torsdag 31 maj 2012

nu är vagnen också klar

Sådärja bebben, nu är till och med din vagn färdig bäddad, nu är det bara att komma. Komsi komsi <3

Nu då jag steg upp passade jag på att bädda vagnen klart, just nu har jag bara ett påslakan som täcke + laban filten. Borde jag lägga ett täcke i filten ännu? vi har ju också åkpåsen från kelalådan ifall det är kallare, så som t.ex. det har varit de senaste dagarna.


Nu ligger nukkumatti ( som mamma gjort till mig innan jag föddes, tror jag ) och väntar på dej Bebben!

Sen har vi en trasa som kommer att vara under huvudet på bebben (tack för tipset!) och sen då en liten laban filt i fotändan. Om ni frågar mig så tycker jag att det ser riktigt mysigt ut!

lite fix

Då anton kom hem igen efter sitt andra jobb idag åkte vi iväg till Åbo. Vi hade sikte på kodinykkönen, vilket många andra tydlgien också hade. Där var massor med folk! Men vi trängdes nu där med alla andra och fick det köpt som vi skulle ha. Sen har vi fixat det bebbeklart i hallen, och det blev väldigt mycket bättre än innan. Dessutom blev det mera hemtrevligt, och det är ju alltid kul!

hallen före och efter, eller egentligen En bild på den nya matta. Den hade kostat 230€ men nu fick man den för 79€, snacka om bra deal! Den var riktigt skön att gå på också och passade riktigt bra dit.


och själva kvisten då, vi köpte alltså en hatthylla och i den fäste vi sen en IKEA skohylla, så nu har vi inte en massa skor omkring golvet då vi skall köra där med vagnen. Hjälp så mysigt att vagnen nu står på rätt plats <3


sen var vi och hämtade ut paketet med det vi beställt från lekmer, lyxigt i denna stad nyförtiden då posten är i samma lokal som valintatalo, vilket betyder att man kan hämta ut paket ända till klockan 23 istället för klockan 18 då posten förr stängde. Tummen upp för det!



tänkte ännu visa hur vi ändrat om i vårt sovrum, innan hade vi ju spjälsängen vid fotändan av sängen men det kändes inte så kul, så vi möblerade om lite och vipps så var spjälsängen bredvid mig istället. Bilderna är alltså före och efter. Detta har vi alltså inte heller fixat idag men jag kom på att jag inte har visat er hur det ser ut, om nu någon vill se hur vi kommer att sova sen då vi och bebben kommer hem från BB <3

Nu är vi verkligen redo för bebisen, hoppas jag i alla fall. Så redo som man nu sen kan bli för den största förändringen i ens liv?

sista besöket hos rådis

Jahap då har vi alltså varit där för sista gången denna gravidiet, känns trist. Gillar verkligen min rådistant, hon är så lugn och bra och samtidigt humoristisk. Allt såg bra ut, som vanligt :) Rådistanten blev nästan lite irriterad för att hon inte hittade något "fel" på mig. Jag mår lite för bra för att vara såhärpass höggravid. Men jag får väl känna mig lyckligt lottad som ändå fått en relativt enkel graviditet, om man bortser från all vätska som jag samlat på mig. Fast också det hade blivit bättre nu då det inte är så varmt, hade t.om. gått ner 75g. Hahaha hård bantning på G ;) Fick inte remissen idag utan rådistanten kommer att ringa mig på måndag (om jag då inte har fått någon bebis ännu) och prata lite och sen skriver hon remissen. Hon trodde att jag skulle få tid till TYKS för undersökning i mitten på nästa vecka, typ onsdag. Och om dom inte lägger igång det gå gör dom det följande dag. Alltså borde vi om ca en vecka ha vår bebbe här med oss utanför magen <3 Så en sista vecka skall jag väl stå ut, hoppas ju ännu på att det skall starta av sig självt men tänker börja ställa in mig på att det antagligen blir en igångsättnign. Hur som hellst känns det super skönt att veta att det inte är länge kvar nu mera!

torsdag 24 maj 2012

dagen D

Så var den dagen äntligen här, dagen som vi väntat på HUR länge som hellst. Hittils sitter jag nog bara här i soffan och är lika gravid som jag var igår. Men det känns ändå som en milstolpe, idag är det beräknat enligt det andra ultraljudet (26.5 enligt det första). Det är ganska så lugnt i magen idag, hade några sammandragningar som kändes igår kväll men som vanligt inte något mera det det. Mensvärksliknande känningar har jag i magen och ryggen så någon nytta gör väl dom också? Håller tummarna för att det börjar hända något så småningom, om inte i dag så imorgon kanske? eller dagen efter det? ja nå senast om 2 veckor då i alla fall! ;)

tisdag 22 maj 2012

nästsista rådisbesöket

Så var det avklarat för idag också, ännu en gång kvar hos rådis och har inte bebben kommit efter det så skall jag till TYKS på kontroll. Dessutom sade rådistanten idag att dom inte brukar släppa förtföderskor mer än till v. 41+ någon dag. Super skönt! Det betyder att det hur det än går är det bara lite på 2 veckor kvar tills vi har bebben här <3 En rolig överraskning hos rådis idag var att dom hade fått en ultraljudsmaskin dit så vi kikade in på bebben lite. Anton stackarn missade ju det eftersom han var på jobb idag. Mysigt att få tjuvkika lite på bebben, inte för att man såg så välsigt mycket men det vi såg såg bra ut i alla fall.

"nu är det bara att vänta på startskottet" ja allt är klart nu, det är bara för bebben att komma när det passar honom. Några sammandragningar har jag haft idag också, vilket är bra för det förbereder ju kroppen inför vad som komma skall. Dessutom kan man ju hoppas på att det är en sammandragning mindre sen under själva förlossningen ;) Nu skall jag lägga mig i solstolen en stund och katcha lite färg. Antar att jag inte kommer att hinna/villa sola sen då bebben är här <3

lördag 19 maj 2012

lördag

Idag har vi grejjat på väldigt mycket känns det som. Vi kollade ju på ishockey, och blev deppiga. Ryssland riktigt mosade oss :/ tummen ner för det! Sen for vi iväg på en dansföreställning, 2 av mina kompisar har samlat ihop ett gäng ungdomar och gjort en dansföreställning. Den var super bra! Fast jag höll på att spricka av kissnödighet innan det var slut, föreställningen räckte 45 minuter ;) (vadå höggravid?) sen fortsatte vi fixa på gården. Här kommer nu lite bilder från vad vid har fixat med idag.

Anton började bygga ihop lådan (dit vi alltså skall plantera allt) och jag plockade fram mina redskap


Jordgubbsplantor och tomatgödsel, sen gav en gammal murken stol upp. Tur att ingen stötte sig!


lådan blev klar, och tomatplantorna fick flytta ut. Hoppas att dom inte fryser!


våra blommor och jordgubbsplantor.

Såhär duktiga har vi alltså varit idag, nu ikväll badade vi bastu ännu (men viss förhoppning på att kanske få åka iväf till Åbo inatt ännu, har massa sammandragningar men inte några värkar så det ser inte så bra ut) och nu skall vi sova. Imorgon morgon skall vi iväg på jobb, japp båda två (OM vi då inte är i åbo såklart). Så det gäller att sova nu några timmar. Tack och gonatt!

tisdag 15 maj 2012

en vårkväll

gräset på vår bakgård (&framgård också för den delen) kliptes. Passade på att fota maskrosorna nu innan de blev bortklippta.


duktiga anton jobbar på, och sen märkte jag att äppelträdet snart kommer att börja blomma


Så länge som anton jobbade på ute fixade jag dagens middag, spagetti och "murusås" (köttfärssås alltså) dagens sallad blev inte så jätte sexig, men man tager vad man haver, vattenmelon och morot är också gott ;)


Och sen satte vi oss ute på terassen åt middagen och kände doften av nyklippt gräs och sommar :)

söndag 13 maj 2012

morsdag

Så var morgonen här, morsdagen. Vaknade något besviken, anton var så säker på att vi skulle fara in till BB natten till morsdag. Hahah fast det är nästan 2 veckor tidigare än beräknat. Men ingen bebbe på G här inte. Nån sammandragning här och där men inte flera av den sorten som jag hade några av igår. Nåjo min mamma fyller ju år idag så hon kan nog få ha dagen för sig själv (i år får hon ju dela dagen med alla andra mammor)

Grattis på födelsedagen och glad morsdag mamma! <3
Nu sitter jag och kollar på TV, anton fixar frukost till mig. (vi firar mig lite också, tjuvstartar mammalivet typ) Jag fick också en liten present av Anton. Har länge velat ha en burk för teepåsar, igår hittade jag en som jag gillade men muminmamman på och då köpte anton den till mig <3 Alltid kul med presenter och att bli lite extra bortskämd.

tisdag 8 maj 2012

en annan livstil

Ifjol våras fick jag helatiden motsatta kommentarer mot var jag får nu, Malin vad du har gått ner i vikt, vad du har blivi smal. Jämfört med i år då alla kommenterar på hur STOR magen blivit. Magen skall ju växa, det betyder ju bara att bebbebus mår bra och blir stor och stark. Tyvärr är jag tydligen en sån som sväller upp rätt så rejält under en graviditet, inte bara magen utan också resten av kroppen. Samlar på mig en massa vätska och onödiga kilon. Ifjol våras gick jag ner lite på 20 kg, tyvärr gick det väldigt snabbt vilket leder till att kilona hittar tillbaka så otroligt snabbt. Dessutom levde jag förra sommaren väldigt kalorisnålt, njutningarna i livet var cocacola zero och tobak. Redan innan konstaterad graviditet hade jag gått upp några kg, men sen då graviditeten konstaterades så började kilona verkligen att komma tillbaka. Rådis tanten säger att mycket av kilona är vätska, men en del är såklart resultatet av ren och skär lathet.

en bild från turkiet, inte någon modellkropp men jag var nöjd med mig själv, detta kommer att bli delmål nummer ett efter förlossningen, sen vill jag gärna gå ner lite till ännu.

Den största förändringen som jag gjorde då jag fick veta att jag var gravid var ju att jag slutade röka, över en natt. Det var inte frågan om saken, positivt gravidetstest var för mig likamed nolltolerans med både tobak och alkohol. En annan sak som jag fått ändra på är mina sovvanor, nuförtiden sover jag så som normala männiksor gör, alltså på natten. Jag somnar på kvällen  och vaknar på morgonen. Förr kunde jag vaka till 4-5 på morognen och sova till typ klockan 2 följande dag. Det är super skönt att ha en normal dygnsrytm, den passar dessutom så mycket bättre ihop med antons.

Nu mot slutet av graviditeten väntar jag på att kuna börja träna igen, att kuna vara rörlig och att inte ha ont i rygg och bäcken mera. Jag vill kuna börja gå långa promenader tillsammans med vår super fina vagn och jag vill kuna klä mig i mina sommarkläder, som just nu sitter väldigt tight. Dock är detta inte något som jag tänker stressa över denna sommar. Men i höst börjar jag nog träna igen och kanske jag täcks visa mig i bikini sommaren 2013? Jag skall också redan nu satsa mera på frukter och mindre på godis, för det är min last här i livet. GODIS. Men på sommaren går det ju fint att äta jordbubbar, körsbär och vindruvor istället. I alla fall ibland ;)

söndag 6 maj 2012

bröllop

Före jag blev gravid kändes det inte som om bröllop var något som var speciellt aktuellt för oss inom de närmsta 5 åren. Men nu börjar det ändra, killen kommer att få antons efternamn och nu vill ju jag också heta samma som dom. Liksom bli en "riktig" familj ur den bemärkelsen. Dessutom har jag ju varit Malin H i halva mitt liv innan jag blev Malin A så det skulle inte heller vara så annorlunda ;)
Vi har varit förlovade i 2 år och 4 månader (tror jag att det blir) sen den 1.6.2010 i alla fall. Jag vill gifta mig på sommaren/hösten. Tror jag i alla fall, vinter bröllop är ju också fina och mysiga men jag vill nog ändå gifta mig då naturen är grön och vacker. Denna sommar blir det ju narurligt vis inte något bröllop, vill hinna gå ner alla dessa graviditetskilon + det andra extra kilona som jag bär på just nu. Men allt för länge kan vi ju inte heller vänta, för lillkillen skall ju få syskon också ;)



då anton "gick ner på knä" hade vi inte köpt några ringar, så han knöt ett band runt mitt finger i stället <3

Sånhänt sitter jag och funderar på och planerar då anton är på jobb och jag inte har något för mig. Jag borde verkligen städa lite (hur kan det vara råddigt helatiden???) men så fort som jag städar lite kommer jag på något annat att greja med och så struntar jag i städningen i alla fall.