget var bra och han gnällde och grät så gott som heltiden. Nå inte är ju det hela världen, klockan tickade på. Men alltså gissa hur sur jag blev då jag insåg att vi fick en hel timme extra av just detta mode. Adam somnade om vid 5 VINTERTID. Vilket gav oss 4 härliga gnälltimmar mitt i natten.

Som tur sov Anton ostört så han orkade stiga upp med Adam då han vaknade. Denna mamma tog helt fräckt en sovmorgon tillsammans med Saga. Tur att Anton är så super dupera snäll att han låter mig sova lite extra.

Idag skall vi till mamma och äta, och simma med Saga och sen på kaffe till min mommo och moffa. En bra dag med andra ord. Ja och så skall syster klippa Addes hår, det behövs verkligen!

pst, kommer också att ha en frågestund här på bloggen nu. För att se hur det går :)


Sluta be om ursäkt för att jag bloggar!!

En sak som verkligen gick upp för mig idag på bloggträffen är att många som bloggar känner att de behöver be om ursäkt att de gör de. Typ skämmas. Ni har kanske själva varit med om att någon himlat med ögonen då man fotograferat något "till bloggen va?". Folk tycker lätt att man är lite löjlig då man håller på med något blogg relaterat. Kändes ändå skönt att inse att jag inte är ensam i dessa funderingar. Jag vill ju vara stolt över att jag skriver en blogg och att det finns folk som läser den. Inte bara min mamma och min syster!

Kan ni fatta hur skönt det var att vara i ett rum med likasinnade idag? Ingen kollade snett då någon knäppte en bild med sin kamera. Alla visste ju liksom vad det handlade om. Ingen himlade med ögonen då man pratade om olika mål och drömmar gällande bloggar. Ingen tyckte att man var konstig för att man satsar tid och energi på sin blogg. SÅ OTROLIGT SKÖNT!

Jag är själv lite sådär halv blyg/skämmig över att jag bloggar. Liksom jag täcks inte alltid plocka fram kameran t.ex. och så pratar jag sällan om min blogg. Men från och med nu tänker jag sluta be om ursäkt över att jag göra något jag gillar. Jag bloggar ju främst för mig själv, MEN jag tänker inte stick under stolen att det är mycket roligare att blogga om någon läser och kommenterar.

Faktum är ju ändå att jag är stolt över min blogg, visst finns det många delar som kunde bli bättre men jag gillar ändå min blogg. Jag gillar att ha ett ställe att skriva på, ett ställe där släkt och vänner kan kika in på för att se vad vi sysslar med. Jag skulle vilja satsa lite mer på min blogg men känner mig lite lost. Vet inte riktigt hur jag skall göra, tar gärna emot tips på saker som kunde göra min blogg bättre/mer intressant/ mindre störande ja ni fattar. Det handlar inte om att jag vill vara alla till lags. Jag förstår att inte alla är så himla intresserade av min vardag, men ni som ÄR det får gärna komma med önskemål och tankar.

Jag skulle så gärna ordna en frågestund här på bloggen, men jag undrar om ni har några frågor på lager? Känns ju lite trist att ha en frågestund om ingen ställer några frågor. Kommentera gärna om ni skulle ha någon fråga att ställa, om ni vill att jag skall ordna en frågestund. (För om ni inte har några frågor blir det så sad, liksom ett frågeinlägg utan frågor) Det skulle liksom vara nästa steg i min blogg, vet inte varför men det skulle vara kul att höra om ni har några frågor.

Ja, och sen ska jag fixa en Facebook sida för min blogg också, fast jag är skit rädd för att bara min mamma och syster typ ska gilla den. (Men alltså i så fall får jag väl bara ta bort sidan då). Måste få lite bättre blogg självförtroende!!


edit: seriöst, gråter lite av skam över mitt slarv i pratbubblan. HJÄLP MIG göra bloggen bättre. Snarare borde det stå HJÄLP mig stava rätt. Nåjo det är väl tips 

nr.1 Blogga inte kl 1.00 på natten då du är trött och borde sova. 

Tack och godnatt!

lördag 25 oktober 2014

Varför blev det dagis

En läsare undrade varför vi valt att ha Adam på dagis, då det ju finns flera allternativ. Här kommer lite svar på det.

Vi var från början rätt så säkra på att Adam skulle börja på dagis den dagen som vi blev i behov av dagvård. I vår stad finns det 3 olika allternativ då det kommer till dagvården, dagis, dagmamma eller gruppis. Alla allternativ har både positiva och negativa saker så klart, men för oss övervägde det positiva med dagis.

Hade först tänkt skriva ut lite hur vi resonerade men tänkte sedan om. INGEN vinner ju på att höra hur vi tänkte. Alla allternativ är bra och jag utgår ifrån att ALLA väljer det allternativ som känns bäst för ens egna barn. Jag har inget behov av att skriva varför vi ansåg att dagis är bättre än de andra, för det ändrar ju inte på något. Vårt beslut blir inte bättre för att jag klankar ner på andras, det är för övrigt något som jag måste bli bättre på. Att sluta tro att mina egna beslut blir bättre bara jag påpekar fel och brister hos andra.

Dessutom kändes det fint att Adam fick börja i det dagis där han sedan förhoppningsvis kan gå tills han börjar förskolan. Att sen också Saga förhoppningsvis får börja på samma dagis underlättar ju vardagen massor.

Jag tror att alla vet vilket allternativ som passar bäst och för oss var det detta.

#BLOGGTRÄFF 14 Åbo








 Bild lånad av ZiiOs blogg, tack tack!

Idag var det då dags för bloggträff, måste såhär först bara säga att det var jätte roligt och inspirerande! Jag åkte och hämtade upp Paulina lite efter 11 idag och så styrde vi mot Åbo. Redan i bilen hann vi prata om en massa blogg relaterat. SÅ kul att kunna prata om sådant med någon annan som också brinner för sin blogg. Vi var väl lite smått nervösa med förväntansfulla. Nervositeten visade sig vara helt onödig, alla var glada trevliga och öppna. Vi pratade på om dittan och dattan, drack lite kaffe mellan varven och sen diskuterade vi också om olika ämnen som Ida och hennes kompanjon Paulina hade förberett. Tiden ville inte riktigt räcka till, så vi får väl ta och träffas snart igen. Härligt gäng med finlandssvenska bloggare! Här hittar ni listan på alla som deltog.



Lite taskigt ljus var det, så mina bilder blev inte så bra. Ni får helt enkelt kika in hos de andra bloggarna och njuta av deras bilder istället. Tusen tack till både ZiiOs och Tidstjuven som är arrangörerna bakom träffarna. Måste säga att jag är riktigt peppad gällande bloggen nu. Och det känns väldigt nice!