lördag 31 mars 2012

flytten

Här är vi i full gång som vanligt. Anton är och föra bort nycklarna till gamla lägenheten så nu är den ett minne blott :) det känns skönt men lite ledsamt också. Det var ju ändå i den lägenheten som vi fick veta att grodan är påväg

söndag 25 mars 2012

färdig bebis

Idag är det då den femte maj, jag är inne i vecka 38 och börjar nu verkligen längta efter nästa skede. Börjar känna mej redo för att ta emot ansvaret och allt som kommer med en nyfödd bebis. Vill kunna se på honom, röra vid honom och bara mysa. Jag har ju bebben väldigt nära helatiden just nu, så konstigt att han är så nära men ändå så långt borta.

Denna bebis längtan har blivit mycket starkare nu då jag börjat känna av sammandragningar, är ju fullt medveten om att vi kan vara tvugna att vänta i 5 veckor ännu innan vi får träffa vår kille men jag hoppas att han kommer före det. Enligt veckoantalet är han färdig nu, så han får komma när som hellst egentligen. Vi är färdiga, så färdiga som man kan bli, bebben har det så trångt där inne i magen så för hans egna skull skulle han ju kuna komma ut snart. Vill inte bli för otrålig ännu, just för att det ännu kan ta så pass länge. Men just idag känns det som om vår lilla bebbe skulle kunna komma fast ikväll!

under 20 dagar kvar till beräknat <3

fredag 23 mars 2012

Mamma-Lådan

Idag hade det tydligen kommit en lapp i brevinkastet som jag såg först för en timme sen, en lapp från posten att jag hade ett stort paket att hämta. Jag satte mig snabbare än snabbt i bilen och körde efter paketet, viste ju nämligen precis vad det var. MAMMA LÅDAN!

såhär såg paketet ut


mammalådan <3


här har vi då innehållet


och ett smakprov på bodysarna

VAD tyckte jag om innehållet då? Tja väldigt pojkigt, färgerna gick i grönt och blått.. Inte mej emot eftersom vi skall få en pojke, men jag kan tänka mej att om vi skulle vänta en flicka skulle dessa plagg kännas lite väl pojkiga. Kanske?!? Men riktigt fina kläder måste jag säga att där fanns! Trodde inte att de skulle vara sådär fina och användbara kläder där ;) jag är ju lite krävande då det gäller bebbekläder. Men jag tror nog att vi kommer att få användning av det mesta. En fin vinterhalare var där, en mysig sovpåse och lite annat smått och gått. Nu väntar jag bara på att anton skall komma hem så att jag får visa detta till honom :) Detta förgyllde verkligen min fredag! Ett steg närmare MAMMA-rollen!

torsdag 22 mars 2012

tjockis


veckans magbild, det blev tydligen inte någon bild förra veckan. Har börjat slarva med att fota magen, fy på mej. I någo skede ska jag tvinga anton att fota lite fina bilder, de som jag tar själv är ju lite sisådär. Men jag orkar inte hålla på och fota mej själv 1000 gånger heller ;) men som ni ser så växer magen och mår bra <3

fredag 16 mars 2012

planering är A och O

har läst både i böcker och på nätet att man några veckor innan bebben kommer borde börja förbereda en del saker här hemma. Ni vet ta fram vagnen, bädda sängen, ta fram och byka kläderna osv osv. En del saker har vi gjort, sängen står bäddad, liksa så vagnen, anton installerade basen till bilstolen i bilen och bebbekläderna är rena och ihopvikta i skåpet. Vi har inte ännu packat BB väskan, lagat mat som man kan frysa in och äta sen då bebben kommer och sånt. Så en av dessa saker tänkte jag börja fixa med denna vecka, har gjort en planering på mat inför denna vecka och vissa av maträtterna skall jag laga mera av och sedan frysa in. Låter som en bra ideé tycker jag, eftersom man kanske inte sen då bebben kommit har tid,lust eller ork att laga bra och hälsosam mat alla dagar. Lite reserv sådär.

BB väskan är ett annat kapittel som jag borde ta itu med så småninom, eller i alla fall skriva ner vilka saker som skall me så att man sen i fall att de blir bråttom får med sig i alla fall det viktigaste. Anton kommer ju att komma hem där emellan så han får hämta de som vi antagligen ändå har glömt. Men domhär viktigaste sakerna borde jag nog skriva upp, typ moderskapskortet och de.. kanske det får bli nästa veckas underhållning ;)

onsdag 14 mars 2012

rådis

Allt såg bra ut ida hos rådis, magen hade växt som den ska, HB var prima och blodtrycket normalt. Bus bebben ligger med huvudet upp och rumpan ner just nu, ännu är det inte någon panik men om nån vecka så borde han ha vänt sig med huvudet neråt. Det kommer att kollas upp och följas med :) fick också ett mail skickar till mej, där skall jag fylla i önskemål, bebbens namnförslag mina sjukdomar mm inför förlossningen. Detta skall skickas till TYKS alltså till BB här i Åbo. Spännande, det börjar kännas så påtiktigt nu, om en månad börjar förberedelsekursen. Det väntar vi på jag och Anton. Ska bli kul att se vem annan som är med där.

Men nu ska ja koncentrera mej på de andra gruppernas presentationer och förbereda mej för vår egna. Ha en skön onsdag förmiddag!

torsdag 8 mars 2012

sista läkarbesöket

jag tror nog att vi ses ännu nästa vecka, men om det går frammåt såhär snabbt så kan man inte vara säker " Såhär slutade rådistanten vår träff idag, bebisen hade sjunkit ner väldigt mycket. Vilket är väldigt skönt för mina lungor och mina revben. SF måttet som var lite högt sist hade nu blivit en cm mindre, 32cm var det nu. Detta berodde då på att bebbebus sjunkit ner så nu är vi på normalkurvan igen. Dom sa dock inte hur stor han beräknas vara, de tänkte jag inte ens på före då jag satt mig i bilen. Får fråga nästa vecka då vi skall dit igen. Annors resultat fån dagens mätning var
SF måttet 32 cm
blodtrycket 110/72
vikten +333g/v

Livmodermunnen hade blivit en cm kortare
den var nu mjuk
men fortfarande stängd

Bebbens puls låg på +140


på denna bild tycker jag i alla fall att man ser att magen sjunkit ner
detta blir magbilden från v 38

en "liten" mage


den blev lite suddig tyvärr men magen syns ju iaf och det är ju den som ät det viktiga!