måndag 30 april 2012

Sjung om studentens lyckliga dar

Sitter och försöker planera och klura ut vad vi skall äta för gott ikväll, något grillat skall det vara men ungefär där tar ideérna slut. Kanske det får bli biff? det brukar ju vara super gott i alla fall, och en god sallad. Får alltid lite stress då vi skall ut till stugan, för där finns inte någon butik som är öppen speciellt länge så om man glömmer något måste man leva utan det. Vilket ju i och för sig inte är hela världen men det ger mig lite stress i alla fall. Nu ska jag snart fara och söka hem syster från tåget igen, sen hoppas jag på att anton börjar ha jobbat klart för idag så att vi kan åka och handla och sen åka ut till stugan. Vi gärna hinna se på möss-på-läggningen från vårdberget här i åbo från TV, skall t.om. ta med mig min studentmössa och lägga på den. Någon nytta måste man väl ha av att man gått tre år i gymnasiet? Funderar på om jag borde packa något annat med oss, men vi har det mesta där ute också så vi borde klara oss bara vi har mat.

sjung om studentens lyckliga dar
juni 2010

Glada vappen. bara vatten hela natten

Idag är en dag som varit väldigt "vilktig" de senaste åren. En dag då man festat och varit upp över öronen full och jobbig. MEN nu är det slut på såna traditioner, jag och anton åker ut till korpo idag. Från och med nu får vi börja fira familjeversionen av Vappen, med mjöd munk och ballonger. Måste säga att det känns väldigt skönt, det gäller alla dessa "högtider" midsommar, nyår osv. Skönt att fokusera mera på familjen och mindre på spriten.

det blir alltså inga flera vappar av detta slag, det var kul så länge det varade.

Det känns så skönt att veta att man inte längre behöver stressa över VAD man skall göra (för NÅGOT måste ju hända) och VAR man skall vara. Vi har ju dessutom turen att få åka ut till en super fin och lyxig stuga i Korpo, tror att många högtider kommer att firas där ute. Med cocis och grillmat, med tidiga kvällar och mornar. Längtar efter det, och får ett litet provsmak redan idag.

lördag 28 april 2012

förberedelser

Detta har vi grejjat med den senaste timmen, och blivit nervösa och insett att vi PÅRIKTIGT skall få en bebis.


vi har valt ut och packat kläderna till BB


blöjorna är uppackade


och napparna steriliserade.

Vi har också ätit grillkorv med syster, och nu väntar vi på att klockan skall slå 00 så att vi får fira lillasysters 18-års dag. Vi skall åka iväg till baren en sväng, vi är kanske inte det roligaste sällskapet (jag höggravid och anton har dejour) men tror nog att det blir helt kul i alla fall!

mardrömmar

2.30 var klockan sista gången som jag såg på den, så jäkla onödigt att bara ligga vaken och stirra ut i mörkret men vad gör man?  Sen fick jag i alla fall sova ända till 10, så 7 timmar sömna blev det trotts allt.

Inatt drömde jag att jag skulle föda och min mamma skulle komma med, var anton var vet jag inte. Då vi kom fram till TYKS märkte jag till min förskräckelse att moderskapskortet blivit glömt hemma. Så vå vände vi om! och åkte den halvtimme lång färden tillbaka hem för att sen igen åka in till Åbo. Såhär i vaket tillstånd verkar det ju inte som den smartaste lösningen på problemet direkt men just då verkade det som en vädigt smart ideé. Tyder väl på lite stress då man börjar drömma konstiga drömmar, nåjo nog börjar det väl vara helt ok att man blir lite stressad inför allt nytt som komma skall.

det är alltså detta kort som spökar i mina drömmar

fredag 27 april 2012

Vad lönar sig?

Gick igenom bebbe garderoben (för hur mångte gången vet jag inte) och insåg att vi inte har några tjockare långärmade kläder till honom. Vi har lundmyr stickade halaren och sen långärmade bodyn men inte någon tjockare typ tröja. Vad behöver bebis? kommer han att behöva några tjockare tröjor i dom minsta storlekarna eller? Jag vet att det skulle vara lättare om man skulle veta hurudant väder det tänker vara och hur varmt det kommer att vara. Men till och med jag använder ju tjockare tröjor på sommaren så bebben behöver väl också det?

alltså typ mera sånhäna kläder

Börjar nu känna hur paniken och hur skall jag veta vad som är bäst för bebben känslorna börjar komma. Tror bestämt att vi måste åka på en shoppingrunda ännu :p oj så synd!

onsdag 25 april 2012

Att älska magen

Ibland tänker jag inte på att det verkligen är vår bebbe, vår son som ligger och buffar runt inne i min mage. Det är en människa där PÅRIKTIGT. Det känns så konstigt, skrämmande och helt ljuvligt på samma gång. Men det är väl dessa känslor som hör ihop med graviditeten? För första gången i mitt liv kan jag i alla fall säga att jag älskar magen, har aldrig tidigare tyckt om magen men nu då jag vet att vår lilla skatt ligger där så tycker jag om den. Detta skall jag komma ihåg sen då bebben är på utsidan!

Det låter både töntigt och knäppt men man kan alltså faktiskt mysa med sin ofödda bebbe och med sin mage. MYSA med sin mage, innan jag själv var gravid skulle jag ha skrattat ihjäl mig åt ett sådant påstående. Men nu sitter jag här och skrivet det i alla fall. Så här sitter jag sen och myser med magen i soffan. Ni småler nu, men sen då ni också har det finaste i världen i er mage kommer ni att förstå.

Sen måste jag ju erkänna att jag längtar tills tiden efter magen, tiden då jag kan sova på mage igen. Tiden då jag kan ha på mig normala legins utan att någon protesterar villt där inne för att gummibandet klämmer lite på magen.

I BB-väskan

Idag började jag packa BB väskan, det rekomenderas att man skall ha den packad i vecka 36 och vi går ju in i vecka 37 imorgon. Har ju inte ens några sammandragningar på det sättet, MEN jag är ändå hellre på den säkra sidan. Började idag med att packa bebbens kläder, eftersom dom inte är i använding innan förlossningen. Tog lite bilder och tänkte visa er vilka kläder som grodan kommer att ha först <3 det känns nog väldigt konstigt att stå där i grovköket och fundera på vilka kläder som kommer att passa på bebben den fösta tiden. Här kommer dom i alla fall

först kan jag visa bebbens garderob


en pyamas
denna är min favorit, en grodpyamas med grodor på <3


2 bodysar och ett par byxor
mössor <3

strumpor
och en napp med napphållare, den är mycket finare grön i verkligheten.

Behöver man mera kläder? Det känns som om jag har noll koll på detta, vet inte heller hur länge man brukar vara på BB innan man får åka hem? Känner jag mig själv rätt packar jag väl ner något plagg ännu, så att jag har lite valmöjligheter sen. Kan också hända att det behövs en overall av nått slag, svårt att veta hurudant väder det har tänkt vara i slutet av maj. Det kan vara jätte varmt eller ganska kallt. Vi får väl se sen lite närmare, känns i alla fall skönt att jag nu har börjat på projekt BB väskan.


onsdag 18 april 2012

Ingen kondis

Jag konstaterade ofta förr att jag helt saknar kondition, då viste jag nog inte vad dålig kondis betyder. Vi var duktiga idag, jag och anton, och traskade iväg på en kvällspromenad. Vi gick 3 km och jag är helt slut. Känns lite tragiskt nog! Har dessutom ont i fogarna, foglossning eller vad det nu sen heler. Nåjo vi bestämde i alla fall oss för att nu då det blivit vår, bara vägar och fint väder skall vi börja gå ut på korta promenader på kvällarna. Så att vi får in det till en vana innan bebben kommer ut. Låter ju som en bra plan i alla fall ;) nu då jag satt mej ner i soffan igen, känner jag av nån liten sammandragning. Skönt ;) börjar nästan känna mej udda som inte haft så många sådana, jämfört (ja jag vet man skall inte jämföra sig med andra, varje graviditet är unik..) med många andra på kursen som är flere veckor efter mig och ändå har samandragningar. Men nu får jag vara med i leken ;) haha nä mest märks det nog bara för att magen blir hård som en sten och sen lite mjukare igen.

tisdag 17 april 2012

naket finger

I helgen fick jag ge mig och lägga förlovningsringen på hyllan, har nu så svällda fingrar att det helt enkelt inte känns bekvämt med ringen mera. Känner mej väldigt naken på händerna nu då ringen är borta, blir rädd emellanåt då jag känner på fingret och inte känner ringen, men sen mins jag att den ju ligger tryggt bland mina smycken och väntar på att fingrarna skall bli smalare igen.

måndag 16 april 2012

sommarlov

Ja så sitter jag här då, framför datorn. Alla mina klasskompisar har idag sin första praktik dag, och jag har sommarlov :) jag kallar det sommarlov eftersom jag är "ledig" ännu i lite på 5 veckor, sen tar mitt lov slut. Men då börjar istället resten av mitt liv, mitt liv som mamma <3 Igår hade jag svårt att somna, första gången sen vi flyttade hit som jag inte somnade med det samma då jag lade huvudet på kudden. Då låg jag och tänkte på att jag och anton verkligen skall få en bebbe snart, PÅRIKTIGT. Jag fattar det inte helt, är lite nervös nog men eftersom det inte känns som om vi påriktigt skall få en bebbe så kan jag som inte bli så nervös. Vet inte vad det är som jag är nervös för heller, själva förlossningen och smärtan där tror jag nog att jag överlever, kvinnor har ju fött barn hur länge som hellst och våra kroppar är ju gjorda så att de skall gå. Det som gör mig nervös är hur jag skall bli som mamma, kommer jag att vara jätte egoistisk och inte vilja att andra skall ha vår bebbe i famnen? kommer jag att kuna lita på mej själv? kommer jag att kuna lita på anton? Massor av frågor som kretsade runt i mitt huvud, kretsar lite nog ännu också. Min magkänsla lugnar mig ändå, eftersom den säger till mig att allt kommer att gå hur bra som hellst.

stolt gudfar med en helt nykläckt guddotter <3

Nu ska jag njuta av mina lediga dagar/veckor, om en timme kommer anton hem på lunch så nu ska jag börja förbereda maten. Lövbiff med vitlökspotatis blir det idag, lyxig måndagslunch eller hur?

tankar om framtiden

Ja så sitter jag här då, framför datorn. Alla mina klasskompisar har idag sin första praktik dag, och jag har sommarlov :) jag kallar det sommarlov eftersom jag är "ledig" ännu i lite på 5 veckor, sen tar mitt lov slut. Men då börjar istället resten av mitt liv, mitt liv som mamma <3 Igår hade jag svårt att somna, första gången sen vi flyttade hit som jag inte somnade med det samma då jag lade huvudet på kudden. Då låg jag och tänkte på att jag och anton verkligen skall få en bebbe snart, PÅRIKTIGT. Jag fattar det inte helt, är lite nervös nog men eftersom det inte känns som om vi påriktigt skall få en bebbe så kan jag som inte bli så nervös. Vet inte vad det är som jag är nervös för heller, själva förlossningen och smärtan där tror jag nog att jag överlever, kvinnor har ju fött barn hur länge som hellst och våra kroppar är ju gjorda så att de skall gå. Det som gör mig nervös är hur jag skall bli som mamma, kommer jag att vara jätte egoistisk och inte vilja att andra skall ha vår bebbe i famnen? kommer jag att kuna lita på mej själv? kommer jag att kuna lita på anton? Massor av frågor som kretsade runt i mitt huvud, kretsar lite nog ännu också. Min magkänsla lugnar mig ändå, eftersom den säger till mig att allt kommer att gå hur bra som hellst.

stolt gudfar med en helt nykläckt guddotter <3

Nu ska jag njuta av mina lediga dagar/veckor, om en timme kommer anton hem på lunch så nu ska jag börja förbereda maten. Lövbiff med vitlökspotatis blir det idag, lyxig måndagslunch eller hur?

onsdag 11 april 2012

Föräldraförberedelse kurs

Tja vet inte riktigt vad jag skall säga om den, lärde mej att man tydligen får välja om man vill föda i Åbo eller Salo. Vi väljer ju nog Åbo eftersom det är närmare och bättre utrustat än Salo. Annors var det inte så mycket nytt, de flesta andra som var där var äldre än jag och Anton och där råkade faktiskt inte vara någon som vi kände sedan innan. Men helt trevligt var det ju nog, alla var ganska blyga så det var ganska mycket lyssnande på hon som drog det. Vi gick igenom lite allt möjligt, hälsosamma vanor, sexliv och sånt. Nästa gång skall vi gå igenom hur man ammar och hur man skall ta han om en nyfödd bebbe :) det skall bli intressant. Vi var dessutom de som hunnit näst längst i graviditeten, de flesta andra skulle få bebbe under sommaren (juli-augusti). Men det känns skönt, vi har väntat så länge nu ren :) ett par skulle få ren i början av maj så de hade inte länge kvar nu mera. Jag var lite förvånad över att jag var yngst i skaran, 21 är ju inte SÅ ungt ändå.

Kan inte påstå att jag väntar till nästa onsdag men inte har jag något emot det heller :p liksom ganska neutral inställning. Men det är säkert helt bra att gå den och höra andra blivande föräldrars tankar om saker och ting :)

Föräldraförberedelse

Tja vet inte riktigt vad jag skall säga om den, lärde mej att man tydligen får välja om man vill föda i Åbo eller Salo. Vi väljer ju nog Åbo eftersom det är närmare och bättre utrustat än Salo. Annors var det inte så mycket nytt, de flesta andra som var där var äldre än jag och Anton och där råkade faktiskt inte vara någon som vi kände sedan innan. Men helt trevligt var det ju nog, alla var ganska blyga så det var ganska mycket lyssnande på hon som drog det. Vi gick igenom lite allt möjligt, hälsosamma vanor, sexliv och sånt. Nästa gång skall vi gå igenom hur man ammar och hur man skall ta han om en nyfödd bebbe :) det skall bli intressant. Vi var dessutom de som hunnit näst längst i graviditeten, de flesta andra skulle få bebbe under sommaren (juli-augusti). Men det känns skönt, vi har väntat så länge nu ren :) ett par skulle få ren i början av maj så de hade inte länge kvar nu mera. Jag var lite förvånad över att jag var yngst i skaran, 21 är ju inte SÅ ungt ändå. 

Kan inte påstå att jag väntar till nästa onsdag men inte har jag något emot det heller :p liksom ganska neutral inställning. Men det är säkert helt bra att gå den och höra andra blivande föräldrars tankar om saker och ting :)

måndag 9 april 2012

hemma hos oss


här bor alltså vi nu
på bilden ser man också mitt projekt, hackar bort snö och is för att det skall smälta. Solen lyser inte på där som högen är så det smälter så otroligt långsamt, därför ville jag hjälpa lite på traven. Så varje dag hackar jag lite mera bort från islagret.


en liten bild på förrådet också, som jag skrivit om tidigare :) här inne hade vi alla våra lådor, men nu är det bara ett vanligt förråd där vi har bland annat julsaker


vedförråd, inte mycket mera att säga om det


så går vi in då, här är kvisten. Här kommer vagnen sen att stå parkerad, så vi får hitta en ny lösning till skrona sen. Men just nu ser det ut såhär.


här är hallen vår, bakom speglarna finns hatthylla och stång med hängare och i det ena vita skåpet har har anton sina jobbkläder (jag ville ha mina skor där men insåg sen att jag vinner mera på att anton får ett konkret ställe för sina smutsiga kläder )




här är vårt sovrum, här skall det tapetseras om och fixas nya golv sen i något skede.




blivande bebberum, också här skall det komma nya tapeter och nytt golv. Spjälsängen kommer att få flytta in till vårt sovrum sen bara bebben kommer. Just nu är här också förvaring av tomma flyttlådor och lite skräp.

grovköket/hjälpköket, som också är en del av badrummet. Här kommer vi att byta blöjor på bebben, han har också sina kläder i skåpena ovanför "skötbordet"


resten av badrummet och bastun


hallen från en annan vinkel


vår lilla WC


här kikar man in i vardagsrummet från hallen


köket, anton står och fixar ihop makaronilådan som vi år ti middag



matsalen eller matplatsen eller ja vet inte vad man skall kalla det, men en del av vårt kök är det i alla fall :)


och köket från andra sidan


vardagsrummet


Tv-tason


sista sovrummet, som just nu fungerar som TV rum.. det är också här som vagnen står och väntar.

Här var vårt hem såhär som det ser ut just nu, skall lägga upp mera bilder sen då vi fixat i ordning lite mera. Men vi stortrivs här, känner att detta är stället där vår familj skall bo och den känslan känns så otroligt bra!

har några bilder till men internetet är så långsamt så ni får se dem en annan kväll.

lördag 7 april 2012

familj


lyckliga i vårt nya hem i väntan på bebben,
efter många om och men fick vi till en lyckad bild <3