måndag 29 april 2013

Lycka

Idag orkade jag gymma igen, är inte i samma form som innan jag blev sjuk men det skall fixas snarast! Hostar lite ännu men det lär väl hålla i sig ett tag ännu.

Känner att mitt psyke behöver träningen. Är så mycket gladare nu då jag fått dagens dos endorfiner <3

Extra plus i kanten så bokade vi just in oss på lyxigaste hotellet i landet. Nästa helg skall spenderas med bästaste faster och familj, pappa och systrar. Längtar

Ikväll somnar denna tjej med ett leende på läpparna!

Lek och bus i vardagen

Vi är fortfarande flunssiga här hos oss. Men vi biter ihop och leker så gott vi orkar och kan.. Trevlig måndag bara

onsdag 24 april 2013

Börjar känna mig besegrad

Ännu flunssig och snorig. Är så jävla less på det nu! Jag vill ju vara frisk och träna är peppad och laddad till 10000, men måste bara ta mitt förnuft till fånga och vila nu. Nya tag nästa vecka :)

Bilden är på mig då syster gjorde yrkesprov :)

onsdag 17 april 2013

Tröstaren i nöden

Anton kom hem med lite tröst åt mej. Han vet hur man skall få mig att må bättre <3

Igen

Så har jag legat med 38 graders feber sedan igår kväll. Jag har tydligen inte alls tänkt bli frisk jag :( hann träna 2 ggr denna vecka och igår redan kände jag att jag inte orkade som jag brukar. Jag är så less, jag vill ju träna och springa!! Inte ligga hemma med världens huvudvärk, feber och värk i hela jävla kroppen.

Nå det är nya tag på måndag igen, för då ska jag va frisk, jag blir galen om jag inte är frisk då!

Idag tänker jag unna mig något gott, bara för att det är så jävla synd om mig!

tisdag 16 april 2013

Ett tips

Igår lagade jag en riktigt god mat, inspirerades av pytt i panna men istället för potatis hade jag i ungsbakad rödbeta, broccoli och champinjoner. Sen fräste jag bara korv med hög kötthalt i en stekpanna tillsammans med det andra. Super smaskigt och enkelt. Idag kastade jag resterna i en ugnsform och klickade på lite bonjour sen in i ugnen en stund. Riktigt bra det också.

Försöker ju hitta nya alternativ till pasta ris och potatis utan att maten blir sämre. Försöker ju också att inte äta bröd hemma, inte heller flingor och sånt. Jag äter gröt på morgonen tillsammans med Adam, man hålls länge mätt på det och eftersom Adam ändå äter det så fungerar det så bra.

Idag blir det STEP på gymmet. Skall bli roligt, länge sen sist! Jag märker på min kropp och knopp att jag mår så super bra då jag tränar och äter hälsosamt. Ändå skall det vara så svårt emellanåt. Helt otroligt att man inte hålls motiverad då man märker att man mår bra, men just nu är motivationen på topp.

måndag 15 april 2013

Helgen som var

Oj vilken rolig helg vi har haft, vi har åkt vikingbåtar, vi har umgåtts med en massa fina människor, ätit en massa gott, shoppat loss och bara tagit det lugnt. Man behöver sådana veckoslut ibland, då allt är bra, roligt och man får ta det lugnt.

Nu är jag smått stressad över att vi inte har något inplanerat för de närmsta helgerna, men jag är säker på att vi fyller dom med något mer eller mindre spännande.

Nu tar jag tag i träningen igen, känner mig frisk och stark. Äntligen! Idag blir det zumba, ska bli jätte roligt att skaka loss till härlig musik. Hade tänkt springa eller styrketräna lite idag på förmiddagen men det hann jag inte med. Måste till kyrkäng och få lite hjälp då alla Adams kläder var inlåsta i skiboxen. Lite jobbigt då jag inte visste att hur man öppnar den. Men vi fick ju umgås med Adams fammo och faffa och det gillade killen. Man riktigt såg hur han hade saknat do!

Nu ska jag passa på att slappa i soffan en stund så länge Adam vilar. Sen myser vi en stund innan det blir dags för gymmet. Hoppas att ni också har/ har haft en skön måndag.


onsdag 10 april 2013

läkare

Ringde läkaren idag, det knastrar i mitt öra så jag tänkte att det är bäst att kolla upp både mina och lillkillens öron innan vi åker iväg. Men allt såg bra ut, vilket ju är skönt. Så nu hoppas jag bara att vi snabbt som attans skulle bli friska.

Det blir nog inget gym idag, känner mig så sugen men jag måste hejda mig. Måste vila nu och bli helt frisk, jag hinner träna sen då vi kommer hem från Sverige. Dessutom kan man ju gå ut och gå/springa i Sverige också.

Så ikväll och imorgon skall vi då igen en gång packa väskorna. Måste hinna byka några maskiner också så att vi har något ATT packa. Men nu först skall sommardäcken på bilen, sen borde det handlas lite mat till lillkillen. Vet inte om han riktigt äter sig mätt på buffén på båten ännu ;)

tisdag 9 april 2013

En vilans dag

Lillkillen var hela långa dagen hos fammo och faffa. Saknade honom hela dagen då jag låg här hemma på soffan. Guld värt att ha någon som kan se efter lillen då man själv är krasslig. Hem kom också en feberrosig kille med 38 graders feber. SUCK! När ska vi få bli friska? Är han inte frisk imorgon ringer jag skärgårdsdoktorn, det är ju tänkt att vi skall till Sverige på torsdagen. Själv känner jag mig okej, snuva och huvudvärk men hostan och febern är bättre.

Misstänker att det inte blir något gym imorgon heller, en promenad kanske? Vi får köra fullt nästa vecka istället. Känns rätt surt att inte kunna träna nu då jag skulle börja träningsblogga. För att trösta mig själv köpte jag en glass idag. Tyckte jag var värd den. Rätt onödigt nog men något vårtecken ville jag också ha då solen sken där ute och jag själv bara legat inne.

Ett steg fram, två steg tillbaka

Så ligger jag här på soffan med stegring igen. Jag blir så less, vill verkligen inte vara sjuk nu. Jag vill ju vara ute i solen! Jag vill vara och träna så svetten sprutar! Frustrerande är bara förnamnet. Men ikväll blir det inget gym. Håller tummar och tår för att jag skall kunna köra imorgon.

Som tur har jag underbara svärföräldrar som är med lillkillen <3 så nu får jag faktiskt vila några timmar. Ska stänga ögonen och vila en stund nu. Hoppas er tisdag är bättre än min!

måndag 8 april 2013

Om att känna sig själv

Jag kunde inte hålla mig, trotsade flunsan och åkte iväg till gymmet. Hade som tanke att jag gör så mycket som jag orkar och det gjorde jag också, 40 minuter orkade jag. Sen for jag hem. Allt känns så mycket bättre nu. Behövde lite endorfiner i min kropp. Det har varit för mycket nu, jag känner att jag inte riktigt har koll. Borde börja nysta och ta tag i sorgeprosesserna. Har sopat det under mattan och nu efter faffas begravning känns det som att allt bubblat upp till ytan. Mycket tung och jobbigt faktiskt. Men det gäller att kämpa vidare, hålla blicken högt och ta vara på de dagar vi har.



Jag saknar min fammo något så otroligt mycket <3 Du finns för alltid i mitt hjärta!
Bilden är från vår resa till turkiet 2011, fammo åkte rutschbana!!

En ny vinkling

Har känt mig lite lost i vad jag skall blogga om. Familjen blir mer och mer privat i och med att prinsen inte längre är någon bebis. Han har sin egna personlighet och jag vill inte lämna ut honom lika mycket längre. Men nu har jag ett nytt projekt som jag tänkte börja blogga om. Ändrade min livsstil redan i höstas och det har verkligen gett resultat men nu skall det tas till en högre nivå. Fick i födelsedagsgåva av min faster att vi skall springa tjejmilen i september. Så nu gäller det att börja löpträna. För jag springer då minsann inte 10 km sådär bara. Tur så har jag några månader på mig ännu. Jag tänkte inte ändra kosten nämnvärt, utan köra på som innan. Naturligtvis blir det mindre kolhydrater eftersom Anton inte äter sådanan alls. Jag får alltså i mig mina kolhydrater från rotfrukter och frukt. Har märkt att min kropp reagerar positivt på att skära ner på kolhydraterna men det är ingen diet. Det betyder ju också att jag kan äta makaronilåda eller pizza någon gång men inte hemma. Känns fiffigt. Jag kommer forfarande att unna mig fredagsmys, men skärpa till mängden igen. Ca 100g/ vecka är passligt :)

Det som känns lite surt just nu är att vi fortfarande är rätt flunssiga jag och lillkillen. Jag som så gärna skulle vilja ut och provspringa, styrketräna och dansa zumba. Överväger att ändå gå på zumban ikväll. Känns som att jag verkligen skulle behöva det. Rensa tankarna och släppa loss en timme. Får se hur måendet är ikväll.

Har tänkt lägga om min träning och lägga till löpning och styrka, och nu passar det ju super eftersom jag har ett mål. Så från och med nu tänkte jag börja blogga mer om hälsa och träning. Hoppas att ni tappra läsare som jag har orkar och vill fortsätta läsa. Självklart kommer det att finnas glimtar av vardagen och lillkillen också, men kommer mer att lägga fokus på träning och hälsa.

kram på er!

onsdag 3 april 2013

Motivation

Att börja med en diet var det DUMMASTE jag gjort på länge, mitt i allt var en massa saker "förbjudna" och det om något triggar min hjärna! Mitt i allt hade jag ett sug efter en massa konstigheter och kunde inte hejda mer mera. Dessutom var det ju PÅSK, vilket betydde att det fanns tillgång till en massa gott. SÅ DUMT. Jag som hade allt under kontroll tappade all kontroll. Så nu skippar jag allt vad dieter heter, Anton får köra på så länge han orkar vill och kan men jag tänker inte göra det!

Igår kväll satt jag och funderade lite på mina mål 2013, skrev ner dem på en lista och tycker själv att dom inte orealistiska. Vill fokusera mer på träning, lära mig att löpa och träna mer styrka. Älskar ju att träna så det skall nog gå bra. Jag skall lämna bilen hemma och gå eller cykla mera. Jag använder inte bilen mycket nu heller, bara till gymmet. Men nu är det vår och nu ska jag börja cykla istället.

Denna vecka är det klent med träning, mycket annat program som kör ihop sig. Igår var det svärmorskalas, idag har Anton möte och alla våra barnvakter har egna planer, i måndast var det helg osv osv. Men nästa vecka kör jag igen. Det blev helt enkelt en vilovecka denna vecka. Det svåra i kråksången är ju att inte börja fuska med allt annat. Att inte tänka att det nu är OK med en massa annat bara för att jag inte hinner träna. Då blir ju effekten dubbelt värre. Tror jag får släpa iväg mig och Adam på en promenad i eftermiddag, och muskelövningar kan man ju göra hemma. Inte lika kul som på gymmet men bättre än inget.





och för att hålla motivationen uppe kan man ju snegla lite på resultatet. Bara att kämpa vidare! Ingen har ju sagt att det skall vara lätt alla dagar.

måndag 1 april 2013

Premiär

Igår på morgonen hade påskharen lämnat en cykel stol och en hjälm åt Adam. Så passligt att jag fick en ny cykel på lördagen ;) han vet nog den där påskharen. Vi var i alla fall ut på en provrunda i solskenet. Det gick hur fint som helst och ni ser ju att också mamman har cykelhjälm. Duktighetspoängen rasslar ;)