fredag 24 februari 2012

i Jeppis

Idag blev vi väckta av M&K vid halv 10. Käkade frukost och sen gjorde vi oss klara för stan. Vi traskade in till stan, träffade Fammo och drack kaffe. På hemvägen såg vi en snöslunga, de tyckte kidsen va kul! Speciellt K.

här sitter dom o kollar på snöslungan

här sitter K och är nöjd

och M kastar snö.

Nu ska vi busa vidare <3 trevlig fredag till er!

torsdag 23 februari 2012

magen


bjuder ida på en bild med hela jag :) det händer inte ofta så enjoy!

Annors sådär så börjar min mage se helt enorm ut ju! och den kommer att växa ännu mera, ligger ju precis så SF (magmåttet) kurvan så den är helt normal stor :) första gången i mitt liv som jag är stolt över magen. Det är minsan en speciell känsla. Gravidkilona kämpar jag med sen i sommar, då tror jag inte att jag kommer att vara lika stolt över magen mera. Men då har jag ju vår fina groda ist som jag kan vara stolt över, då ser ju alla på honom så ingen bryr sig om min mage ;)

tisdag 21 februari 2012

rådis

Hur dum får man vara? hade liksom bara utgått från att vi skulle vara på rådgivningen kl 8.00 men då vi kom dit insåg anton att vi ju först skulle vara där kl 8.30. Så där fick vi snällt sätta oss och vänta en halv timme. Sen var det äntligen vår tur. Idag var inte alls vår rådistant me, de va lite av en besvikelse för mej! Hon gör alltid att jag känner mej så lugn då hon är med. Istället fick jag en barnmorske praktikant, hon var riktigt duktig men lite osäker. De e ju aldrig så kul att ligga med benen i vädret, men de känns ännu lite mera pinsamt då man "känner" människan. Nåjo de om de. SF måttet hade ökat från 20 -> 24 och jag är prick på kurvan <3 hjärtljuden var starka och fina 145-150 slag/minut. Så de börjar bli lite lägre, vilket dom då ska vara eftersom han är en kille ;) han fick beröm för att han hade så fina hjärtljud <3 *solt mamma*

Allt annat såg bra ut, blodtrycket hade stigit lite men det gjorde tydligen inte något. Bara det inte stiger jätte högt. Tror att de kan ha o göra med att dom där grejjen som skall runt armen inte satt så bra?!? de hände en gång hos rådistanten också och då blev de högt men sen då hon satte en ny med ny tarra så var det normalt igen. Vi får se om 3 veckor igen :) min kropp och jag kommer överrens om en sak, mitt HB var så bra sist så de behövde inte ens sticka mej nu, super skönt! Dessutom är det skönt att inte behöva äta järntabletter, har läst om så många som fått broblem av dom.

Läkaren började fråga om saker inför förlossningen, hjälp det börjar verkligen kännas som att de närmar sig. Nästa besök hos läkaren är i v.36 då ska dom kolla att bebisen ligger i rätt läge. Alltså med huvudet nedåt. Lill killen gillade iaf inte riktit att dom klämde och kände på magen och honom, han började minsan dela ut sparkar åt höger och vänster. Mest var det ju jag som fick mej, först trycker nån på magen och sen kickar de i andra sidan också. Men de va roligt iaf :)

torsdag 16 februari 2012

magen v 27

VAGNEN

Idag har vi köpt den VAGNEN med stort V <3 vår alldeles egna emmaljunga <3 vi har spenderat hela kvällen i kyrkäng där vi byggde ihop vagnen och blev bjudna på plättar. LYXIGT värre. Vi hade dessutom turen att dom hade ett erbjudande på vagnarna just nu. Man fick en resevagn på köpet som var värld 150€ hur bra är inte de liksom?!? Nu står då vagnen ihop fixad i kyrkäng och väntar på att vi ska flytta och att lillkillen ska börja använda den. Det vi klämt och känt hittils så verkar vagnen motsvara de som vi vill :) jag är så lycklig, detta är köpet som jag väntat sååå länge på!
här kommer lite bilder från kvällen :)


här funderar vi :) vänder och vrider på alla delar


här har vi resultatet <3 är sååå nöjd med vagnen


och så fick magen vara med på en bild också

onsdag 15 februari 2012

tvåsiffrigt

Idag är det då 99 dagar kvar tills grodan är beräknad! 99!! det beyder att jag varit gravid i 181 dagar, det är en jäkla massa dagar de ska jag berätta. Det känns som en häftig milstople, förra var 140 dagar (alltså jämnt halvvägs) och innan de va de att jag varit gravid i 100 dagar :) känns som om de var igår jag konstaterade att nu är det bara 180 dagar kvar :p vi har kommit en bra bit på vägen alltså, dock är ju nog 99 dagar rätt så lång tid också så det lönar sig inte att börja vänta sådär jätte massor ännu.
image description
magen <3

söndag 12 februari 2012

mysmorgon

Finns det någo bättre än att kuna ligga i sängen på morgonen och mysa? Att veta att man inte behöver stressa någonstans och att man inte har några måsten innom de närmaste timmarna. En så skön morgon hade vi här hos oss ida, jag vaknade före anton?!? brukar typ aldrig hända, och sen låg och drog oss länge och väl. När vi äntligen orkade masa upp oss från sängen fixade vi lyxfrukost. Bacon och äggröra, vi snodde idéen av lelle o matte som också sku äta de till frukost ida :)

mums!

Hur som haver så var det hur gott som hellst, nu sitter vi vid varisin dagor och vara chillar, snart ska vi börja aktivera oss. Vi har trots allt lite planer ida också, anton ska på sin dejoursrunda och kl 14 ska vi på kalas. Antons brors älsta pojke fyllde 7 år på fredagen så de ska vi fira, dessutom hade hans lillasyster (vår guddotter) namnsdag i fredast så vi ska fira henne lite också. Tänk nästa gång vi ska till dom på kalas så har vi vår lilla kille med oss UTANFÖR magen <3 nästa kalas är alltså på sommaren.

Annors då, bebisen gav några riktigt hårda sparkar igår kväll innan jag somnade. Det var skönt för jag blev lite fundersam över att han varit så stilla på dagen. Kanske han bara sov mycket eftersom jag var igång ganska så mycket. Idag har jag också kännt några små buffar, tror han ligger med ryggen ut mot magen och därför känns dom inte lika tydligt?!? eller så mornar han sig bara i lugn och ro han med, denna söndag till ära :) så att sånt. Nu vet ni lite vad jag ska grejja med ida :) (intresse smurfarna hoppar ivrigt antar jag?!?) haha trevlig söndag!

fredag 10 februari 2012

sockerbelastning

Efter att jag kom hem från HVC och fick lite morgonmål i mig har jag mått helt okej. Har bara ett problem ännu, magen. Är förstoppad och de gör ONT i magen, tror att de håller på att bli bättre nu tack och lov men jag har ännu ont i magen. Vi har varit ut och åka lastbil ida, hela vägen ut till Sorpo. Inte speciellt spännande om man säger så, men eftersom anton var snäll och höll mig sällskap imorse så var jag lika snäll och kom med honom som sällskap på eftermiddagen.

Annors har vi inte gjort speciellt mycke, ätit lite mat och så. Snart skall bastun på, vi ska bada äkta fredagsbastu. Ska bli så skönt. Sen ska vi traska ner för backen och gå och bowla med några kompisar. Vet inte om jag bara är med som sällskap eller om jag tänker bowla.. beror på hur magen känner sig.
här kommer lite bilder från dagen


min timer


underhållningen, han inte läsa speciellt mycket

image description
sen fick jag ligga här resten av tiden


och sen åkte vi lastbil :)

Nu ska vi gå i bastun, ha en skön fredakväll! de ska vi ha iaf :)

onsdag 8 februari 2012

knak och brak

och tro det eller ej men jag har faktiskt redan tagit en bild på magen, de trodde ni minsan inte! annors har jag inte gjort speciellt mycket här. Åt just en super god lunch, omelett med prickikorv och tomat. Super gott var det! och omelett är ju jätte enkelt att fixa. Nu blir det väl att läsa bloggar och surffa runt på olika sidor (mest de som har bebissaker) och vänta på att anton kommer hem. Det har snöat ganska mycke ida, så de kan bra vara att han kommer hem lite senare än vanligt. Men nu kommer magbilden

magen v.24+6

jag kan inte säga mycket annat än att jag börjar bli ganska så tjock, magen börjar liksom vara mera "ivägen". Inte så konstigt när man ser på denna bild. Men de e mysigt med en växande mage, och ännu mysigare är det att tänka på lillkillen som ligger där inne <3 för varje dag som går längtar jag mer och mer efter vår lilla kille. BLI MAJ NU!!

måndag 6 februari 2012

den växande magen



Första bilden är tagen några dagar efter att jag fick veta att jag var gravid, och den andra bilden är tagen i frdags. Nog har det ju hänt en del på dessa veckor, jag kan meddela att det känns också! läste lite bakåt i min blogg och såg att första gången jag hade skrivit om vilket kön jag tror att bebis har hade jag skrivit att "jag köpte en ljusblå tutt som jag tror kommer att passa utmärkt" jag trodde alltså först på pojke (de hade jag glömt ;) ) men sen började jag tro mera på flicka, nu vet vi ju att de e en pojke <3

lördag 4 februari 2012

magmys

Anton ligger och hör på pojken vår. Man kan höra pulsen genom magen, ganska coolt. Bebis svarar till pappa med att kicka honom i kinden. Mysigt <3

fredag 3 februari 2012

namn frågor

Jag har nu några namn som jag tycker om. Tänkte om ni kanske skulle vilja kompentera dem och säga vad ni tycker. Jag vill ha ärliga kommentarer, jag vet att alla inte gillar samma namn och vi kommer ändå att välja ett namn som vi gillar och inte ett namn som mina bloggläsare gillar ;)
Namnen är:
Viggo

Vidar

Theodor/Theo

Rasmus
(låter det dumt med Rasmus Helenius?)

Jasper

Och sen en fråga till:
Vilket efternamn skall lillkillen få? mitt eller Antons? vi är ju inte gifta ÄNNU men jag antar nog att vi kommer att gifta oss nån gång. HUR tänker ni andra? jag fick mammas efternamn då jag föddes, men jag vet många som ger pappans. Jag och Anton kommer inte överrens för vi är både så partiska och vill båda att lillkillen ska få vårt efternamn ;)