tisdag 30 oktober 2012

Paus

Natten till söndagen somnade min älskade fammo in. Efter en kamp mot cancer i magen. Vi var i österbotten hela helgen och vi han träffa fammo och säga hejdå. Saknaden är stor, tårarna rinner mest hela tiden. Adam är ändå solstrålen i all sorg och gör att jag orkar vidare. Dock har jag inte tid/energi/lust/inspiration att blogga just nu. Hoppas ni förstår och hittar tillbaka hit till bloggen sen då jag hittar tillbaka!

Himlens finaste ängel, världen bästa fammo. Vet att du finns med oss, vi ses i himlen <3

onsdag 24 oktober 2012

Packa,gymmet,bastu och mys

Så var onsdagen här igen, idag är det också 2(!) månader till julafton. Längtar så efter att få fira första julen med Adam <3 men nu var det inte det jag skulle skriva om.

Idag har jag packat inför resan norrut imorgon. Man vet aldrig om Adam tänker vara medgörlig eller inte ;) vi var också till gymmet idag, zumba toning stod på schemat idag. Super skönt!! Efter zumban blev det bastu bad och lite soffmys. Nu skall ännu semlorna bli klara och sen är det gonatt. (Längtar så efter lite inspiration till bloggen!!)

måndag 22 oktober 2012

bara för att

Väderprognosen för Turkiet nästa vecka. Kan inte säga att det ser så dåligt ut i alla fall. över +20 grader och sol. Det tar jag mycket hellre än dessa nippa nappa +10 grader och regn. Oj oj oj så skönt det skall bli! Det bästa av allt är ju ändå att vi skall få spendera lite kvalitetstid hela lilla familjen + Antons föräldrar. Men innan de skall vi ju iväg norrut, det skall också bli skönt att få träffa alla. Och roligt att igen få se Belinda och kidsen :) mycket roligt här inom närmsta framtiden.

"ny hobby"

Den senaste tiden har jag verkligen återuppväckt mitt intresse för att laga mat. Hade noll inspiration för matlagning här i säkert 3 år. Typ sen jag flyttade hemifrån. Men nu börjar intresset hitta tillbaka. Om det har med mig eller med rollen som mamma att göra vet jag inte. Nu sitter jag med näsan i våra kokböcker och googlar recept då jag har en ledig stund. Vi köper ju aldrig bröd nuförtiden heller, ALLT bröd som vi äter är hemgjort, utom surskorporna som finns i skåpet ännu. Funderade lite på att prova baka eget knäckebröd också. Eller är det svårt? Skall googla lite och kolla.

Hur som haver är det i alla fall roligt att tycka att det är roligt med matlagning nu igen. Det gäller bara att planera in lite när på dagen men fixar vad. För Adam är inte helt övertygad om att jag klarar mig själv i köket. Helst vill han ju vara där det händer, men i köket är han nog bara i vägen. Sen då han kan sitta i sin matstol fungerar det kanske bättre.

Idag skall jag igen prova på ett nytt recept från en ny "favorit" sida. tasteline.com idag blir det pasta med soltorkad tomat, basilika och kyckling :) hoppas på bättre resultat än förra veckans pasta med kallrökt lax ;)

Jahap

Och så var det måndag igen. Babysimet igår ställdes in :/ vattnet hade inte värmts upp, de var ju lite tråkigt! Istället så fixade jag ihop en soppa och bakade en sats bröd. Soppan får fara i frysen, kan vara bra att ha nu sen då Adam också skall börja äta. Så behöver man inte koka massa olika mat, utan man kan värma från frysen ibland. Ännu några veckor innan Adam får börja smaka. I smyg längtar jag dit, samtidigt som jag inte alls tycker att våran lilla plutt kan vara så stor att han skall börja äta "mat".

Annors då? Inte mycket nytt under solen här inte. Denna vecka kommer fortsätta precis som de andra. Familjecafe, gym och mys. På torsdagen åker vi norr ut..

lördag 20 oktober 2012

Resultat

Tog en bild samma dag som jag aktiverade gymkortet igen 10.9. Idag tyckte jag att det var dags igen. Måste säga att jag blev positivt överraskad. -6kg hittills :) nu måste jag bara fortsätta kämpa. Har en lång väg kvar ännu!

fredag 19 oktober 2012

Skön start på fredagen!

Först lite mys med syster framför barnkanalen ;) morgonmål och lite prat. Sen packade jag ner Adam i vagnen och märkte samtidigt att det spöregnar :/ men struntade i det och gick ut och gå iaf. 7,7km gick jag och Adam sov hela(!) tiden. Skönt! Avslutade det hela med att gå och handla. Märkte att NU har butikerna börjat plocka fram julsaker, godis och glögg. Det är ju lite tidigt nog, men samtidigt lite mysigt ;)

Torsdag

Idag har vi sovit länge. Tror klockan var närmare 12 innan jag och Adam steg upp. LYX! Sen fick vi besök av "tant" Paulina :) trevligt trevligt, en massa preggo och bebis prat som vanligt. Vi tröttnar liksom inte ;) dessutom hade hon med sig fika bröd, smaskigt!

På kvällen gick vi på lång promenad (skryt skryt 10km!!). Anton, Adam (åkte vagn), jag och syster yster. Flera timmars prat övergick till en sleepover. Men nu skall vi alla börja sova, det är ju minsan en dag imorgon också. Dessutom är det FREDAG = godisdag!! <3

onsdag 17 oktober 2012

Gonatt onsdag

Idag blev det Ikea besök med Lelle och lillkillen :) riktigt roligt hade vi! Gjorde en Ove också, glömde nämligen plånkan hemma ;) hittade iaf det som jag skulle ha. Hem kom jag till dukat bord och färdig middag <3 lyxigt ;p sen blev det zumba en timme. Kvällt tee hos Lelle och matte avslutade denna onsdag. Nu ska vi sova så vi orkar upp imorgon igen. Tack och gonatt!

Ett år sen

Idag är det ett år sen vi såg Adam för första gången <3 det är alltså ett år sen första ultraljudet :p nog går tiden snabbt!!

tisdag 16 oktober 2012

gillar

Oj vad glad jag är över att jag vågade gå till familjecaféet den där första gången. NU är det en självklarhet att vi går dit varje tisdag. Så roligt att sitta och prata av sig lite, se hur de andra barnen växer och utvecklas och få tips och råd om olika saker av de andra mammorna (ibland t.om. papporna)


måndag 15 oktober 2012

Ovanligt

Adam somnade i famnen! Det händer så gott som ALDRIG! Ibland slumrar han då han äter men det är det :) nu sussar han sött här i famnen och disken får vänta <3

Dumt av mej

Idag blev det liksom inte att laga någon lunch. Istället åt jag nybakta semlor. Jag borde nog verkligen se till att jag äter lunch. Nu har allt för många semlor åkt ner i magen. Nåjo nu är det snart dags för middag. Pasta och kallrökt lax :) låter ju bra iaf!

Hittills

Har vi fixat och donat med en hel massa idag. Promenaden skippade vi, ursäkten var att det regnade :) lite lame kanske! Istället har vi handlat, bakat bröd och bykt några maskiner tvätt. Snart skall jag börja med middagen. Måndag är mest bråttom eftersom Anton har FBK och sen möts vi i dörren då han kommer hem och jag sticker på Zumba :)

söndag 14 oktober 2012

Slut på denna vecka också

Jahap, så var det slut på denna vecka också. Turkiet närmar sig med stormsteg. Fattar inte att vi snart skall åka, om 3 veckor är vi där :) så skönt! Speciellt nu då här blivit så kallt igår natt var det ju t.om. minus grader. Brrrr!

Annors då? Veckan har gått snabbt! Det har varit en bra vecka! 4 pass på gymmet, kvalitetstid med hela familjen och fina soliga dagar <3 vi satsar på att nästa vecka skall blir lika bra! Har ätit hälsosamt och unnat mig lite då först vi ordnade lite kalas på fredagen och sen idag var på mina kusiners kalas. Hade köpt en påse godis också men glömde bort den igår kväll så den får vänta tills nästa helg ;)

Idag var det också babysim igen. Roligt roligt! Är verkligen glad över att vi började med det! En rolig grej för hela familjen! Och nästa gång skall Adam få prova på att dyka <3 stolt mamma och pappa!

Nej nu ska jag sova, har ställ väckarklockan på 9.00 imorgon. SKALL hinna med promenad, handla mat, äta lunch och fixa middag innan klockan fyra :) hoppas Adam tänker sova några tupplurar, annors blir det stressigt ;)

Operation

De ringde från HVC för någon dag sedan. 13 november skall mina födelsemärken tas bort. Så de kommer bli ett lite längre uppehåll i träningen. Först är vi ju på resa och sen hinner jag bara zumba på måndagen och på tisdagen skall det opereras. Nåjo men bättre det i alla fall. Vet inte heller HUR länge man inte får träna efter operationen, 1-2 veckor står det på internet iaf. Lite surt med 3 veckor paus (så gott som iaf) men va kan man?

fredag 12 oktober 2012

Super fredag

Först en super god lax, räkor & fetaost sallad med Paulina. Sen "bakade" vi kex som vi sen bjöd på då E och lilla söta S kom :)

Voi söta öde så söt och liten lilla S var. Inte ens 2 månader. Voi Voi mins ju inte ens längre att Adam varit så liten ;)

Nu leker vi lite i babygymmet innan nästa skara gäster kommer :) trevligt trevligt!

Skönt

Inatt har vi sovit gott! Adam somnade lite efter nio och sov sen ända till klockan 6(!) super skönt att efter några gråtiga nötter få sova igen. Vi blev ju så bortskämda där i ett skede redan med en liten som sov hela nätter. Nu ska jag börja fixa och dona igen. Adam somnade visst om ännu en gång ;)

torsdag 11 oktober 2012

Funderar hit och dit

Har några dilemman just nu. Dilemma nummer 1 :

Eftersom jag kommer från Jakobstad vill jag ju ha TRO, HOPP & KÄRLEK i mitt fönster nu till julen. Inget problem med det. Bara att det finns både originalen i rött och sen de nyare i vitt. VILKEN skall jag välja?? Just nu lutar det mot de röda, tradition alltså. Men jag VET inte.

Tradition

  
Också super fina




 Båda bilderna är lånade från denna inredningsblogg

Dilemma nummer 2, är vad för kläder som Adam skall ha i vinter. Man fick ju en halare i KELA lådan, men tjaa va ska jag säga. Den verkar lite klumpig. Skulle vilja ha en lite smidigare, som fungerar då han skall sova ute i vagnen. Då sover han ju ändå i en sovpåse så han behöver väl inte en "toppa halare" (va heter toppa på svenska??) nåjo så nu funderar jag då på en vindtät fleecehalare till honom. Tänkte köpa så rejäl att den passar ännu på våren. (Går det??) Alltså jag har noll koll. Men jag har ju koll på vilka som är fina i alla fall. Står och väljer mellan polarn och pyrets eller lundmyr of sweden. Båda är så fina, så helst skulle jag ju ta båda. Men det går ju minsann inte alls för sig. 


just nu gillar jag nog den svarta från lundmyr bättre :) va tycker ni?


4 månaders kontrollen

Idag var det då dags för rådis igen. Även om jag vet att Adam mår bra och växer så var jag ändå lite nervös inför "domen". Men nu hade minsann killen gått upp i vikt och växt någon cm på längden också. Skönt så! Dock blev det jätte stressigt hos rådis, dom var sena i tidtabellen så det kändes tyvärr lite som att dom inte hade tid för oss. Läkaren var också där och undersökte Adam. Allt såg bra ut, en glad och frisk pojke. "tack och hej" ses om en månad. JAHAP. Nå huvudsaken är ju att Adam växer och mår bra.

De strategiska måtten idag var:

vikt: 6595g (senast 5820g)
längd: 64,1 cm (senast 61,4 cm)

Nu skulle det ju vara kul med en liten bild på vår fina kille. Men jag bloggar från Antons dator och här finns inga NYA. Så tyvärr. Nu skall jag fortsätta städa lite ännu. Imorgon får vi nämligen besök. Först lunch sällskap av Paulina och kulan (bebbe magen börjar synas <3) och sen kommer E och lilla baby S på kaffe. Sen i eftermiddag kommer några nära och kära och "firar" Adams 4månaders dag. Alltid kul med gäster och sällskap :)

Nyaste

Igår köpte jag också årets vinter muminmugg <3

Nya babygymmet

Igår fick Adam ett bytt babygym. Han ÄLSKAR det!

onsdag 10 oktober 2012

Lunch

Det blev salladslunch på greenz. Riktigt bra men syster gillade inte. Nu fortsätter vi shoppa, lilla killen blev trött och sover en stund. Nya kärran är guld värd!

Nu drar vi

Iväg till stockman och blir lika galna som alla andra ;) Adam inviger sina coola skor som han fick i dopgåva <3

tisdag 9 oktober 2012

Kära dagboken

Nej jag skojade bara. Gud så arg jag blev på en dam idag. Var in till polisen och hämtade ut Adams pass, då jag skulle gå ut igen genom dörren mötte jag en dam. "vad bra" tänkte jag, då behöver jag inte krångla med dörren. Tror ni damen höll upp dörren åt mig och vagnen. NEPP hon smet snabbt in genom dörren. HUR HEL*ETES svårt kan det vara att hålla upp dörren för någon? Speciellt någon med barnvagn. Skulle säkert ha tagit 2 sekunder extra för damen?!?

Idag var det då familjecafée igen, lika trevligt som vanligt. Alltid kul att höra hur andra mammor tänker och funderar kring vardagliga saker. Sen blev det sallads lunch med Lelle. Lunchen blev sen också middag, bjöd på misslyckad fisksoppa. Skäms lite för att dom blev bjudna  på de, men dom behövde i alla fall inte laga egen mat ;)

Vår nya resevagn kom också idag, så vi har provraggade lite med den här hemma. Hittills verkar den bra, det ultimata testet blir ju såklart Turkiet. Men redan imorgon skall vi prova den lite då jag, Adam och syster-yster skall på Hullut Päivät (stockmans galna dagar).

Och sen då duktighets poängen rasslar in på tränings kontot. Idag var det step på schemat. Tungt så in i helskotta MEN så skönt. Speciellt efteråt, men också under själva passet.

Nu lite svenska Hollywood-fruar, ett glas kall cola (jepp är minsan värd det efter träningen) och vindruvor. Tack och gonatt :)

måndag 8 oktober 2012

Framtiden

Även om jag lever i nuet (det uttrycket har fått en helt ny mening efter att Adam föddes) kan jag inte låta bli att ibland fantisera om framtiden. Främst handlar då fantasierna om hur Adam kommer att bli då han blir äldre, hur han kommer prata och när han skall lära sig vissa saker. Ibland handlar det också om möjliga syskon till Adam. Så som situationen är hos oss just nu vill vi nog ha i alla fall ett eller två barn till.

Men nu till saken. 

En sak som jag borde orka fundera lite aktivare på är ju VAD jag skall bli. Just nu är jag inget alls, jag har en mössa (!) hurra för gymnasiet liksom. Jag studerar ju till socionom, men jag tror inte att jag kommer att fara tillbaka dit. Känns inte som att det är rätt väg för mig. Har alltid fått höra hur BRA jag är med barn och att jag nog borde jobba på t.ex. dagis. Har själv också trott det, men nu efter att vi fått Adam inser jag att jag ju att jag kan vara duktig och bra med HONOM. Och istället jobba med något helt annat.

So far so good. Men då kommer följande fråga emot, VAD skall jag då bli? Det är där som det fastnar, sen skiter jag i att tänka vidare och tänker istället att Antons firma får bli super stor och lönsam så behöver jag ALDRIG göra något annat än föda barn och vara hemma med dem :) För om sanningen skall fram vill jag inte jobba, jag har ännu aldrig haft ett jobb som på riktigt känts roligt och givande. Så, så länge som jag nu då funderar på VAD jag skall bli då jag blir stor så tänker jag vara den bästa tänkbara mamman till Adam. Har ingen lust att lägga honom på dagis för att göra något som inte känns motiverande och givande för mig. Sen får vi se när ekonomin kommer emot, men så länge det fungerar så här tänker jag vara hemma och njuta av den möjligheten.

söndag 7 oktober 2012

Obehag

Ett problem som jag har är att jag HATAR att se på då andra människor äter, om inte jag själv äter. Själva ätande stör inte, inte heller det att jag skulle bli sugen eller så. Nej det är ljudet, smaskandet som får mig att rysa. Stackars Anton får ofta äta ensam :/ men om jag också äter hår det bra! Knasigt eller hur?

Söndags shopping

När Anton kom hem åkte vi till skanssi. Köpte några bodysar till Adam. Vi åt också en sen lunch. Ett skönt sätt att fördriva en södagsdag. Nu blir det babysim snart, sen lite städning och mys. Ikväll ska vi kolla SOLSIDAN <3

lördag 6 oktober 2012

It's zumba time

Jee idag blir det zumba igen! Har ju varit 2 dagars paus från träningen nu så det känns super!

Sen får vi se vad vi hittar på, Anton är ju inte hemma förrän imrn men istället kommet syster yster att vara här med oss. Så ikväll blir det säkert filmmys <3

Solen skiner idag också så en promenad med vagnen borde vi också hinna med.

fredag 5 oktober 2012

Resevagn check!

Idag har vi (anton) beställt vår resevagn. Vi har kollat, kollat och kollat lite till. Tillslut kom vi ändå fram till att Gracos Evo vagn var det bästa för oss. Visst skulle ju en bugaboo bee vara nice, men riktigt så mycket pengar tänker vi inte lägga på en resevagn. Denna är super bra, den passar ihop med vår bilstol och sittdelen GÅR att vända på, vilket är rätt så ovanligt för resevagnar. Vi får vagnen i nästa vecka, så vi hinner prova den lite innan resan. Tycker också att den är riktigt snygg för att vara en resevagn!

   
Länk  
På bilden är alltså sitt-delen framåt vänd, men den vänder man bara på. Tycker själv att Adam är allt för liten för att vara framåtvänd ännu på länge! Därför har jag sökt efter en vagn där det går att vända. Hjulen fram går både att låsa och ha som svängbara. Om man tar bort sitt-delen går det också att koppla på bilstolen. Inte så nödvändigt för Adam nu mera kanske, men vi har ju tänkt ha samma bilstol till nästa barn. Väljer att tänka på det som en investering för framtiden ;) hahahaha.

Rubrik?

Ibland tappar jag min blogginspiration bara för att jag inte kommer på någon rubrik.

Idag öser regnet ner igen, hade tänkt gå på en promenad med Adam nu på förmiddagen men det tänker jag minsann inte göra. Börjar vara helt frisk nu så jag har ingen lust att bli förkyld igen. Istället sitter jag här och beundrar vår fina skatt som ligger i sitt babygym och pratar och skrattar. Han är så fin vår lilla prins, jag måste verkligen bli bättre på att stanna upp och njuta. Lilla bebbe bus blir ju 4 månader om en vecka <3

Nu ska jag nog surffa in på babyshop.se. Det är farligt jag vet, MEN kolla får man ju alltid. Eller hur?

torsdag 4 oktober 2012

Aktiva jag

Idag har varit en bra dag! Har hunnit städa, leka&mysa, laga middag, handla&panta flaskor, baka mera bröd och kolla tv där emellan. Adam har som vanligt inte sovit speciellt mycket, en liten timme och en power nap. Men han var nöjd i bärselen, så vi bakade bröd tillsammans <3

onsdag 3 oktober 2012

Stora killen

Egentligen är han väl lite liten att sitta i matstolen ännu, men vi provade. Läste på nätet att många har sina 3månaders ren i matstolen. Korta korta stunder borde inte vara någon fara, han blir ju 4 månader nästa vecka :)

tisdag 2 oktober 2012

1 år sen!

Idag är det ett år sedan vi fick veta att jag var preggo. 1 år! Det betyder också att  jag inte rökt på ett helt år, inte heller druckigt en endaste en droppe alkohol. Måste säga att jag känner mig rätt nöjd och duktig. Speciellt eftersom jag slutade röka!!

Detta har varit det bästa året i mitt liv, först väntan på Adam och sen förståss att få njuta av honom <3 älskar mitt liv och skulle inte vilja ha det på något annat sätt!


Börjar längta

Den 3 november åker hela vår familj + Antons mamma&pappa till turkiet. Satt just och kollade in hotellet, all inclusive och pooler. Behöver jag säga att jag längtar? Sol och värme <3 där är mellan 20 och 25 grader så det borde vara riktigt passligt för alla.

Idag blir det step i gymmet, skall tänka på hotellet då jag tränar ;)

måndag 1 oktober 2012

Spännande!

Titta vad jag har upptäckt!

morgonkaffet

Idag har vi vaknat redan vid 8, skönt! Då kanske Adam sover lite på dagen också. Adam har ju inte varit en bebis som sover nämnvärt mycket på dagarna, MEN killen sover ju istället mellan 12 och 14 timmar på natten. Så kanske han inte behöver så mycket mera?!? Får se vad som gäller idag. Skönt i alla fall att vi kommer oss upp ur sängen i tid, kanske jag skulle få sömn ikväll också.

Dagens planer då? Inte så mycket, en sväng till butiken för att handla det mest nödvändiga. Fixa middag tills Anton kommer hem och svänga. Bara Adam sover så ska jag baka mera bröd och städa lite. Ikväll blir det ZUMBA. Skön måndag på er alla!

Surt

Att ligga vaken här i sängen 2(!!) timmar efter att jag gått i säng. Jag som skulle vara duktig och gå och sova i tid för att börja nästa vecka pigg och glad. Men nejhep här ligger jag.

Det dumma med att inte få sömn är hu dessutom att i alla fall jag blir och ligga och fundera över en massa. Kan ligga och bli riktigt förbannad på saker och ting här i min ensamhet. Nå jag läser knappast något med det, nu tar jag ett glas vatten och sen får det minsann vara gonatt!!