måndag 28 januari 2013

mellis

Idag var det kiwistavar och bananstavar till mellis. Och i alla fall en kiwistav slank ner, det mesta hamnar ju på golvet men övning ger färdighet <3 Mammas lilla gulle blir så stor mitt i allt!


söndag 27 januari 2013

Babyshower

På tal om bebisfebrer kan jag ju berätta om vad jag gjorde igår. Jag och Adam var på babyshower hem till Paulina och kulan. Det var jätte roligt och rosa ;) så till vårt nästa barn vill minsann jag också ha en shower!



Som en liten nyfödd

Ikväll har inget varit bra, förutom kvällsgröten. Lilla killen var hur trött som helst men sova gick minsann inte alls för sig. Tillslut somnade han i min famn. Det händer ju aldrig, han har inte varit någon sova i famnen bebis på läääänge. Så nu njuter jag här i soffan, och längtar tillbaka till tiden då han ofta gosade och somnade i famnen. Man får ju babyfeber med mindre ;)

Fingermat?!?

Hittills har Adam bara ätit puré och majskrokar. Det har fungerat fint men skulle vilja kunna bjuda på något annat än krokarna också. Dom är ju super men känns som att han hellre skulle kunna gnaga på en fruktbit i alla fall då vi är hemma.. Men till saken hör att jag är skit rädd för att han skall sätta i halsen och kvävas. Han är jätte duktig och hostar upp bitar om dom är för stora men jag är hönsig i alla fall. Idag övade vi i alla fall med några päronbitar. Två gånger fick han hosta upp en bit men annors var han duktig och "tuggade" duktigt.

Nu skulle jag vilja ha tips på VAD och HUR man kan gå vidare med fingermaten. Hur stora eller små bitar skall man ge?

söndag 20 januari 2013

veckoslutet

Träning, kompisar, middag och simning. Ja så kan vi sammanfatta denna helg. En riktigt bra och skön helg på alla sätt och vis. Allt rullar på liksom.

Idag var då första babysimmet efter jullovet och Adam älskade det! Han tyckte det var super skojigt att få busa och dyka. Även om han drog en ordentlig kallsup första gången, men sen gick det super!

Annors då? Har hittat en farligt ljuvlig hemsida där de säljer en massa fint, hittills har jag hittat för mycket och jag har inte ens kollat igenom alla kategorier ännu. En kökshylla skall i alla fall klickas hem, sen får vi se om något annat slinker med " i misstag".

Voi söta öde ändå med denna bloggtorka, vet inte riktigt vad jag skall skriva om. Borde man helt ta en paus?!? Men då känns det också trist, ni får helt enkelt leva med att uppdateringarna kommer lite nu som då. Ibland oftare och ibland mer sällan. Ibland med bilder och oftast utan ;) ha en skön söndag kväll!

fredag 18 januari 2013

90 tals party

Idag var det fest på gymmet, dom firade 20års jubileum och hade då temat 90-tal på alla timmar. Tänkte prova på spinning, vilket jag också gjorde. Men jag konstaterade nog att spinning inte är min pice of cake. Gud så jobbigt det var, efter det var det sen dans ala 90-tals style. Riktigt roligt det me! Och lite extra lyxigt känns det ju nog att bli bjuden på champagne och kaka efter att man tränat ;) super skönt att träna på fredag, tror jag skall göra det till en vana. Nu är fredagsmyset fixat och bastun ät på värmning. Bara Adam somnar ska vi gå i bastun. Skön fredag på er alla!





torsdag 17 januari 2013

Typiskt barn!

Adam har en massa fina leksaker men han leker ändå med en vatten kanna. Hallå liksom? Vissa dagar leker han bara med mjölkburkar. Bebis leksaker är nog det mest onödiga egentligen ;)

onsdag 16 januari 2013

En sådan natt

Inatt har vi inte sovit mycket, Adam stackarn har både flunssa och tänder på G. Han bara maskar sig och gnyr mer eller mindre i sömnen. Ingen har sovit med än 15 min i streck och Anton skulle dessutom iväg super tidigt imorse. Det är de övre framtänderna som spökar just nu, dom har inte spruckit igenom ännu men snart skulle jag gissa. En stor bula i tandköttet. Nu sover han, lilla plutten somnade i soffan. Det blev inget familjecafé idag och morgondagens träff med en annan mamma och bebis fick avbokas. Tråkigt men är man sjuk är det bäst att stanna hemma och bli frisk igen. Hoppas han snabbt skulle krya på sig igen så att vi är tillbaka i rullorna igen. Nu ska denna mamma också vila en stund på soffan. Idag må hushållet se ut hur det vill, fixar det senare idag då Anton hittat hem igen..

tisdag 15 januari 2013

Eko?!?

Här har det varit tyst ett tag. Varför? Vet inte saknar väl lust? Försöker komma på VAD jag skall hitta på efter att jag varit mamma/föräldra/vårdledig.. Hittills har jag inte kommit fram till nåt. Vi har varit och hälsat på Adams kompisar och vi har sprungit på familjecafé. Hemma-Mamma livet då det är som bäst. Ska försöka uppdatera lite oftare ;) gonatt!

torsdag 10 januari 2013

Lyckligt lottad

Jag måste säga att jag är väldigt lyckligt lottad som har just Anton till min sambo och pappa till mitt barn. Inte nog med att han är världens bästa ;) han gör dessutom "extra" grejjer. T.ex. så är det så gott som ALLTID han som lyfter över Adam till vår säng på natten, jag behöver bara dra fram mjölkkannorna. LYX! Dessutom hjälper han till med allt då han är hemma, oftast betyder det att han fixar Adam så att jag får lite tid att fixa med annat här i hemmet.

Det känns som att vi har ett jämlikt och bra förhållande, det är klart att jag städar mer och lagar mat oftare men jag är ju ändå hemma. Det är ytterst sällan som vi grälar om hemmasysslor, vi har liksom hittat vårt system och det fungerar. Skönt. Det är klart att om man fick önska så skulle han ju få vara mera hemma för att få mera tid med oss, men någon måste ju tjäna pengar också.



Ett nytt ställe

Idag var vi då och kollade in familjecaféet i baracken. Vi fick ju åka med en annan mamma och hennes två tjejjer dit vilket var super kul! Då blir det inte sådär konstigt då man kommer till ett nytt ställe och inte riktigt vet hur man "skall" göra där. Adam var lite sur och butter (trött) men han somnade i bilstolen. Han är ju så liten ännu att han egentligen inte förstår så jätte mycket, även om jag nog tror att han får ut något av det.

Nu på eftermiddagen har vi tagit en promenad hela familjen, trist bara då det är så mörkt. Men skönt med frisk luft. Nu följer en lugn kväll skulle jag tro, även om det kliar i plånkan :p har lite shopping-behov. Tur att det blir skanssi imorgon. Några små fåglar kvittrade om mega REA på polarn och pyret ;)

onsdag 9 januari 2013

underbara onsdag?

Jo jag vet att det börjar bli lite lamt att alltid ha dagen med i rubriken men min kreativitet stannar ungefär där ;) denna onsdag skulle säkert ha varit hur bra som helst bara inte jag skulle ha haft fnatt inatt (haha lite rimmande också). Vi kom oss alla i säng riktigt tidigt, vi sov säkert alla 3 innan klockan ens var kvart över tio. Det hör alltså inte till vanligheterna i detta hushåll men igår kväll var vi alla rätt så trötta.

Sin vana trogen vaknade Adam efter 4 timmars sömn. Inge tokigt med det, han äter ju bara ena eller båda brösten och somnar sedan om. Kruxet kom ju i och med att jag INTE somnade. Jag somnade inte heller då klockan var 3 inte heller då den var 4 inte ens då den visade 5. Anton hade väckning klockan 6 och då var jag ännu vaken. Alltså hallå?!? Ni kan ju gissa om jag var frustrerad och bitter på mig själv. Adam vaknade av väckarklockan åt och somnade om igen. NU äntligen somnade jag också om, men vår väckning var ju klockan 8 så det blev inte någon lång nap sen heller. Det var segt, otroligt segt att stiga upp, jag klämde på snooze och snooze ända tills klockan var halv. Då vaknade också Adam. Det var bara att amma honom och dra alla kläder på oss, kastade i mig en macka sådär i farten och längtade redan då efter kaffet på familjecaféet.

Det är ju inte hela världen om vi skulle ha blivit hemma och sova idag, men då det ger mig så otroligt mycket att få träffa andra mammor och prata mer eller mindre strunt någon liten timme så är det ändå värt det. Sen hade vi promenad sällskap nästan hela vägen hem, alltid roligare att ha någon att tala med. Imorgon skall vi fara till ett nytt ställe på familjecafé, vi bestämde med en annan mamma att vi åker tillsammans. Så behöver man inte komma dit "ensam". Skönt!

Nu på eftermiddagen har jag som tur ändå fått sova en stund, Adam tog ingen lång tupplur på förmiddagen så han sov duktigt bredvid sin mamma en liten timme. Nu är pojkarna iväg och besiktigar Antons paketbil så jag sitter här ensam hemma igen. Snart skall jag dra på mig mina gymkläder igen, bara dom torkat. Ikväll skall vi testa på pump. Super länge sen jag var på pump sist, hoppas jag kommer upp ur sängen imorgon ;)

Och idag har jag inte ens en liten bild att bjuda på, tyvärr!

tisdag 8 januari 2013

Helt otroligt

Då jag kom hem idag från gymmet var mina två pojkar på språng. Jag fick duscha och föna håret i lugn och ro. Sen hann jag t.om. Läsa bloggar. Men sen blev det tråkigt, sen började jag fundera vad jag skulle hitta på. Det är så konstigt att vara ensam hemma. Jag är ju nog van att vara ifrån Adam t.ex. Då jag tränar. Men hemma hör det ju till att han skall vara med. Men som tur hittade killarna tillbaka hem. Nu ska vi alla 3 krypa ner under täcket och börja sova <3 gonatt

Om mål..

Jag hade som mål att få min max puls till 190bpm innan jul. Men pulsklockan envisades med att stanna på 188 eller 189. Ibland ännu lägre. Men så idag då jag inte ens kollade pulsklockan förrän jag kom hem så var max pulsen 190. Jag är så nöjd och glad! För det var mitt första mål. Har inga mål angående vikt etc. Men just detta har varit ett. Nu är nästa mål att få upp pulsen i 195bpm. Innan sommaren då typ?!?

Tisdag

Också idag har varit en super bra dag (förlåt för alla "idag har vi.." inlägg, har inte så mycket spännande att komma med) familjecafé på morgonen/förmiddagen och sen lunch hos Paulina. Mycket mamma prat idag alltså.

Sen har jag också hunnit städa idag, jag undrar själv om jag gör annat?!? Städa, laga mat och byka. Lite umgås med lillkillen där emellan. Helt otroligt. HUR hinner man med det sen den dagen man skall på jobb också?!? Galet!

Nu ska det taggas inför step. Skall ge 110% idag. Så länge sen sist. Och en liten motivations bild på det!

måndag 7 januari 2013

Kulig måndag.

Kul med familjecafé även om det klockan 8 i morse kändes lagom kul att väcka en sovande bebis. Men det var värt de! Imorgon är det folkhälsans familjecafé som gäller.

Vi fick långväga gäst idag också, Malin. Roligt att ses igen, blir ju inte allt för ofta då hon nu för tiden bor i Vasa.

Nu ska jag tagga lite inför kvällens zumba. Ska bli så skönt, även om jag just nu är lite trött. Vi får ju ställa om dygnet lite nu då vi ska på alla familjecaféer. Vi är ju inte de som frivilligt vaknar innan 9 annars ;kr

söndag 6 januari 2013

Riktig vardag imorgon

Nästa vecka jobbar Anton, nästa vecka börjar zumban och stepen igen, nästa vecka börjar familjecaféerna igen. Ja nästa vecka börjar den riktiga vardagen igen. Skönt på ett sätt, att få rutin på dagarna. Fast vi är ju så lyckligt lottade att vi har en son som kan anpassa sig helt otroligt. Han sover då det passar och har inte så stor skillnad om han ibland är vaken till 23 och ibland till 20. Super!!

Skall bli kul med familjecafé igen, det har ju varit paus nu några veckor. Alla bebisar har säkert ändrat massor, tänk bara på vår lilla pluttis. Som blir 7 månader nästa lördag. GALET! Älsklingen har bakat semlor idag, han inkräktar på mina områden men det är lugnt. Man klagar ju inte då man får nybakt bröd. Skall googla lite spännande recept inför nästa vecka och bara ta det lugnt. Ladda inför en ny vecka med nya möjligheter.

3 år sen

Idag är det 3 år sedan jag och Anton förlovade oss <3 älskar ringen, även om den än idag INTE är graverad. Kanske innan 4 års dagen eller samtidigt som vigselringarna?!?

Home is..

Igår hittade jag ett väggklistermärke på sinooperi för ynka 5€. Idag limmade vi upp det, och jag gillar det massor. Blev lyckat på en yta som annors varit rätt tråkig :)

lördag 5 januari 2013

Framtiden?

Mitt i allt börjar tankarna på framtiden krypa fram, vi lever mindre och mindre i "vi har just fått en bebis" bubblan och mer och mer i alla andras verklighet också. Mitt dilemma är alltså att jag inte vet vad jag vill bli "då jag blir stor". Har alltid varit så inställd på barnträdgårdslärare att jag inte ens övervägt andra alternativ. Jag passade inte in på NOVIA, inte till socionom. Jag vet inte!! Just nu är jag INGET sett ur utbildningsperspektiv, jag är bara student och har en mössa. Men jag ÄR ju mycket, jag är ju mamma!

 Men mamma är inget som väger speciellt tungt då det kommer till att få ett arbete, snarare tvärtom. Jag ÄLSKAR att vara hemma-mamma. Att få gå på familjecafé, att få ta det lugnt och pyssla på med en massa tillsammans med Adam. Dock får man ju inte mycket klirr i kassan då man är hemma, i alla fall inte jag eftersom jag inte har jobbat innan jag blev mammaledig.



Får ta mig en funderare och börja se igenom vilka möjligheter jag har. NÅGOT måste jag ju studera men VAD och NÄR det är frågorna. Tänker nog vara hemma ännu ett bra tag, tills Adam är 2 år hade jag tänkt. Sen får vi se om jag ramlar över något som verkar intressant. Som TUR har jag i alla fall erfarenhet av att jobba i butik så jag BORDE ha rätt så hyfsade chanser att få ett jobb om jag vill börja jobba. Är evigt tacksam över att vi har det så bra ställt att jag inte MÅSTE jobba för att ha råd med mat på bordet. Tänk i värsta fall skulle jag ju bara ha en månad kvar här hemma. Inget illa mot de som börjar jobba så tidigt, absolut inte!! Men JAG är glad över att jag inte har det så.


fredag 4 januari 2013

ut och gå

Vi for på promenad med min mamma och min syster. En riktigt skön och uppfriskande promenad på 8 km, lite måste jag ju skryta. Nu kan jag med gått samvete unna mig något gott till kvällen. Nu ska vi bli bjudna på tacos hos mamma. Sen vet jag inte vad som händer, men vi brukar ju alltid hitta på något så det gör vi säkert ikväll också.

Fredag

Idag har vi pappa på jobb igen, men bara en dag för sen är det ju helg igen. LYX!! Hittills idag har vi inte hunnit med så mycket. Ätit frukost, lekt lite och vikt byke. Nu sover Adam igen och jag ligger bredvid honom här i vår säng och funderar VAD jag skall hitta på. Anton kommer hem på lunch om en stund med vi skall äta rester från gårdagens middag så det är bara att värma. Nå nog hittar jag väl på något, annors surfar jag väl vidare :) ha en skön fredag allihopa!

torsdag 3 januari 2013

En BRA dag

Idag har varit en sån dag som alla dagar skulle vara om man fick önska. Anton har varit hemma med oss dagen lång. Vi har inte haft några måsten men ändå fått en massa staketet gjort. Nu är julen ,så när som på tro hopp och kärlek och några stjärnor, bort städad. Känns skönt, nu är jag redo för våren med alla härliga tulpaner och färger. Jo jag vet att det lär dröja innan det blir vår men ni förstår säkert.. Nu ska vi äta nybakta semlor och sen skall vi gå och sova.

Så skönt!

Idag har vi hämtat ved, vi har städat garaget i Kyrkäng och vi har handlat. Nu på kvällen har jag zumbat och badat bastu med Lelle. Vi år EKOLOGISKA karelska piroger med äggsnör. En super duper dag med andra ord. Och imorgon är Anton ledig <3 då skall julen ut!!

Det var så skönt att träna igen, tungt som tusan men skönt! Har saknat att träna :) skönt att vara tillbaka i gamla vanor igen :)





tisdag 1 januari 2013

Nyårsafton

Så välkomnar vi det nya året då. 2013 är här, hoppas på en massa fint under detta år. Jag hoppas verkligen att träningen fortsätter i samma stil, att Adam fortsättningsvis kommer vara så underbar som han hittills varit, att alla nära och kära får vara friska och att vi kommer oss iväg på små äventyr i vardagen.

Gårdagen var riktigt mysig och bra. Vi började dagen med ett besök till granbyn där vi shoppade lite. Sen var det lite raket handling och smått fix inför kvällen. Godis köpte vi blygsamma 1,7 kg av och vi hann och hälsa på Faffa på bädden innan vi for vidare till fammos grav för att tända ljus. Vi bjöds på helt gudomligt god mat och sen smaskade vi godis och spelade "rita och gissa" vi hade en paus för raketskjutning och fortsatte sedan spelandet. Klockan 4 kröp jag ner i sängen bredvid mina två älsklingar <3

Nu susar vi söderut igen, hem mot vardag igen. I år skall jag inte dricka läsk. I alla fall inte köpa det själv. Onödigt dyrt och ohälsosamt. Inga dieter i år utan vi kör på hälsosam mat och träning. Och så några bilder på det. GOTT NYTT ÅR!