lördag 23 februari 2013

lördagen den 23 februari

Så är vi i slutet av februari ren, skönt på nått vis. Mars är ju så mycket mera vår, förhoppningsvis mycket mera sol och mycket mindre minus. Håller i alla fall tummarna för det, sen att det ändå kommer snöa massor, vara svinkallt och mulet alla dagar egentligen försöker jag att inte tänka på.

Hur har vi det då? Jo tack riktigt bra faktiskt, vardagen knallar på. Anton är på jobb igen, vi är någolunda friska igen, jag tränar på som vanligt och där emellan har vi någon på besök. Det där riktiga familjemyset är vi rätt dåliga på, ofta är det något som är på G. Men fredagskvällarna är fredade. Då gäller bara fredagsmys och gladiatorerna. Skönt att nåt litet vis att ha det så.

Adam växer något så otroligt mycket just nu, han är verkligen inte någon bebis mera. Han drar sig upp på knä mot allt och där emellan faller han och slår sig. Kryper gör han inte ännu men är i krypställning konstant. Han har väl inte kommit på att man kan komma framåt i den positionen också. Men men det kommer nog vilken dag som helst nu. Tredje tanden tittade fram i onsdags och den andra där bredvid kommer väl vilken dag som helst den också.

Träningen då? Om det intresserar någon. Har hållit igång rätt bra rätt länge nu, är så glad att jag och Lelle har det som gemensamt intresse att gå till gymmet. Så mycket lättare då man har sällskap :) Det är otroligt hur roligt det är med träning. Äntligen är jag på G och det finns inte mycket som kan stoppa mig nu :) 

tisdag 19 februari 2013

Ja må jag leva

Och så fyller jag 22 år. Känns riktigt bra, 22 känns mognare än 21, rätt så mycket också ;) vi har ju firat mig ren på helgen så vi firar knappast så mycket idag (imorgon) NU kan jag visa vad älsklingen köpte i present till mej <3 han lyckades överraska men totalt och jag blev så glad att jag hoppade och studsade :)

söndag 17 februari 2013

Frossarhelgen

Denna helg har vi inte gjort annat än ätit känns det som. Vi hade mitt kalas och det betyder ju att man små äter då man bakar, sen äter man på kalaset och idag ännu äter man rester :) smaskigt bara värre. Men käns skönt att kasta dom sista fastlagsbullarna och tänka att nästa vecka blir hälsosammare igen. Ett trevligt kalas var det, en massa gott. Och en massa fina presenter :) jag hade slått på stort och bakat karelska piroger, det var kul att prova på men rätt arbetsdrygt nog. Gästerna gillade dem så det var i alla fall värt mödan. Men nu lite städning så att min födelsedags present skall rymmas på plats. Vad det är får ni se senare ;)

fredag 15 februari 2013

Ingen bra start på fredagen

Här i huset är har vi alla varit vakna i en timme redan. Känns ju rätt så onödigt faktiskt. Adam har ju börjat vakna vid 8 vilket då har varit helt okej men tidigare än 8 är för tidigt för mej! Lägg en ordentlig förkylning på det ännu så har ni mitt humör idag. Hoppas förkylningen släpper så jag kan fara till gymmet i eftermiddag. Sen ska det städas och fixas för imorgon skall vi ha kalas. Fyller ju hela 22 år på tisdag :) nej nu stänger jag ögonen en stund till, som tur är Anton också hemma idag <3å

torsdag 14 februari 2013

Alla <3 dag

Vad tycker ni om denna dag? Vändagen eller alla hjärtansdag? Själv tycker jag att den känns lite onödig sådär. Nåjo men jag fick en mysig frukost på sängen imorse av Anton. En liten gåva fick jag också, ett värme hjärta. Gulligt så! Själv bakade jag hjärtformade havreflarn till Anton. Havreflarn är hans bästa kex så han var nöjd. Annors har dagen varit så som dagar är mest. Efter en veckas paus från familjecafé väntar jag på att få gå i alla fall nästa tisdag. Det är sportlov nästa vecka men som tur är i alla fall ett familjecafé öppet :) nu lite soffmys, kallas det så även om ena surfar på sin dator och andra på sin iPad?

onsdag 13 februari 2013

Nytt här hemma


Tänkte visa er lite nytt som vi skaffat hit hem. Denna hylla har Anton byggt, HUR duktig är inte han? Vi hade ju egentligen beställt en hylla från en internet sida men då den äntligen kom hem var den riktigt dålig, skranglig och t.om. sönder. Så efter många om och men skickades den tillbaka och Anton byggde denna. Jag är så nöjd och stolt och glad och ja en massa annat över att vi äntligen har just en sån hylla som jag länge velat ha och dessutom är det ju ännu roligare då den är handgjord.
Nu har vi (JAG) då också ett ställe att visa alla våra (mest MINA) muminmuggar. Tror bestämt att vi har 32 stycken för tillfället. Dom är verkligen en favorit, alla är så fina på sitt eget sätt.


Det andra nya hemma hos oss är ju att vi ÄNTLIGEN fått köksgardiner. Dom har min fina mamma sytt till oss, jag valde tyget och sen sydde mamma. Super bra service om ni frågar mig. Gardinerna ändrade på hela vårt kök, det blev super mycket mer hemtrevligt då dom kom upp. Så nu är ni uppdaterade på den fronten också.

Att blogga eller inte blogga

Ja det är frågan just nu, vill ju så gärna blogga men sen känns det ändå som att jag inte har så mycket att skriva om. Under graviditeten var det lättare på nåt sätt, då kunde man skriva om "grodan" som bökade på inne i magen. NU är ju grodan inte någon liten groda mer utan ett barn med mer och mer egen personlighet och ja nu vet ett eget liv. Alltså kan jag inte riktigt blogga om honom, inte heller känns det speciellt relevant att blogga om vad vi gör på vardagarna. Inget illa mot de som gör det, jag läser själv gärna om vad andra gör på dagarna men det känns tråkigt att själv blogga om det. Dessutom känns det lite som att det inte går att blogga rätt, man är FÖR positiv eller FÖR negativ. Har så svårt att hitta en gyllene medelväg mitt i allt detta.

tisdag 5 februari 2013

Myys

Så länge far i huset bygger kökshylla vilar vi inne på soffan. Så skönt att bara ligga och mysa. Ingen stress och inga måsten. Tyvärr ingen fjärrkontroll till TVn så jag får nöja mej med det som visas på yle 1..

måndag 4 februari 2013

familjefest

Igår var det kyndelsemässa i kyrkan. En barngudstjänst där dom läste upp alla som döpts under det gångna året och tände ett ljus för dem alla. Adam lästes ju såklart upp och fick ett ljus tänt för sig. Mysigt tyckte jag. 2 av Adams 3 gudföräldrar var också i kyrkan vilket var kul. Efter gudstjänsten var det sedan familjefest på församlingshemmet. Där hade dom ordnat en massa skoj för barnen, Adam är ju dock ännu lite väl liten. Han metade ändå och fick napp! En röd fin boll fiskade han upp, och han verkade gilla den. Sen lekte han med ballonger en stund innan festen var slut. Ett mycket uppskattat event!








Här har jag också på mig min nya tröja som jag beställde från nelly.com ärlskar den! och den var super billig.

fredag 1 februari 2013

Favoriten

Vår absoluta favorit då det kommer till babymat är Ella's kitchen. Nu har dom kommit ut med en ny smak igen. Frukt + yoghurt + ris. Hittills har Adam älskat alla så vi hoppas han gillar denna också. Alla Ella's kitchen produkter är 100% ekologiska och i tub. Så man slipper alla glasburkar ;) skulle dom inte vara så dyra skulle vi bara ge dom :p

Godmorgon fredag

Ny månad idag, nya möjligheter till att göra saker och ting bättre. Så skönt att inte behöva syfta på att äta hälsosamt och träna! För det har jag gjort rätt länge ren. Nu tänker jag mer på ekonomin, är så gott som pank just nu och tänkte försöka börja hålla i slantarna lite hårdare.. Får se hur det skall gå.

På tal om så var vi och shoppa igår. Köpte nya träningskläder och ett par jeans. Äntligen! Dessutom fick både Adam och ja varsin kånken <3 love them!

På kvällen hade vi våffelkalas med matte och lelle. Super goda våfflor med både glass och grädde. Det kallas lyx det! Speciellt på en vanlig sketen torsdag ;) idag blir det fix och trix med en massa smått på dagen och gym någon timme på eftermiddagen. Måste ju prova de nya kläderna. Och förbränna så att jag med gott samvete kan äta fredasmyyyys ikväll ;)